Mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz.7

http://forum.trojmiasto.pl/mamy-listopadowo-grudniowe-2014-cz6-t559381,1,160.html

Listopad

Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
ana_zaba 06.11 chłopiec (Oliwer) / Zaspa
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11 synek / Redlowo
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
Alfikowa 8.12 Synek/swiss
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12x
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12 córeczka/Wejherowo
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12 córeczka/Kliniczna
Kajtka 28.12 synek
Nina80 30.12 - obecnie 25-28.12 / córeczka/ Kliniczna
Kama 31.12

Proszę Gosia:)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz.7

Dziewczyny czas zacząć się oszczędzać zwłaszcza te co w ogóle mogą bo u mnie niestety ale nie ma takiej opcji :/
Manie męczy bezsenność spowodowana cholerną zgagą :( Do tego mały ostatnio co raz gorzej śpi, mała kopie a raczej się wyciąga w każdą stronę że tylko jedna pozycja na plecach wchodzi w grę jak idę spać ;)

A z przyjemniejszych rzeczy to kupiłam dzisiaj wózek, po wielu przemyśleniach za i przeciw kupiłam zupełnie co innego niż planowałam (riko nano lub camarelo carera) padło na tako captiva multicor :)
kolor szary z różem a co tam ;)

Hej laski :::)

Oleczka koniecznie skonsultuj z drugim lekarzem. Wg mnie do tych pomiarów troszkę trzeba mieć dystans - po pierwsze nigdy nie są super dokładne, po drugie dużo zależy od sprzętu i doświadczenia lekarza. I bez nerwów - na pewno będzie dobrze;*

Co do wzroku ja przed ciążą miałam -2 - ale teraz też mam wrażenie, że jest jakby troszkę gorzej, ale są to głównie wieczory albo jak trochę więcej się zmęczę.

Ja po wizycie z przepływami. U młodego wszystko dobrze, przypływy ok. No i skubany duży jest - 1874 g.
Tydzień wg OM - 29w2d,wg parametrów USG - 31w6d - więc ponad 2 tygodnie różnicy. Zobaczymy jak w praktyce wyjdzie. A ja mam infekcje i wysokie tętno - więc infekcje leczymy i sprawdzamy tarczycę czy oby ona nie jest winna.

U nas karuzela się sprawdziła, syn lubił, mam z FP Rainforest - jak dla mnie jest boska z szczególnie za odgłosy lasu ją lubiłam ciche nie męczące ;), bratowa miała z tinylove i pożyczała naszą bo jej bratanica wolała, ale nie każde dziecko musi lubić ;)
Kupowałam używaną, a potem można odczepić te zwierzaczki i do maty przypiąć :)

Dzięki dziewczyny! Dzisiaj rozpoczął się 31 tydzień. Zapisałam się do Doeringa juz na poniedziałek. Także mam ogromną nadzieję że wszystko będzie dobrze....
Juditt ja używałam karuzeli, była z muzyczka, kolorowa. Ale raczej nie jest firmowa. Myślę że spełniała swoją rolę.

Kupiłam krople i jest lepiej, na wizycie wspomnę o tym.

Kupujecie jakieś karuzele do łóżeczka? są przydatne czy tylko wyglądają? z tego co czytałam to najlepsze sa firmy tiny love.

Hej :)

Ja byłam zmieniać okulary(w zasadzie chciałam inne oprawki) jakieś miesiąc temu, Pani zbadała wzrok....wyszło gorzej niż te okulary które noszę o jakies 0,25- 0,5, ale powiedziała, że w ciązy czesto kobiety maja problem z łapaniem ostrości, że wzrok może wydawać się gorszy, więc nie zdecydowałam się na grubsze szkła.

Jej...ja nocy potrafię biec do toalety 3-4 razy;/.

Oleczka, skonsultuj jeszcze u innego specjalisty wagę maluszka. a w którym tygodniu jesteś?
Mi po wczorajszej wizycie lekarz pwiedzieła, że będzie drobna dziewczynka, bo mała waży 1550 gram, ale nie powinnam się niczym przejmować, bo w ostatnich dwóch miesiącach maluch może na miesiąc przytyć 1 kg :).
Nie zamartwiaj się i trzymam kciuki, że będzie dobrze.

Dzień dobry z rana;-)
Oleczka koniecznie idź na wizytę kontrolną do drugiego lekarza, rozbieżności wagowe przy pomiarach mogą naprawdę się różnic sporo przy badaniach przez inne osoby. Wszystko zależy od dokładności aparatury i ruchu reki. Nie stresuj się dopóki tego nie potwierdzisz,bo maluszek wszystko czuje.

Juditt zgłoś się do okulisty, może cos być na rzeczy. Lepiej sprawdzić.

