Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 12

***Rozpakowane Mamusie:***
21.02 (02.03) szuwarkowa80 - synek Kubuś 3610g i 53cm/ Zaspa SN
25.02 (11.03) Martka - córeczka Aurelia 2870g / Kliniczna SN
02.03 (15.03) szaga - synek Alanek 2650g i 51cm / Redłowo SN
03.03 (30.03) Karolkarumia - córeczka Weronika 3300g i 52 cm/ Redłowo CC
05.03 (02.03) Mara_Jade - córeczka Emilka 3850g i 53cm/ Redłowo SN
13.03 (20.03) AsiaczeK_S_88 - synek Tomuś 3000g i 52 cm/ Redłowo SN

2w1
*MARZEC*

Mamulka - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
Marie - 03.03
Anecus - 04.03 /córcia/
Nefele - 10.03 /synek/ szpital zaspa
Skarabeusz - 13.03
Yoasia - 13.03/córeczka/ szpital Redłowo
Hania - 14.03/synek/Szpital Kliniczna
Aniuleczka25 - 15.03 / synuś /szpital Wojewódzki
AsiaDK - 19.03 / córeczka/ szpital Redłowo
Aga007 - 19.03/ córeczka/ szpital wojewódzki
13maggie - 19.03
Yooki - 23.03/ synek Szymon/ szpital Wejherowo
Madzia i Krzyś-25.03/synek?/szpital wejherowo
BOYorGIRL- 27.03
MamaDawidka - 30.03 /synek Dawid/ Szpital Redłowo

*KWIECIEŃ*

Anik - 02.04/ córeczka/szpital kliniczna
d@nte - 04.04
Bombelkowa - 7.04/ synek Bartosz / Szpital Redłowo
Tesula - 14.04/ córeczka
mamaalanka- 15.04 /coreczka/Szpital kliniczna
kapiszonka19767-15.04/ synuś
M&ms - 16.04
micasia- 17.04 / syneczek/ szpital Zaspa
Dimis - 17.04 /syn
Aska84 - 21.04 / synek/Szpital kliniczna
Rona - 26.04/ córeczka Zuzia
Aquss - 27.04 / synek Tymon /szpital zaspa
Rayfall- 30.04/ synuś Antoś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 12

u mnie nic się nie dzieje :)

yoasia, ja też ostatnie dni pozwalam sobie z niezdrowym jedzeniem, dzisiaj jadłam frytki ... mam nadzieje że uda mi się jeszcze zjeść kubełek z kfc :)

poza twardnieniem brzucha nic się u mnie nie dzieje, więc od jutra będę marudzi .... kiedy to się zacznie!

Ja jutro piorę ubranka,a potem mam zamiar spakować torbę.I wszystko będę miała przygotowane:)

a ja spakowałam torbę :) także powoli też się przygotowuję.

A ja doszłam do wniosku, że dlatego nie widać ciężarnych na ulicach, bo wszystkie siedzą w domu i zaciskają nogi, żeby wytrzymać do jutra :D

A moja starsza niestety zostaje ze mną w domu, bo zamiast kaszel jej przechodzić to jest coraz gorzej :/

Jejku co tu taka cisza? Ja skurcze co godzinkę więc bez szału. Korzystam więc i zjadam dużo niezdrowych rzeczy ;)

Yoasia mam tak samo jak Ty-jestem zmęczona czekaniem, wody nie odchodzą i nic nie wskazuje, że poród się zacznie w najbliższym czasie. No tylko to, że moje wydzieliny są normalne ale za to mam skurcze.

My nadal w domku. Jakieś wydzieliny są w dalszym ciągu zatem jeszcze chwila i powinno się zacząć. Skurcze jakieś lekkie są ale rzadkie i nieregularne także myślę, że do jutrzejszego ktg może wytrzymamy, a jak nie to dziś wieczorem podjedziemy :)

Powiem Wam,że trochę męczące takie czekanie jednak. Jest plamienie a nie ma skurczu,nie ma odejścia wód i w sumie nie wiem co robić ;/

u mnie po "takim sobie tygodniu", nadal 2w1, i oby nagle mnie do połnocy nic nie złapało, we worek mam jeszcze jedną wizytę u gin ... o ile dotrwam ...
także dziewczyny trzymam za wszystkie kciuki, a od jutra niech się ....

Mamusie, które są już po terminie albo termin mają na dniach - trzymam za Was kciuki. Jesteście coraz bliżej szansy dotrwania do jutra, albo chociaż do wieczora. ;)
Moje bóle podbrzusza itd uspokoiły się, chociaż początek tego tygodnia był ciężki. Mała jeszcze nie rwie się na świat. Chyba damy radę do Świąt....

