Mamy listopadowo-grudniowe 2017 cz. 4

Link do poprzednich wątków:

http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-Listopadowe-2017-t733006,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2017-t747941,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2017-cz-2-t756824,1,16.html
https://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2017-cz-3-t766664,1,16.html

Terminy:
05.11 - Adg2014
14.11 - Takaja_84
14.11 - Darthfox
15.11 - User/Oliwka
16.11 - Kejt
18.11 Mimi
19.11 - Magda
20.11 (28.11) - Marynarka
26.11 - Mentorka
27.11 - Kasiulaaa
28.11 - Beata

03.12. 1985sloneczko
07.12 - Mimi
07.12 - Julka2017
08.12 - Dziobus
09.12 - Jarzynka
13.12 - Moliczka.1
13.12 - Amber

06.01.2017 - vita47
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kamada gratulacje :)
Teraz już się pewnie posypiemy :)
Just nic się nie martw, będzie dobrze!
Mnie ciągle boli podbrzusze, no spa jakoś przestała pomagać i w sumie nie wiem co mam myśleć, nie czuję tego jako skurcze tylko taki jednostajny ból. Wiem natomiast ze nie mogę raczej nigdzie już chodzić bo po kilku krokach odrazu twardnieje mi brzuch i pojawiają się skurcze.

Sztućce i kubek tak, podkładów na łóżko nie musisz, ale ja np sobie chociaż jeden wezmę (podbiorę od Starszaka :P)
Just a co jeszcze lekarz powiedział?

Just, tak jak pisze Mimi będzie dobrze, trzymamy kciuki.Pewnie niedługo przytulisz swoje dzieciątko.
Wiecie co, jak tak przeczytałam wpis Kamdy to mi się przypomniały wszystkie rzeczy, które w Wojewódzkim mi się nie podobały i chyba uderzę na Zaspę w poniedziałek. Powiedzcie mi proszę - muszę tam brać swoje podkłady na łóżko i kubek ze sztućcami?

just a na kiedy masz termin, bo nie znalazłam Twojej daty?
Może lekarze zdecydują się wywołać poród? na pewno coś można pomóc! Trzymaj się!

Kamada - wielkie gratulacje!
ja też bym już chciała być po ...no ale muszę się jeszcze przygotować, dziś piorę kombinezon, może jutro pieluszki i białe ubranka, chciałam poprasować ale nagle zepsuło mi się żelazko a czuję, że muszę sprężyć sie, bo już też na ostatnich nogach!

Byłam dziś i gina stwierdził malowodzie:/ w bardzo dolnej granicy normy. Pytał czy wody mi nie odeszły. Dziecko nie przybbiera na wasze.Jestem zalamana

Czyli jednak pierwsze dziecko z naszego wątku na świecie!! Gratulacje!!!!!!

My już po wizycie. Wszystko jest dobrze. Młody waży 2300 i niby termin porodu przesunął mi się na 4.12.

Kamada- gratulacje! I jak tam, duże obłożenie?
Bądź upierdliwa i marudź dużo neonatologom, że jeżeli nie ma potrzeby ciągłej obserwacji to niech Ci go oddadzą na salę. W Wojewódzkim trzeba ich trochę pocisnąć, bo lubią rozdzielać mamy i dzieci.

Gratulacje! To mamy pierwsze dziecko :) Jak synuś dostanie antybiotyk to też przecież nic strasznego, ważne, że juz jest na wierzchu:)

Ja biorę od tygodnia eutyrox, okazało się, że TSH mam wysokie. To może być powód wysokiego tętna u dziecka i rzeczywiście uspokoiła się mała. Jeszcze tydzień do terminu ale pasowałoby mi urodzić po 5 listopada - inaczej będę musiała wrócić do pracy w okolicy świąt, nie starczy mi urlopu do nowego roku :(
Powiem Wam, że ja rzeczywiście czuję się już jak na ostatnich nogach... jestem zmęczona, niedołężna, na zakupach biorę np 3 jabłka i 3 gruszki, mleko bo więcej nic nie uniosę. i co śmieszne zaczęłam podyplomówkę, mam zjazd w ten weekend a w nic takiego ładnego, formalnego się nie mieszczę... nie wiem jak ja tam w ten weekend wysiedzę..
OK, pomarudziłam sobie...
Czas coś poogarniać :)

Co szpital to Inny zwyczaj. Ja synka mogę przytulić gdy idę do jego sali. Ale nie mam co cały czas. Nie mam jeszcze laktacji. I rozlaka nie działa pewnie jeszcze korzystniej. Zobaczymy rano. Opieka jest bdb tutaj

Gratulacje. U mnie po cc maly tez mial podwyzszone crp (podobno to normalne po cieciu) i tez straszyli antybiotykiem. Na szczescie zaczelo samo spadac, wiec obeszlo sie bez, jedynie musielismy troche dluzej zostac do momentu az juz bylo w normie. Malego dostalam zaraz po przewiezieniu na sale pooperacyjna, na noc byl pod opieka poloznych, a jak juz wstawalam i bylam na oddziale poporodowym byl ze mna 24h/dobe. Rodzilam w Redlowie, polecam.

Gratulacje, Kochana!

Ja też jutro rano idę do ginekologa i dzisiaj robiłam wyniki. Ja mam wszystko w normie a bardzo się martwiłam, bo wczoraj na wieczór obżarłam się czekolady z żelkami:P

A gdzie rodziłaś?

Kamada, gratuluję synusia:) Nie martw się, może jutro już będziesz mogła przytulić maluszka.

Kamada stop! Juz urodzilas, dzis?

Jak mialam bole co 10min Przez 2.5Godz, wzielam 4 nospy max I troche zaczelo slabnac. Zasnelam I obudzilam sie o 24 z mega bolami co 3 min!!! Obudzilam meza I pedem do wojewidzkiego. Zalowalam ze jednak szybciej nie pojechałam. Bo się wymeczylam tymi skorczamI. A zanim ktg minęło, potem lekarz itp to o 2.35 urodziłam synka przez cc. Ważył 3620kg I 55cm dl. Martwię się jednak bo mały zachlysnal się wodami i musiał być pod tlenem. I do tego jakąś infekcja chyba się włącza bo ma podwyzone crp i jutro mogą mu dac antybiotyk
Najgorsze jest w Tym szpitalu to, że nie mam synka przy sobie. Mogę to odwiedzać Ale nie mam przy sobie. Z drugim synkiem też było podobnie wyższe crp Ale na zaspie dostawał antybiotyk będąc cały czas ze mną na sali.. Jak to boli ze nie mam go przy sobie...

W rzeczy samej z tym Rossmanem:-) Też się dochrapałam 4% i jeszcze byłam zdziwiona, że tak wolno zniżka rośnie ;-)

Dziś robiłam badania morfologia i mocz oraz d dimery. Bakterie w moczu ze szok....A d dimery 5500 a norma do 500. Ciekawe co na to mój gin jutro. Dodam ze mam takie żylaki prawej nogi ze paznokcie mam fioletowe

Inne tematy z forum

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...