Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *6*

link do poprzedniego :)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-marcowe-i-kwietniowe-2011-5-t196696,1,16.html

i ostatnia lista mamuś z dzieciątkami:
1. lucy80 02.03.2011 Synek - Jaś :)
2. ninkaa 02.03.2011
3. ivvka 05-03-2011 CÓRECZKA:)
4. monmie 06.03.2011 CÓRECZKA:))
5. Basia7 08.03.2011- CÓRECZKA :)
6. ulka26 09.03.2011 SYN! :)
7. Asia 12.03.2011 - CÓRECZKA :)
8. nacia173 12.03.2011- SYNEK :)))
9. KasiaKoziołek 12.03.2011
10. walerka 18.03.2011 - Córeczka - Julka
11. margos 18.03.2011 - SYNEK - Staś
12. Madzik 19.03.2011 -Córeczka ;D
13. nati 01.04.2011
14. sonia85 02.04.2011 - SYNEK!!!
15. Mlenia 02.04.2011
16. kasiek01 09.04.2011
17. tea18 09.04.2011
18. enjoy 10.04.2011 SYNEK!
19. Martus_pl 11.04.2011 SYN:)
20. compaq7 15.04.2011 - SYNEK !!! Kubuś :)
21. Manieczka0 18.04.2011
22. paskudka 22.04.2011 - Córeczka
23. Adziabu 22.04.2011-Synek
24. Janka2 29.04.2011 - Córeczka :)
25. Mała Me 30.04.2011
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *6*

A gdzie chodzisz do szkoły rodzenia? Może Dobry Początek w Mama i Ja? Bo ja właściwie chciałabym pójść tylko na ćwiczenia oddechowe, ale jakoś nie mogę się zebrać, żeby tam zadzwonić. Ale z tego co wiem to takie szkolenie można odbyć tylko w szpitalu, bo jest tam lista obecności, którą trzeba podpisać. Ale oczywiście zapytaj się w SR. Szkolenie uprawnia do skorzystania ze znieczulenia, oczywiście pod warunkiem, że zostaną spełnione inne warunki - m.in. to czy akurat anestezjolog będzie na dyżurze. O ile w dzień podobno nie ma z tym problemu, to już w nocy anestezjologa raczej nie ma i wówczas znieczulenie odpada. A na szkoleniu anestezjolog opowiada m.in. o plusach i minusach znieczulenia, itp.

Jakby ktoś był chętny to fajnie by było pójść razem :)

witam w 2011 ;) Asiu dobrze wiedzieć o takim szkoleniu w wojewódzkim we wtorki i środy mam zajęcia ze szkoły rodzenia to się od razu podpytam czy w SR jest spotkanie z anestezjologiem czy trzeba zapisać się osobno to też tak jak ty byłabym zainteresowana i mogłybyśmy się razem zgrać ;)

image

a ja ciagle pociagam nosem i kaszle ale mysle ze nic powaznego sie z tego nie zrobi. dzis polatalam po sklepach kupilam sobie 2 pary butow, wdzianko, no i sliczne ogrodniczki, body i spodniczke dla malej, cos mi sie wydaje ze otworzylam puszke pandory i juz sie nie zatrzymam z kupowaniem. acha i kupilismy fotelik do samochodu, mamy wybrany materac i baze do fotelika. kumpela obiecala nam sterylizator, pomke do sciagania mleka, teraz jeszcze musze pozyczyc kosz do spania przez pierwsze 3 miesiace.
acha i odkupujemy fotel bujany do pokoju dla dziecka, ale sie ciesze bo one kosztuja £200 a odkupujemy za 20.

Witajcie w Nowym Roku!

Ja jutro wybieram się do lekarza. Dzisiaj odebrałam wyniki i niestety bez rewelacji. Hematokryt i hemoglobina za niskie, monocyty za wysokie, do tego niezbyt dobre wyniki moczu :( Trochę się nastawiałam na powrót do pracy, ale coś tak czuję, że nic z tego nie wyjdzie... Ale zobaczymy jutro...