Ja też przetrwałam noc bez żadnych niepokojących sygnałów. Byle do północy :)

Hej
Dziewczyny został tylko jeden dzień :) ja nadal 2w1 nic się nie dzieje i mam nadzieje że tak zostanie co najmniej do późnego wieczora :) a od jutra spacery i nie tylko:)

Yoasia spotkasz się pewnie z Asiaczkiem bo ja na patologii.
Dziś ma dyżur ordynator, ma być na obchodzie to będę pytać co dalej ze mną.. W nocy jak wróciłam z łazienki to zwijajam się z bólu taki mnie podbrzusza wziął ze masakra..
Niech to już się zacznie bo to lezenie i czekanie jest okropne..

I ja sie melduje oczywiście 2w1, dziś od rana co chwile mi brzuch twardnieje, czuje kłucie w szyjce i ogromne parcie na pęcherz.

Też się zastanawiam i obawiam jak ja sobie poradze z takim maleństwem.

Witam po długiej nieobecności...
Nie wiem jak Wy to robicie ale ja tego forum nie ogarniam, ledwo zdążę coś przeczytać, lecicie z tematami że hej :) a ja na nic nie mam czasu. Mam wrażenie że w tej ciąży wogóle nie odpoczywam echhhhh....

Gratulacje dla kolejnyh rozpakowanych!!!!

Rona, my mamy podobny termin, dopiero wzięłam się za wyprawkę i powiem Ci że wcale mnie nie dziwią Twoje obawy, ja mam 1,5 roczną córcie a cały czas się zastanawiam jak ja sobie z takim małym bąblem poradzę, mam wrażenie że nic nie pamiętam z tamtego okresu i jak do niedawana się cieszyłam że drugie to już będzie bułka z masłem to teraz jestem coraz bardziej przerazona... Brrrrr
Ostatnio się nawet zastanawiałam jak się trzyma taką dzidzie na rękach...oj głupieję już :(

ej no nie obijajcie się :D wszystkie chcecie do 18 wytrzymać? ja jako ostatnia się nie załapałam? :(
trzymajcie, trzymajcie :)
my w pon prawdopodobnie wychodzimy, uff :) wyniki z przedwczoraj ok, USG ok, oby tylko to CRP znów nie wzrosło... jutro o północy ostatnia dawka antybiotyku, ciekawe kiedy pobiorą tą krew znów czy jutro czy w pon dopiero

Ja do tej pory byłam spokojna,wydawało mi się,ze mam jeszcze dużo czasu,a tu jedna za druga rodzą i dociera do mnie,że niebawem i ja urodzę.I zastanawiam się jak dam sobie rade,czy będę potrafiła "wyczuć" swoje dziecko tzn czy będę potrafił odróżnić kiedy Mała będzie głodna,kiedy będzie miała kolki a kiedy po prostu będzie chciała się przytulić.Nie potrafię wyobrazić sobie jak zorganizuje życie po narodzinach Zuzi.Wszystko jest dla mnie nowe-chociaż mam w rodzinie dużo dzieci,opiekowałam się niemowlakami kuzynek,koleżanek itd. ale teraz to będzie moje dziecko i boje się,że nie będę dobrą mama.Ciesze się i boje zarazem.Zresztą wszystkie wiecie o co mi chodzi,pewnie każda mama ma podobne obawy!

Rona nie martw się, tak naprawdę wszystko wyjdzie w praniu. Ja nawet nie wiem gdzie jeszcze łóżeczko będzie małego stało. mam cichą nadzieję że jak będę w szpitalu i urodzę to mój kochany mąż coś wykombinuje :)

W sumie racja,zresztą jak urodzę planowo to będzie koniec kwietnia i temperatura na zewnątrz będzie inna wiec może okno będzie otwarte w nocy-tym bardziej,że łóżeczko będzie stało daleko od okna.

ja teak sie zastanawiam czy jest sens dogrzewać ale chyba na wszelki wypadek kupimy farelkę taką małą.

Bombelkowa i jak tam u Ciebie?
Bo wygląda na to, że może się spotkamy w redłowie. U mnie jakąś godzinkę temu różowa galaretka sie pojawiła, ale skurczy brak. nie bardzo wiem czy sie martwić czy nie...

Inne tematy z forum

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

Energylandia (10 odpowiedzi)

Witam. Chciałabym się wybrać z dziećmi do Energylandii,a ponieważ to dość daleko od...

zapach do mieszkania jaki ??co polecacie (43 odpowiedzi)

drogie mamy wy zawsze coś doradzicie chciałabym aby w mieszkaniu pięknie pachniało macie jakieś...