Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *6*

link do poprzedniego :)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-marcowe-i-kwietniowe-2011-5-t196696,1,16.html

i ostatnia lista mamuś z dzieciątkami:
1. lucy80 02.03.2011 Synek - Jaś :)
2. ninkaa 02.03.2011
3. ivvka 05-03-2011 CÓRECZKA:)
4. monmie 06.03.2011 CÓRECZKA:))
5. Basia7 08.03.2011- CÓRECZKA :)
6. ulka26 09.03.2011 SYN! :)
7. Asia 12.03.2011 - CÓRECZKA :)
8. nacia173 12.03.2011- SYNEK :)))
9. KasiaKoziołek 12.03.2011
10. walerka 18.03.2011 - Córeczka - Julka
11. margos 18.03.2011 - SYNEK - Staś
12. Madzik 19.03.2011 -Córeczka ;D
13. nati 01.04.2011
14. sonia85 02.04.2011 - SYNEK!!!
15. Mlenia 02.04.2011
16. kasiek01 09.04.2011
17. tea18 09.04.2011
18. enjoy 10.04.2011 SYNEK!
19. Martus_pl 11.04.2011 SYN:)
20. compaq7 15.04.2011 - SYNEK !!! Kubuś :)
21. Manieczka0 18.04.2011
22. paskudka 22.04.2011 - Córeczka
23. Adziabu 22.04.2011-Synek
24. Janka2 29.04.2011 - Córeczka :)
25. Mała Me 30.04.2011
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *6*

szkola za darmo..kiedy zaczyna sie kolejna tura to trudno powiedziec najlepiej zadzwonic...

dziewczyny a wiecie może kiedy rusza następny tura w szkole rodzenia na zaspie??
Płaciłyście za nią?

Ulka26 dzwonilam na zaspe i dzis na cwiczeniach ma byc film i takie spotkanie organizacyjne-przedstawienie tematow na cwiczenia:)takze nawet stroju nie trzeba :P

Hejka,

Ulka26 wiesz moze co dzis bedzie na cwiczeniach w SR??Jakos mam dzis lenia ale jak by bylo cos ciekawego to sie zmobilizuje:)

Poświąteczne cześć :) Szybko mi te świeta zleciały i jestem kwadratowo-okrągła po nich, ale nie jest tak źle chyba.Teraz mnie czekaja badania i okropna glukoza bryyyy. Zazdroszcze Wam tych zakupów :) ja dopiero pewnie w lutym przejrzę ciuszki po córci a że kupowaliśmy uniseksy /tzn. nie wszystko różowe/ to będzie teraz dla chłopaka chociaż pewnie sie nie opanuję i coś dokupię. Jedynym wydatkiem będzie wózek, smoczki i butelki. Chorujące trzymac się bo teraz jakieś paskudne wirusy krążą
A synek rozrabia kopie skacze wierzga i ma mniej wiecej stałe swoje pory w ciągu dnia dobrze że daje mi spać w nocy :)

Witam po świetach jutro nareszcie wracam do domku ;)) po wizycie u teściów na wage to chyba boję sie wejsć bo sobie sporo pojadłam ;P Widze że temat zakupów ja zamierzam w styczniu zacząć kupować i też chce sie wybrac do akpolu a ceny jakie tam są znośne?

Dwa razy płaciłam- na górze wzięliśmy llaktator, butelki i ciuszki, ale to nie wyszło dużo, tam płaciliśmy bonami Sodexho (bo można w Akpolu).

Na dole- przy tych zakupach od razu pani naliczyła nam rabat.

ja sie wciaz kuruje, katar juz przechodzi, ale kaszel jeszcze zostal :-(

po swietach tez przybylo mi troche, ale nawet sie jeszcze nie wazylam. troche rodzinki poodwiedzalismy i az smiesznie jak kazdy dbal o mnie: co bys zjadla? na co masz ochote? :-)
z drugiej strony bylabym dwa razy taka, jakbym tak na codzien miala!

Po za tym chyba musiałaś dwa razy płacić bo tam są jak by dwa osobne sklepy na parterze i na pietrze:) Czy jak maja to rozwiązane?

Ale od razu dali ten rabat czy rabat od następnych zakupów:) Tez planuje tam zostawić troszkę kasy a zawsze warto coś zaoszczędzić:)

Widziałam, że jest stójka przy kasie- w zależności od ilości punktów, możesz mieć do 5% rabatu. Nam przy takich dużych zakupach z miejsca dali 10% rabatu, bez niczego...

Paskuda szczerze zazdroszczę:) Wręcz mnie zazdrość zżera bo nie mogę się doczekać swoich zakupów:D
Coś kiedyś słyszałam o karcie rabatowej do akpolu , wiesz może coś na ten temat?

Dla chorych- trzymać się ciepło i walczyć z choróbskiem!

