NUTRAMIGEN-pytanie do mam które podawały maluszkom

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Mam pytanie pediatra dała nam dziś puszkę nutramigenu na próbę, ponieważ moja córcia ma kolki i leki nie pomagają.
Tylko mam problem Hanusia nie chce pić tego mleka:( płacze ale pić nie chce 2 łyki i się krzywi, co w takim przypadku???może któraś z was miała podobny problem???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: NUTRAMIGEN-pytanie do mam które podawały maluszkom

Ja nie używałam Nutramigenu ale mój mały też miał straszne kolki. Lekarz zlecił ogólne badanie kału - wyszlo że ma trochę nirtolerancji laktozy.
Na 2 karmienia daję Enfamil 0 Lac. Ciągnie jak smok. Nutramigen ponoć nie jest smaczny. Enfamil 0 Lac nie ma laktozy jak to ona jest problemem ( w badaniu są ciała redukujące i ph kału poniżej 6) to może byłby lepszy i dziecko by go chciało pić?
Teraz jak daję ten Enfamil i zlewam trochę mojego pokarmu przed karmieniem piersią jest nieco lepiej.. czekam az będzie dobrze...
Pozdrawiam

mówiłam że może kupię jej bebilon comfort ale pediatra powiedziała że być może mała ma nietolerancję i stąd dolegliwości brzuszka i zmiana na bebilon nic nie da.
Tyle że jak ona nie pije tego nutramigenu to przecież nie będę jej głodzić.

demolka a moze niech ci przepisze bebilon pepti1 jest troche slodze od nutra

slodsze

wyślę męża po receptę po południu.
Zresztą pediatra kazała nam podawać to mleko do szczepienia czyli 14.11, dała nam jedną puszkę mleka na próbę ale recepty na mleko już nie a na puszce wyraźnie jest napisane że produkt wydawany jest na receptę

Demolko, moja 2 miesieczna córeczka od tygodnia pije Nutramigen. Tak zaleciła nam pediatra - podejrzenie alergii.
Najpierw poczytałam na forach różnych, że to mleczko jest jedne z najgorszych na rynku w smaku i zapachu, oczywiście wg dorosłych.
Córka przez około pierwszych 5 karmień strasznie się wierciła, wypluwała smoczek, ale brała na kilka łyczków do buzi.
Teraz po tygodniu już z chęcią pije. Co zauważyłam, Nutramigen nie jest tak sypki jak inne mleczka, więc nam czasem zapycha się smoczek i w czasie karmienia wymieniam. Może to jest przyczyną, że Twoja córcia nie chce pić.
Powodzenia!

a może spróbuj powolutku ją przestawiać?
My tak robilismy - najpierw mieszaliśmy z poprzednim mlekiem - bebilon ha - najpierw np. na 6miarek mleka - 4bebilonu+2nutramigenu,na następny dzień pół na pół i tak powolutku aż do całkowitego przejścia na nutra.
To straszne świństwo i dzieci nie chcą za bardzo pić - nie dziwię się;-)

Ale u nas taka metoda podziałała

mam smoczek aventu 2 może ten spróbuję , bo teraz ma 1

My też mamy avent 1 i się niestety od czasu do czasu zapychają. Wtedy malutka się wierci. To z resztą słychać, że nic nie przełyka a w miejscu dziurki jest najczęsciej biala plamka od pokarmu. Mieszam zawsze dokladnie, jednak zdarza się czasem jakaś malutka grudka nierozpuszczona.
My radykalnie przeszliśmy na Nutramigen, nie było potrzeby mieszania pokarmów.

dostajecie receptę na to mleko???

Mleko jest na receptę, refundacja 50 %, mleko ma obrzydliwy smak, ale nim podasz je znowu dzieku, zmień swoje nastawienie co do tego mleka, dziecko wyczuwa to ;P, powinno zaakceptować ten smak. Z ciekawostek tylko w PL jest to mleko apteczne, np. w USA kupisz je w kazdym markecie i jest przeznaczone dla dziecki z kolką. Jeżeli dziecko jest uczulone na mleko krowie (laktoza) to beblion pepti moze nie pomóc, gdyż zawiera śladowe ilości latozy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

mój syn po Nutramigenie miał zaparcia , przeszlismy na Bebilon Pepti i było dobrze , tez miał alegrie na białko mleka krowiego ....ale są dzieci co MUSZĄ tylko Nutramigen ........

czyli czy tak czy siak muszę iść jutro po receptę na mleko.
Moja córka "przekonała" się do nowego mleczka:P
Zobaczę jeżeli nic jej nie będzie to ok ale jak coś się będzie działo to porozmawiam z pediatrą o zmianie

Ciesze się, że i Twoja córcia polubiła Nutramigen; podobno nie każdy dzidziuś na ten pokarm się godzi.
Ja na receptę płacę niecałe 9 zł z puszkę.

Madia, gdzie kupujesz nutramigen po 9 zł, bo ja płace ponad 13 zł ?

a może ktoś chce od nas NUTRAMIGEN 1 za 9 zł za puszkę.Zostało nam 5 opakowań, a szkoda żeby leżały. Musieliśmy przejść na inne mleko ze względu na nietolerancje laktozy i inne problemy.

wiesz co ja bym chętnie odkupiła tylko zobaczę jeszcze jutro jak to będzie wyglądało bo po tym mleku Hania dużo ulewa i jak na razie żadnej poprawy nie ma. Pediatra powiedziała że jeżeli to nietolerancja to problem rozwiąże się szybko.
Więc zobaczę jeszcze jutro jak to będzie wyglądało i w piatek dam ci znać. Bo jeżeli to mleko też nie pomaga to bez sensu żeby mała je piła a pije je dlatego bo jej dosładzam glukozą , wiem że to nie jest dobre ale jeść musi

Moja Zuzia dostawala to mleko przez ok tydzień. Na początku pila dobrze i kolki jej przeszly, ale chyba po tygodniu wrócily z taką silą jak jeszcze nigdy. tedy przeszliśmy na Bebilon Pepti plus Sab Simplex i kolki ustąpily. Mala nadal ulewa, ma już 5 miesięcy, ale dobrze przybiera, więc pediatra mowi, że taki juz jej urok i samo minie.

ja jej cały czas podaję debridat 2 razy dziennie i kropelki bobotic 4 razy dziennie

Demolka jak chcesz to moge ci odsprzedac bebilon pepti1
mam 3 puszki a mala nie chce pic juz tego mleczka.kupowalam na recepte po 12 zl.

Kupowałam Nutramigen w aptece "Na Wałach" koło ronda Hucisko naprzeciwko Żaka w Gdańsku. Oczywiście na receptę.

Inne tematy z forum

Kuchnia (41 odpowiedzi)

Witam. Właśnie wykańczamy mieszkanie i będziemy robić kuchnię. Czy możecie polecić firmę, która...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...

gdzie w Rumi są kasztany???? (6 odpowiedzi)

potrzebujemy pilnie,moze wiecie???