U nas dzis noc lekko dziwna. Obudzilam sie jak zwykle do toalety, a jak wrocilam to czulam mocny bol w podbrzuszu, ale potrwal tak z 10 min i przeszło. Nie pojawiło się już więcej i nie ma żadnych innych objawów, a mały sobie kopie, wiec nie panikuje, ale jeśli się powtórzy to pewnie znów wizyta u lekarza..
A tymczasem mam dziś w planach połknąć książkę ;-) zaraz się za nią zabieram;-)

Hej,
Juditt ja kupiła jakieś krople do oczu nawilżające a jeżeli to by nie pomogło to okulista...
My po wizycie.... Ech niby przepływ ok ale coreczka bardzo malutka i podejrzenie hipotrofii.wazy dopiero 1200. Za 2 tyg wizyta. Jeżeli sporo nie urośnie to szpital... Mam mega dola... I martwię się. Chce iść jeszcze na konsultacje do Doeringa.

Dziewczyny ja od jakiś dwóch tygodni mam problemy ze wzrokiem, rano jak się obudzę to muszę z 10 minut pomrugać, poszorować bo obraz mam rozmazany do tego już ok. 17 oczy bolą swędzą i jest mgła. Byłam u okulisty w maju i wszystko było ok, a teraz myślę czy to zwykłe zmęczenie czy coś poważniejszego.

ja już po badaniu na 100 % dziewczynka. mała waży 1550 gram :).

Hehe...pisałyście tak o tych workach próżniowych, że zdecydowałam się na ich zakup :).

Jun, teraz zacznie Ci juz maluszek przybierać na wadze;-) u nas w 31 tygodniu było 1800;-)

Ojej, ale duże Wasze dzieciaczki :) my jesteśmy daleko przed 2 kilogramami

Iwonus zgadzam się ze powinniśmy tez robić po ciąży badania, przynajmniej przez jakiś czas regularnie, żeby wiedzieć czy nic się nie dzieje, bo tak ładnie jest z profilaktyka w ciąży, non stop trzeba dac się kuc, a potem się o tym zapomina...

U mnie po wczorajszym badaniu ok 2300, wiec juz ładnie;-) rośnie mały smok i wyjątkowo przełamał sie i kopal na wszystkich badaniach;-) a najbardziej skopal sprzęt do ktg;-)

Ja po wizycie u prywatnego. Szyjka krótka, uważać, odpoczywać i oszczędzać się... Mala waży 2070 :)

tyle, że ja problem zgłaszałam lekarzowi, ale on skomentował "będzie pani karmić piersią to schudnie"
zignorował totalnie:(

to teraz też współczuje - bo tak zupełnie na przekór u ciebie;/
Po ciąży prawie wszystko od razu spadło, a karmienie które teoretycznie powinno cię "odchudzić" zrobiło odwrotnie.

Dlatego tez uważam że po ciąży powinno się sprawdzić czy hormony się ustabilizowały - bo tak jak przed ciążą większość z nas kontroluje je, regularnie bada tak po już koncentruje się na maluszku i o sobie troszkę zapominamy niestety.

Iwonuś, nie zazdrość:P ja mam pokaźna wagę i tak ponoć właśnie jest, że kobiety otyłe w ciąży wcale nie tyją:)
ja się bardzo cieszę że nie tyję, bo przed pierwszą ciążą byłam szczupła, w ciąży przytyłam 15kg, z czego 10 spadło po porodzie ale niestety podczas roku karmienia piersią przytyłam 30!! i dopiero wtedy wyszło, że mam niedoczynność tarczycy, która zrobiła się po porodzie..

Inka zazdroszczę wagi...:)!

Co do ruchów - mój maluszek też już bardziej się przeciąga. Chociaż czasem jak go natchnie to przyłoży (szczególnie jak leżę/po słodkim) ;D
I brzuch tak fajnie faluje ;D a jutro kolejne podglądanie w brzuszku;)))

Mój maluszek teraz też mnie się rusza, raczej się przeciąga:) nie ma już takich niespodziewanych kopniaków:)

Ja zaczynam pomału myśleć o kupowaniu wyprawki, ale u mnie nim się zbiorę to potrwa:)
Mam zarezerwowany laktator, medela swing:) Używany od jednej z forumki:) Przy córce miałam medela mini i super się sprawdził:)
co do wagi to hmmm, jeszcze nie osiągnęłam tej, sprzed ciąży:P mam póki co -2 kg jeszcze:) ale pewnie niedługo przegonię:( bo odkąd miałam badanie obciążenia glukozą i wyszło ok to słodyczy sobie nie żałuję;(

Inne tematy z forum

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

Przeprowadzka- jaka firma? (46 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...