Byliśmy dziś z mężem w Akpolu na gruuuubszych zakupach, bo w sumie ponad tysiaka wydaliśmy. No, ale mamy już:
Łóżeczko (Bartek, kolor teko) 120x60
Materacyk z pianki kokosowej
3 zmiany pościeli, prześcieradeł i jeden ochraniacz na łóżeczko, podkłady na materac
przewijak i dwie nakładki z froty
2 duże ręczniki z kapturkiem, dwa mniejsze
Ciepły kocyk
Rożek
Mnóstwo pieluch tetrowych ( kilka kolorowych, bo takie to ładne :))
Laktator (ręczny), dwie butelki do karmienia, pojemniki do zamrożenia pokarmu,
Kilka par bodziaków najmniejszych, kaftaniki, czapeczki bawełniane do domu, rękawiczki niedrapki...

Pewnie parę pierdół przegapiłam, ale jestem spokojna, że jakby coś, to podstawa jest :) Wózek dopiero w marcu mamy plan, bo moi rodzice, czyli dumni dziadkowie- odkładają :)

Witam po świętach!!!

W czwartek byłam u lekarza z wynikami poziomu cukru (po glukowie) i na szczęście wszystko ok. Niestety tylko powinnam ograniczyć słodycze a to jest cięższe niz myślałam :-)) Oj obawiam się, że ciężko będzie zrzucić te kilogramy - 8 kg na plusie a jeszcze ponad 3 m-ce :-(

Widzę, że zaczynacie "zakupowe szaleństwo" dla maluszków. Pamiętam jak dwa lata temu robiłam zakupy dla mojego smyka i niestety wiele rzeczy kupilam bo były "ładne". Jeżeli mogę doradzić kupujcie rzeczy praktyczne!!! Ja np kupiłam śpiochy zapinane z tyłu - z przodu mają piękny obrazek ale za to niewygodne dla maluszka no i do zakładania. Poza tym kupiłam kilka par spodni dla miesięcznego dziecka - może ubrałam je raz :-))

No ivvka to niezle oszukują nas w tych sklepach. Ja narazie ciuszków nie kupuje. Byłam u gina, wszystko dobrze. Synek w końcu buźke pokazał :) waży już 841g a ja odstawiam słodycze bo mam już 12kg na plusie :(:( czuję się już jak wielka kula ciężko się ruszyć a tyle jeszcze do końca zostało że słabo to widze :(

moja dzidzia tez mniej ruchliwa...nie lubi chyba jak leze na lewym boku bo wtedy sie odzywa i mnie kopie a jak sie poloze na prawym to jest cicho:)

generalnie to coraz ciezej sie juz chodzi...bylam dzis w alfa centrum...przeceny sie pojawily ale jakis wielkich obnizek nie ma..
troszke juz kupilam w H&M, cubus-ie i w 5-10-15...

w Smyku maja niezle przeceny wiec uwazajcie bo naklejaja nowe ceny a pierwsza cene mocno zamazuja dlugopisem wiec w gruncie rzeczy nie wiadomo czy jest obnizka czy moze lekko podniesli cene:)
podwyzszona cene widzialam raz w smyku w Galerii bo nikt nie zamazał pierwszej ceny:)

Mnie jak narazie tylko raz złapał skurcz...ale za to coraz bardziej uciążliwe mam bóle kręgosłupa i brzuch mnie tak na dole czasem boli :/ Idę dzisiaj do gina zobaczymy co powie. Mój mały też się trochę mniej rusza ale za to mocniej go czuje bo jest większy. Nie wiem jak wy ale ja się już nie mogę doczekać....poproszę jakiś czaso przyspieszacz :)

A moje maleństwo dzisiaj nieźle daje czadu ale prawie całe święta się nie odzywał:)
Wczoraj po raz pierwszy mój mąż nawet poczuł bobaska:D

A tak z innej beczki co robicie na skurcze w nogach? Bo ja dzisiaj nad ranem miałam taki skurcz że cały dzień kuleje:(

ma coraz mniej miejsca, to normalne. moja sie chyba przekrecila bo jak ja lezalam ona sie swietnie bawila i dawala takiego czadu ze caly brzuch mi chodzil i teraz z w poprzek lezy wzdluz ale nie wiem czy glowa w dol czy w gore

super walerko ze juz ok z wami.

Dziewczyny czy wasze dzieciaczki tez sie juz coraz mniej ruszaja bo moja to jakims leniuchem sie stala.

Inne tematy z forum

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

Mieszkanie na Kiełpinku (Wiszące Ogrody?) ul. Przytulna - jak tu się mieszka? (44 odpowiedzi)

Witam, planują zakup mieszkania na ul. Przytulnej, proszę o opinię czy dobrze się mieszka w...

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...