Mąż mnie zdradził, co robić??

Znalazłam u męża wizytówkę pani z towarzystwa... Jesteśmy małżeństwem 4 miesiące!!
pomysłałam, że zza szyby wziął i nie wyrzucił. Ale!! Kiedyś jak wrócił później nie chciał się kochać i pachniał inaczej a w telefonie zobaczyłam że oglądał sobie dziwki!!!! Sprawdziłam nry z miejscowości gdzie bywa i okazało się że jeden z nich - władek k. (taki bydlak miał opis) to jedna z nich!!!!!!! Jestem w ciązy, co robić?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Mąż mnie zdradził, co robić??

Cross, nie stać Cię na trudniejsze zagadki? ;)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

"są również takie osoby, które uważają, ze mają zawsze rację, jedyną i absolutną, są apodyktyczni i nikt nie ma prawa mieć, a tym bardziej wyrazić innego zdania. Takie osoby, na czyjeś argumenty są poprostu głuche i zdarza się, ze wręcz agresją słowną próbują innych ludzi przekonać do swoich racji."

Czy ktoś zgadnie do którego z byłych forumowiczów ten opis idealnie pasuje? :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zrób badania.

Czasem trzeba się sparzyć,żeby coś zrozumieć.
Mówić jak najbardziej,ale nie narzucać swojej woli"bo ja wiem lepiej".
Każdy ma wolny wybór i za to co wybierze ponosi konsekwencje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

dobra kiepski przykład... innego nie podam, ale chodziło o ważniejsze sprawy...

czyli Twoim zdaniem lepiej nic nie robić, i poczekać aż ta osoba dostanie po d*pie, a potem patrzeć jak cierpi, i dodatkowo jeszcze zebrać opieprz, ze "wiedziałeś a nic nie powiedziałeś" ;)

"przykład: kupno... nie wiem laptopa do gier, który wiesz, że nie będzie dobrze z grami współpracował... pozwolić tej osobie wydać kase w błoto? "

Wtedy ta osoba zdobywa doświadczenie i przy kupnie następnego laptopa nie trzeba jej mówić nic.Walka przeważnie powoduje to że ta osoba jeszcze bardziej broni swojego wyboru.Niektórzy muszą się przekonać na własnej skórze żeby dotarło.

Graszka, to mam do Ciebie pytanie....

powiedzmy, że mówie o koleżance koleżanki koleżanki od strony ciotki wujka kolegi

a co, jeśli faktycznie w jakiejś sprawie WIESZ, ze masz racje, i WIESZ, że jak nie przekonasz tej drugiej osoby, to ona będzie miała przez to problemy.... i może nawet cierpieć...
co jeśli ta osoba twierdzi, ze ona chce się uczyć na własnych błędach, i co jeśli Tobie zależy tak bardzo, że chcesz ją przed tymi błędami chronić, ale ta osoba nie słucha?
nie słucha, i dodatkowo mówi praktycznie dokładnie to samo co Ty teraz ;) i ma pretensje, ze mówi się jej o swoim zdaniu i próbuje zmienić jej wybór...

przykład: kupno... nie wiem laptopa do gier, który wiesz, że nie będzie dobrze z grami współpracował... pozwolić tej osobie wydać kase w błoto? - podaje taki BANALNY przykład, bo inny nie przychodzi mi do głowy, a te co przychodzą się nie nadają na forum........

są również takie osoby, które uważają, ze mają zawsze rację, jedyną i absolutną, są apodyktyczni i nikt nie ma prawa mieć, a tym bardziej wyrazić innego zdania. Takie osoby, na czyjeś argumenty są poprostu głuche i zdarza się, ze wręcz agresją słowną próbują innych ludzi przekonać do swoich racji.
Od takich osób staram się trzymać z daleka.

