Mamy lipcowo-sierpniowe 2014 cz. 9

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07 córeczka/Wejherowo
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07, córeczka / Kliniczna
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08 - córeczka
aleksandry - 23.08

Link do poprzedniego wątku :
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-8-t534012,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo-sierpniowe 2014 cz. 9

Ewik bierz syna. Moj 3latek tez roznosi otoczenie. Moze zajma sie soba:-) Uplawy tez mam od samego poczatku..Co wizyte kontroluje i jest wszystko w porzadku i jest to normalne.
Sezon grilowy uwazam za rozpoczety:-) 6stopni na dworzu i mega wiatr ale zjedlismy. Jakby nie brzuch i maj to bym zalozyla rajstopy pod spodnie:-)

Ja niestety na spotkaniu raczej się nie zjawię, bo muszę w piątek oddać całą pracę i specjalnie wzięłam tydzień wolnego z.pracy na pisanie. A dzień w plecy to za dużo :-(

Co do uplawow to ja mam cały czas, zmniejszyły się trochę po antybiotyku i clotrimazolu ale nadal są spore, podejrzewam, że ta infekcja co miałam nie jest w dalszym ciągu wyleczona :-/

W poniedziałek pójdę porobić część wyników.
Dzisiaj mierzyłam kilka razy ciśnienie i faktycznie jest jakieś skaczące, nie jest mega wysokie ale skacze.
Przez ten mandat to i tak dziwne ,że nie mam 200/150 .. Jeszcze się wściekam.

Dziewczyny we wtorek będzie tylko 2 chłopców jeżeli dobrze pamiętam ?
Ja mojego 5latka też bym wzięła ale On z tych temperamentnych , nie wiem czy Nam spotkania nie rozniesie :P

witam Was serdecznie:):):)

link do ogłoszenia http://ogloszenia.trojmiasto.pl/dla-dziecka/wozek-wielofunkcyjny-maxi-cosi-mura-4-tango-red-ogl8222552.html

polecam Wam - stan idealny

Evik znajoma opowiadała, że nagle zaczęła puchnąć i jak sie potem okazało miała nierozpoznane zatrucie pokarmowe - nerki nie działały tak jak trzeba i stąd takie zatrzymanie wody w organizmie. Jej lekarz oczywiście na to nie wpadł. Da się to rozpoznać po podwyższonym białku w moczu. Dlatego badanie moczu obowiązkowe

My też byłyśmy umówione z koleżanką, że się spotkamy a dziewczyny pojeżdżą na rowerach a tu aż 6 stopni na dworze. Ale spotkałyśmy się w domu i kupiłam od niej fotelik do karmienia taki :

http://allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-chicco-polly-2w1-prezent-x3-i4182260270.html

za 100zł niezniszczony :)

Ja mam też dużo upławów białych ale mam tak niemal od początku, gin mówił,że tak może być bo są niezabarwione a wymaz wychodzi mi ujemny.

EWik ,na obecna chwile mam jakies 16 czy 17 na plusie

Ewik ta opuchlizna jest podejrzana. Wez zrob badania aspat i alat czy jakos tak, mocz i morfologie bo szczegolnie jak ci jeszcze twarz puchnie to trzeba to sprawdzic.

Jaka piękna majówka właśnie otrzymałam prezent od Straży Miejskiej w postaci mandatu bo Ktoś życzliwy znowu Nam psa wypuścił z ogródka !
Pies odebrany kilkadziesiąt metrów dalej - koszt imprezy : 200zł .
Szlag jasny mnie zaraz trafi :/

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07 córeczka
Polika86 - 10.07 córeczka/Wejherowo
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07, córeczka / Kliniczna
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08 - córeczka
aleksandry - 23.08

Ewik moze po prostu czas wziąść papiery i poszukać kogoś godnego zaufania... Bo może to nic a może trzeba działać...

No myśmy tez mieli dzisiaj plan na rybki i grilla... Ale na planie pozostanie. Zawsze jak ma się wolne to musi sie pogoda popsuć ;/

A jak jest z waszymi upławami?. Kurcze ja mam takie, ze jak nie mam wkładki to przesiąkają mi majtki (bawełniane, nie wspominając o koronce ;p) a wkładki zmieniam z 3 razy dziennie. Te rossmann'owskie wkladki nawet mi przesiąkały w ciągu dnia.

Tyle,że u mnie jest ta opuchlizna kończyn dolnych i górnych no i twarzy i nie nastąpiła żadna zmiana diety, jeszcze w kwietniu miałam tylko 3-4kg na plusie :/
Ginka od razu powiedziała,że te 6kg to większość wody tylko dlaczego stwierdziła,że to normalne przy opinii 2 położnych,że koło normalnego to nawet nie leżało.
Dzisiaj stopy maja normalny kolor i zwyczajną opuchliznę, ciśnienie rozkurczowe podwyższone ale paniki nie sieję.

