Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 12

***Rozpakowane Mamusie:***
21.02 (02.03) szuwarkowa80 - synek Kubuś 3610g i 53cm/ Zaspa SN
25.02 (11.03) Martka - córeczka Aurelia 2870g / Kliniczna SN
02.03 (15.03) szaga - synek Alanek 2650g i 51cm / Redłowo SN
03.03 (30.03) Karolkarumia - córeczka Weronika 3300g i 52 cm/ Redłowo CC
05.03 (02.03) Mara_Jade - córeczka Emilka 3850g i 53cm/ Redłowo SN
13.03 (20.03) AsiaczeK_S_88 - synek Tomuś 3000g i 52 cm/ Redłowo SN

2w1
*MARZEC*

Mamulka - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
Marie - 03.03
Anecus - 04.03 /córcia/
Nefele - 10.03 /synek/ szpital zaspa
Skarabeusz - 13.03
Yoasia - 13.03/córeczka/ szpital Redłowo
Hania - 14.03/synek/Szpital Kliniczna
Aniuleczka25 - 15.03 / synuś /szpital Wojewódzki
AsiaDK - 19.03 / córeczka/ szpital Redłowo
Aga007 - 19.03/ córeczka/ szpital wojewódzki
13maggie - 19.03
Yooki - 23.03/ synek Szymon/ szpital Wejherowo
Madzia i Krzyś-25.03/synek?/szpital wejherowo
BOYorGIRL- 27.03
MamaDawidka - 30.03 /synek Dawid/ Szpital Redłowo

*KWIECIEŃ*

Anik - 02.04/ córeczka/szpital kliniczna
d@nte - 04.04
Bombelkowa - 7.04/ synek Bartosz / Szpital Redłowo
Tesula - 14.04/ córeczka
mamaalanka- 15.04 /coreczka/Szpital kliniczna
kapiszonka19767-15.04/ synuś
M&ms - 16.04
micasia- 17.04 / syneczek/ szpital Zaspa
Dimis - 17.04 /syn
Aska84 - 21.04 / synek/Szpital kliniczna
Rona - 26.04/ córeczka Zuzia
Aquss - 27.04 / synek Tymon /szpital zaspa
Rayfall- 30.04/ synuś Antoś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 12

Dziekuje bo dzis pol nocy sie nad tym zastanawialam:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

pupa fałdki tak, ale między wargami nie.
Między wargami delikatnie myjemy, , białej wydzieliny tej naturalnej nie musisz na siłę myć, bo ona ma dobre bakterie więc nic się nie stanie jak tam troszkę zostanie. Jak zaobserwujesz krem to powinno się go całkowicie usunąć.

Mam pytanie do mam dziewczynek. Gdzie mam smarowac coreczke kremem na odparzenia? Pupa,faldki,a z przodu? miedzy wargami tez?

ale dzisiaj senny dzień, jadłabym tylko i spała :)

Anik teraz nie puchnę tak bardzo, ale w pierwszej ciąży byłam równiuteńka jak kolumna. Nie pocieszę, jeśli powiem, że opuchlizna schodziła jeszcze miesiąc PO porodzie..
Urodziłam dzień przed terminem z USG i OM, gdzie ostatni miesiąc praktycznie non stop leżałam z nogami wyżej.

nie oszczędzasz się! :) chyba jak brzuch opadł to jesteś coraz bliżej rozwiązania. Brzuch zaczyna opadać tydzień przed czy jeszcze wcześniej?

mnie po godzinie chodzenia po sklepie nogi wychodzą z d...
ostatnio strasznie puchną. Zastanawiam się czy jak będę więcej się ruszać przyspieszę poród czy nie... Siedzenie na kanapie raczej opóźnia? Jak było u Was?

Witam, ja ciągle w dwupaku. Brzuch mi się już obniżył ale nic poza tym. Dzisiaj zaliczyłam dwugodzinny spacer, włączając ciąganie córki na sankach i lepienie bałwana i liczę że coś się ruszy. Jak nie, to w piątek jeszcze zaliczę wizytę u lekarza...