To tez jest prawda... czasem powie się o kilka słów za dużo , słów która często nawet nie są prawdziwe , ale zostają wypuszczone żeby sprawić ból..
Sama znam kilka osób , które szybciej mówią i robią , niż pomyślą :-/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

problem jest taki, ze niektórzy nie umieją rozmawiać, tylko się wściekają... mówią różne przykre rzeczy, a potem tego żałują...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chyba faktycznie tylko tam się zgadzają ;-)
Natomiast co do rozmów między ludźmi.. to chyba nie jest do końca tak , że ze sobą nie rozmawiają.. myślę , że rozmawiają tylko albo się nie słuchają dokładnie , albo po prostu nie potrafią się wzajemnie zrozumieć i wtedy wychodzą błędne wnioski , oceny .. a stąd już tylko mały krok do oddalenia się od siebie :)
Ale możliwe , że się mylę ;)

@Ruda - wiem, znam... ;-) ale ponoć serce z rozumem zgadza się tylko w reklamie ;-)

Majka , zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości ... Są ludzie , o których warto , a nawet powinno się walczyć ... ale są i tacy , których lepiej odpuścić sobie , chociaż często łatwiej powiedzieć niż zrobić , bo serce ma swoje racje , które często nie idą w parze z racjami rozumu.

Wiadomo, że jest to duże uogólnienie. Każda sytuacja jest inna. Są ludzie, o których po prostu warto walczyć. Nie jest to jednak facet, który chodzi do agencji towarzyskich...
A wyjaśniać, jak najbardziej. Wiele niepotrzebnych nieporozumień powstaje dlatego, że ludzie nie rozmawiają ze sobą i nie wyjaśniają.
Według mnie ta sentencja odnosi się do ludzi, którzy po prostu nie chcą już z nami być, bo kochają (bądź nie) kogoś innego, do ludzi, którzy nie szanują drugiej osoby, do osób które nas niszczą - o takich nie warto walczyć.

> nie walcz o miłość, o prawdziwą nie trzeba, a o fałszywą nie warto...

to chyba najgłupsza sentencja jaką w życiu słyszałem...
walka o coś na czym nam zależy nie jest błędem...

natomiast poddanie się świadczy o tym, ze to z naszej strony nie było prawdziwe...

oczywiście zależy w jakiej sytuacji... zdrada z premedytacją = do widzenia, w innym przypadku warto walczyć, albo chociaż spróbować wyjasnić sprawe - jak tu

"Szkoda, że wcześniej tego nie znałam, może popełniłabym mniej błędów w życiu..."
@Mikro - nie da się... Ja to powiedzenie znam od lat i co? Też popełniłam błędy. Takie życie niestety....

>"nie walcz o miłość, o prawdziwą nie trzeba, a o fałszywą nie warto..."

Szkoda, że wcześniej tego nie znałam, może popełniłabym mniej błędów w życiu...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moje ulubione zdanie , tylko że ja używam go w sytuacji kiedy mówię o przyjaźni ;) Jednak i w miłości jest ono bardzo prawdziwe :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

> nie walcz o miłość, o prawdziwą nie trzeba, a o fałszywą nie warto...

Genialne w swej prostocie!

Chyba autorka dawno tu nie zagląda, ale wypowiadając się w temacie. Nie walcz, nie warto...
Jak to mówią "nie walcz o miłość, o prawdziwą nie trzeba, a o fałszywą nie warto..."

http://matkazonaiklopoty.mamadu.pl/118271,nie-pros-o-milosc-przyjazn-i-sympatie-nie-to-nie-i-koniec
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Tabletki powiększające piersi (6 odpowiedzi)

Czy są jakieś? Takie które działaja? Mam niewielki biust, powoduje to u mnie kompleksy ale...

jak schudnąć... :( (191 odpowiedzi)

Dziewczyny poradzcie cos bo juz nie mam sily... Byłam ostatnio na tym całym Dukanie ale nic waga...

Tabletki powiększające piersi (13 odpowiedzi)

Jak to jest dziewczyny z tymi tabletkami. Działają czy nie działają? Bo tak sobie patrzę na...