Ciekawe ile moja Malultka już waży? Bo ja jestem coraz większa!!! Nie wiem jak ja wytrzymam jeszcze te 2 miesiące. Ja również już zaczynam marzyć o porodzie :) Oczywiście nie teraz, ale gdyby tak można było przespać te 2 miesiące i obudzić się już po wszystkim.

Mam pytanie - czy któraś z Was wybiera się może na szkolenie z anestezjologiem do Wojewódzkiego? Bo ja wprawdzie nie planuję korzystać ze znieczulenia zewnątzroponowego, ale w razie czego na szkolenie chyba pójdę, żeby taką opcję mieć. Bo bez tego szkolenia to nici ze znieczulenia. Szkolenia odbywają się podobno w każdy czwartek. Jakby ktoś się wybierał to można by się jakoś umówić.

Ten czas niesamowicie szybko leci:) Nie długo będziemy dyskutować tylko o kupkach, pampersach itp:) A ja tak skacze emocjonalnie- raz się ciesze a potem zaraz zaczynam się bać tego co będzie:)
Tez tak macie?:)

Czesc dziewczyny:)

2 miesiące mi zostały do terminu i cos czuję że nie bedzie łatwo. Spac nie mogę, jak juz zasne to byle szmer i już się budzę, tak mnie teraz plecy bolą że ledwie mogę chodzic i jeszcze doszły nudności:/

Za to mały taki ruchliwy się zrobił, ale delikatny jest dla mnie, że wiem że warto pocierpiec trochę :D

Wiem, wiem nie powinnam nawet jeszcze o tym myśleć. Ale taki ze mnie niecierpliwiec...
Dolegliwości trochę na własne życzenie, bo gdybym ćwiczyła to pewnie bym ich nie miała..
W kolejnej ciąży to już będę regularnie ćwiczyć! ;)
Co do SR to rzeczywiście sporo tego się kumuluje, ale jeśli myślisz o Zaspie to skoro się nie płaci to chyba warto choć od czasu do czasu wpaść :)

Szkoła rodzenia wciąż przede mną- ale cały czas się zastanawiam, czy uda się to organizacyjnie pokombinować.

A dzisiaj znów od rana kręci mi się w głowie. Ciśnienie tym razem mam ok, więc może to hormony?

Ulka, Ty się lepiej nie rozpakowuj, i jak najdłużej bądź 2w1 :)

hehehe dobre:) przy szpittalu jest sklepik zawsze mozesz cos do jedzenia dokupic hihihih :)

Rety, może lepiej że nie widziałam tego filmiku o porodzie... to wciąż dla mnie ciężki temat....
Dzięki za szczegółową relację! :) Ja też jestem za podwójnymi zajęciami :)
Kurcze wolałabym wszystkie zajęcia na 17, bo jadę prosto z pracy i tak już czekam, a tu jeszcze do 17:30 :/
Wybieram się dziś na wykład - jak mi jedzenia starczy ;)
Bardzo chcę być :)

Ulka26 31.12 nie bylo cwiczen a 29.12 bylo tylko 9 osob:)ogladalismy krotki filmik o ciazy i porodzie..pozatym cwiczenia beda raz na 17 a czasami na 17.30..
5.01 na godz 17.00 temat: poczatek porodu, przygotowanie do porodu-byc moze, że beda to zajecia podwojne
7.01 na godz 17.30 pojedyncze zajecia, poczatek porodu w szpitalu, trudniejsza faza :)
12.01 godz 17.00..kolki u dziecka, masaż - tu zaprasza na cwiczenia z partnerami:)

Ogolnie mowila, że chcialaby zrobic kilka podwojnych zajec aby szybciej skonczyc.. zeby ostatnie cwiczenia byly 26.I.2011...Mysle,że dla nas lepiej bo jak juz teraz nam sie robi ciezko to co to bedzie za miesiac:)

Dalszy harmonogram poda na kolejnych cwiczeniach..mowila że na wszystkie cwiczenia moga przyjsc panowie ale na wiekszosci moga sie nudzic wiec nie ma potrzeby aby ich zawsze ciagnac ze soba:)

A na wyklad dzis idziesz??dzis bedzie wczesne baraszkowanie czyli zabawy z noworodkiem...ja ide bo przez te swieta sie tak wynudzilam, że juz sie nie moge doczekac tych wykladow hehe...mimo, że jestem dzis bardzo nieprzytomna po niewyspanej nocy..