Mnie bardziej od tych dolegliwości drażni tumiwisizm Ginki . Wg Niej zawsze wszystko jest ok, na USG genetycznym stwierdziła,że kość nosowa obecna a fałd karkowy nie powiększony i jak myślicie ? Zrobiła pomiary ? Nie! Stwierdziła to "na oko" i to byłoby na tyle jeśli chodzi o USG w 12tc. A połówkowe gdzie sprawdza się prawidłowość rozwoju narządów wewnętrznych i bada dokładnie serducho - zaznaczyła obwód główki i brzucha i powiedziała,że wymiary są ok i wsio.
Oczywiście nie ma zielonego pojęcia,że chodzimy prywatnie i pomyślcie sobie Ile Kobiet jest nieświadomych,że takie badanie powinno wyglądać zgoła inaczej i poprzestają na wizycie u Niej.

To by było na tyle w kwestii marudzenia ;)

Afro a ile przybrałaś ogólnie?

Sabbi osobiście wolę czerwiec ;) Szczególnie jak taka pogoda za oknem, jak dzisiaj.

Mieliśmy wybrać się do ZOO ale średnio to widzę bo wieje okropnie i deszcz zapowiadali.

A taki skok wagi też mi się zdarzył. Chyba o 5 kg w 4 tygodnie gdzieś koło 20tc i mi gin tylko na to "Oooo pofolgowaliśmy sobie, no ładnie".

Ewik ja w ciągu 3 tyg prxytylam 6 kg swego czasu. I lekarz też nie zareagował i mam się dobrze

Ewik położ sie spać i postaraj nie myśleć! Jutro będzie lepiej!! Zaczyna się maj najpiękniejszy miesiąc w roku! Rośnie w Tobie nowy mały człowiek ach! ten maj!!! :)

Dziewczyny pietruszki "używam" odkąd Luna (jeżeli dobrze pamiętam ;) ) o niej napisała ale dzisiaj rano obudziłam się ze stopami takimi, jakbym z wrzątku wyjęła , nie wiem jak to opisać - były czerwoniutkie i takie rozpulchnione ..

Polika mnie brzuch swędzi od dawna ale to nie jest jakieś uporczywe swędzenie więc jakoś się nim nie przejęłam - teraz będę musiała się obserwować.

Wiele już mówi te 6kg na plusie :/ Nie ogarniam myślami nawet, tyle to powinnam przytyć przez co najmniej 8tygodni a naprawdę nie jem więcej, wręcz przeciwnie bo odkąd jestem na L4 to nie podjadam fastfoodów na mieście.

I jeszcze jak na złość mamy weekend majowy i w razie W tylko IP .. Unikam jak ognia .
Dzisiaj to na pewno nie jest mój dzień :/

Dziewczyny mam taką prośbę do tych, które będą na spotkaniu 6 maja ;)

Mamy w Wejherowie taki problem, że ustawili nam na skrzyżowaniu licznik wykroczeń przejechań na czerwonym. Skrzyżowanie jest długie a pomarańczowe światło pali sie 2,8 sec przez co ilość mandatów, które dostają kierowcy za to, że nie zdążają wyhamować jest gigantyczna. A 300zł to nie mała kwota... Walczymy o wydłużenie pomarańczowego światła lub założenie liczników. A nie dość, że jest masa mandatów to jeszcze wypadków, bo kierowcy nagle hamują by uniknąć mandatu a Ci za nimi niekoniecznie zdążają... Tak jak wczoraj cysterna władowała się w osobówkę...

Jeśli miałybyście chwilę czasu i chęci to na fanpage'u akcji jest do wydruku lista (w zdjęciach), która zostanie dołączona do petycji, która zostanie złożona Ministrowi. Należy tam wpisać imię, nazwisko, PESEL i podpis. Nie muszą to być kierowcy. Byle pełnoletni.
Ja bym te listy zebrała na spotkanku i dostarczyła w odpowiednie miejsce ;)

https://www.facebook.com/pages/Liczniki-%C5%9Bwiate%C5%82-na-drogi-w-Wejherowie/436149693182446

Na opuchnięcie i zatrzymywanie wody spróbuj jeść grejpfruty i pic wodę z pietruszka i cytryną < natkę pietruszki z sokiem z 1 cytryny zmiksuj dodaj lodu i 1litr wody super orzeźwia i pomaga>.
Jak pisałam wcześniej mój gin polecał i koleżanka próbowała i podobno jej troszkę pomaga.

Cholestaza ciazowa tez cos ma z duza opuchlizna ale do tego swedzenie chyba dochodzi. Moze w tym kierunku warto poszukac jakichs badan no ii mocz.

Na opuchliznę podobno jest bardzo dobra pietruszka. Nie wiem czy Luna w poprzednim wątku nie pisała jak zrobić koktajl właśnie z pietruszką o względnym smaku. Albo wyczytałam to na mamach czerwcowych. I to polecała też ciężarna ;)

Inne tematy z forum

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...