A ja to już prawie nic nie jem :/ co zjem to zgaga więc żyję głównie na dojadaniu resztek po córeczce - dziś na obiad było pół kromki razowego z masłem... (oczywiście ona wcześniej zjadła jeszcze spaghetti ze słoiczka) i co ... i tak mam zgagę!!!

ja w stronę Cedr Wielkich :-)

micasia a ja mieszkałam 15km od Pruszca Gd. w stronę Starogardu Gd., obecnie od 2 lat w Pruszczu, ale tylko tymczasowo ;)

m&m ja bym chyba zjadła to w czym bym siedziała, straszną ochotę ostatnio mam na budynie, kaszki mannę i takie tam

mamaalanka wydaje mi się że to jest 37 tydzień

ja mieszkam 10km od Pruszcza Gdańskiego, przy naszej ulicy, jest 7 domów, a reszta to pola, buraki, ziemniaki, pszenica, rzepak, i pewnie jeszcze wiele wiele innych, ale ja tu dopiero od 2 lat mieszkam i się nie znam do końca na tym

A ja zaciskam nogi do przyszłego tygodnia, póki teściowa nie wróci- nie mielibyśmy z kim zostawić starszej córki.
Od rana, na złość chyba, coraz gorzej się czuję- baaardzo brzydki ból z krzyża i bóle z góry macicy, falami schodzące w dół- dlatego już o 5 nie spałam :) Jak mąż wróci z pracy to wejdę do wanny, może ciut odpuści.

Robię sobie ostatnio, dla relaksu czasem- "kąpiel Kleopatry"=do wanny lejemy ciepłej, ale nie gorącej wody. Wlewamy przynajmniej dwa litry zagotowanego pełnotłustego mleka (nie uht!), 2 budynie waniliowe z torebki i aromat do ciasta waniliowy. Mieszamy w wannie.. Skóra po tym jest mięciutka, a jak się pachnie... Przepis znalazłam w jakiejś babskiej książce, i z ciekawości postanowiłam spróbować. 15 minut takiej kąpieli naprawdę koi nerwy.

Dzieki Tesula,mi tez juz jest ciezko i robie wszystko,zeby juz sie zaczelo.

Mamoalanka - to jest ukończony 36-ty czyli 37...

Ja coś mam dziś złe przeczucia co do wizyty u gin... wydaje mi się, że nie doczekam do 11.04... a małż się tak cieszył, że będzie miał prezent urodzinowy :)
Ale ja w sumie mogłabym w przyszłym tyg tę cesarkę mieć... ciężko mi się tak kulać :/

Micasia,widze ze jestesmy w tym samym tyg,ale czy to juz jest 37 tydz,czy jeszcze 36?

Pole? micasia to gdzie wy mieszkacie?

m&m bardzo dobrze cię rozumiem, ja za to dom/ulica/pole/dom ja już zakupy traktuje jak coś fantastycznego bo mogę się urwać.

M&ms podziwiam Cie. Wstac o 5 rano. Ja nawet jak w ciazy nie bylam to nigdy na takie poswiecenie sie nie zdobylam. Jak widac nawet sie to nie oplaca. Ehh co za chlopy. Moj jak sie tydzien przed 18stym dowiedzial,ze moge nie zdazyc i urodzic,to robil wszystko,gdzie przez 8 mcy nic mi nie pomagal. Juz myslalam,ze mu sie cos w glowie pozmienialo i mnie troche odciazy,ale gdzie tam. Tak dobrze bylo tylko do 18stego marca...Teraz znow robie wszystko sama.
Ja zawsze jak ogladam Perfekcyjna Pania domu to mu wypominam,ze moglby docenic,ze czysto ma,bo zawsze moze byc tak jak maja te w programie,a przeciez tez sa tam czesto matki z malymi dziecmi.
Myslicie ze ten brud to naprawde taki maja,czy to jest zrobione na potrzeby programu?

Inne tematy z forum

Obniżenie /wypadanie macicy (1234 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

test PAPP-a czy robiłyście? (237 odpowiedzi)

Dziewczyny wczoraj byłam na USG przezierności karczku i badanie wyszło ok, ale dr Doering...

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...