Witajcie w nowym tygodniu.
Jakoś się nie spodziewałam, że będzie tak gorzej ;)
Zaczynam chcieć się rozpakować hihi, choć dla zdrowia maluszka jestem w stanie ścierpieć jeszcze te 9 tygodni...
Ivvka nie dojechałam 29.12 na ćwiczenia w SR (autobus przez 40min nie jechał i spóźniłabym się 25 minut...)
Nie wiem czy były 31.12. Ja Cię miałam pytać jak wrażenia hihihi ;)

Hejka

Moja noc tez nie byla lepsza zasnelam okolo 4 nad ranem nie wiem spac nie moge na kazdym boku jest mi zle do tego zgaga czasami dokucza.Powietrze suche okropnosc
Mysle ze na te dolegliwosci to juz jest jedno lekarstwo porod ale jeszcze musza te nasze dzieciaczki w tym brzuszku pomieszkac a teraz coraz gorzej bedzie z naszym samopoczuciem

Witam,

dzis kolejna nieprzespana noc:((spałam moze godzine..moj problem z Zespołem Niespokojnych Nóg sie nasila i mimo ze biore magnez, polewam zimna i ciepłą woda na przemian to i tak nic nie pomaga...

Jestem cała nerwowa kiedy tak strasznie sie mecze i boje sie, ze ma to zly wplyw na mojego maluszka...
jestem bezradna...w sr ide na wizyte i zglosze ponownie ten problem lekarzowi moze cos mi jeszcze poradzi...

Ulka26 byłas ostatnio na cwiczeniach w SR??

Zniknęłam na czas jakiś a to przez przedświąteczne przygotowania, a to przez noworoczne ;)
Ogólnie to u nas dobrze. W 29t6d malutki miał 1381 gram, więc już mały klopsik się robi ;)
Mamusi tylko ciężko - nie mogę spać, mam okropne bóle kręgosłupa. Jutro wracam do pracy, ale szczerze powiedziawszy nie wiem jak to będzie...
Mam nadzieję, że wszelkie fatum się od wszystkich odwróciło i żadne nieszczęścia ani tym bardziej choroby się nie pałętają!
pozdrawiam!

Wsztskiego Co Najlepsze w Nowym Roku 2011!!!

Ivvka niezly koniec roku,mysle ze zwiaistuje to lepszy nastepny.
Moj pelzaczek tez mysle ze ma sie dobrze chociaz wydaje mi sie ze juz coraz mniej miejsca.
Mam nadzieje ze wkoncu zaczniemy z mezem przygotowywania pokoju dla corci bo ciagle cos przeszkadza.

Kochane,
po dłuższej przerwie WITAM!
Najserdeczniejsze życzenia noworoczne!
Przede wszystkim samych szczęśliwych i szybkich rozwiązań, dużo miłości ciepła i radości oraz sił ;)
Ściskam wszystkie mamy z maluszkami pod sercem!!!

moja mala dzisiaj wariuje, wczoraj byla spokojna.
no i ma regularnie czkawke, strasznie to fajne.
my idziemy na usg 14.01 i juz sie nie moge doczekac, zastanawialam sie czy zrobic prywatnie jakos tak teraz ale zdecydowalam ze bede dzielna i wytrzymam, to tylko 4 tygodnie pomiedzy usg. ostatnoi mialam co 2-3 tygodnie przez te zawirowania i sie przyzwyczilam ale ostatnio badala mnie polozna i stwierdzila ze wszystko ok, rozmiarowo jestem jak powinnam byc.
w czwartek zaczynam szkole rodzenia, bardzo mnie to ciekawi,mam nadzieje ze sie nie rozczaruje

Witam w Nowym Roku:)dla nas wszystkich bedzie szczegolny:)wszystkiego dobrego dla kazdej przyszlej mamusi:)

Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku dziewczyny:))) Przede wszystkim zdrowych, szczęśliwych ostatnich miesięcy ciąży miesięcy i pełnych sił, radości i wytrwałości na kolejne miesięce:)

Inne tematy z forum

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...