Nerwica i depresja - jak wyjść z tego stanu ???

Witam,

Czy są osoby na forum,które zmagają lub zmagały się z nerwicą i depresją ????

Jak sobie radzicie w stanach lękowych,nerwicowych????
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12

A tytuł artykułu i gdzie go znaleźć?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Nerwica i depresja - jak wyjść z tego stanu ???

Czy też przy nerwicy mieliście takie objawy jak dławienie się podczas jedzenia,gula w gardle,ścisk oczywiście to jest w mojej głowie ale jak sobie z tym poradzić? Niechce się bać jeść. Czy można z tym wygrać bez leków?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie!
Dziękuję za ten głos rozsądku. W takich sytuacjach potrzebny jest specjalista. Wiem, bo moja żona jest właśnie psychoterapeutką we Wrocławiu i często styka się z powyższymi zaburzeniami. Zresztą pisze o tym na swojej stronie internetowej https://bieganowska.com/psychoterapia/
Ma wielu pacjentów, ba, całe rodziny, które do niej trafiają. A terapia nierzadko trwa od kilku do kilkunastu miesięcy. I choć ja się tym zawodowo nie zajmuję, to bez wątpienia stwierdzam, że to bardzo ciężki zawód ;)
Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziękuję za tą wypowiedź!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Polecam olejek cbd
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ZEN
2016-04-28 09:38:54
Witam,

Czy są osoby na forum,które zmagają lub zmagały się z nerwicą i depresją ????

Jak sobie radzicie w stanach lękowych,nerwicowych????
Nie wiem czy pytanie się o to na forum jest dobrym pomysłem. Moim zdaniem powinna być tutaj wprowadzona przede wszystkim odpowiednia psychoterapia. W przypadku wymienionych zaburzeń skuteczność leczenia psychoterapią w podejściu poznawczo-behawioralnym jest wysoka, spotkania takie pozwalaja wykryć przyczyny powstawania lęku oraz psycholog powinien nauczyć rozpoznawać takie ryzyko oraz zaproponowac możliwości prewencyjne. Czasem leczenie wymaga włączenia leków, jest ich wiele, w wielu przypadkach zleca się lek relanium https://ktomalek.pl/relanium-ulotka-cena-zastosowanie-apteka-tabletki-5-mg-20-tabl-1x20/ub-4112801 Dzieje się tak wtedy, kiedy objawy są bardzo silne i długotrwałe.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

ja z kolei polecam Panią Sandrę Ossowską z pro ego w Zielonej Górze, jest świetną psychoterapeutką

Pan Michał jest z Kielc ale tak jak wspomniałam kontaktuje się z nim online. Polecam wejść na jego profil na znanym lekarzu ja właśnie prze ten portal się z nim skontaktowałam

Ale jak??? Ja mam w głowie prawdziwe piekło !!!! Obsesja na punkcie brudu, a brud w mojej głowie jest wszędzie !!!!

Może pani coś więcej z jakich okolic

Naprawdę idzie z tego wyjść?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja korzystam z pomocy psychoterapeuty pana Michała Matyjaszkiewicza i powiem więcej jest to terapia online i naprawdę działa. Przyznam, że nie byłam do końca do tego przekonana ale stwierdziłam, że czemu nie?Warto spróbować i nie żałuję. Rozmawiałam już z panem Michałem kilka razy i naprawdę czuję się o wiele lepiej. Trening relaksacyjny jest super.

Ja .Na nerwicę podatny jest wrażliwy człowiek,który posiada nadzwyczajne umiejętności radzenia sobie z prawie każdą rzeczą napotkaną w swoim życiu.Taką osobę się wykorzystuje i zastrasza dla potrzeb własnych mąż ,żona,pracodawca,kierownik ,pracownik.Każdy się broni przed takimi osobami .Rodzice despotyczni też wywierają silny wpływ emocjonalny kierując się własnym wygodnictwem pomocy dla swojego dziecka i uciekania od problemów które go dotyczą.Nerwicę można wyleczyć środkami farmaceutycznymi które są stopniowo odstawiane a nie nagle. Leki są wstanie wyciszyć daną osobę a psycholog wskaże właściwą drogę aby jej nie pogłębiać i odejść od starych stereotypów i zamieńić je na bardziej korzystne niż do tej pory.Jeżeli nerwica jest już tak silna że nie da się jej nieleczyć lekami powinniśmy pozostać przy fachowej opiece lekarza psychiatry i psychologa np.Polecam Agnieszkę Kozłowską -znany lekarz psychiatra Wrocław.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam nerwicę i depresję z której już wychodzę pod stałym nadzorem psychologa. W ciężkich momentach zaczynam zawsze słuchać muzyki którą lubię najbardziej (tylko żeby smutna nie była!!!!). Polecam zrobić sobie małe karteczki z dobrymi myślami i celami na przyszłość i takich ciężkich stanach później je czytać :) pomaga naprawdę ^^ i najlepiej rozmawiać z kimś i wyrzucić wszystkie złe emocje ;) życzę szczęścia kochani :*
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po pierwsze nerwica nie jest żadną chorobą. Nie można być chorym na fakt posiadania emocji! To, że nie potraficie nimi zarządzać jest całkowicie normalne u znerwicowanych osób. Sam miałem nerwicę i depresję ze wszystkimi "dodatkami". Wyszedłem z tego i napisałem książkę jak to zrobić. Książka online dostępna na http://wolniodleku.pl .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mi pomaga specjalista, chodzę do https://abovo.bialystok.pl/czym-jest-psychoterapia/. Dlatego że ani sama ani z kimś bym sobie nie poradziła. To chyba jeden z najlepszych jakich mogłam spotkać. Najlepsza jest fachowa ręka.

Poza tym, że należy udać się do lekarza, niech spróbuje oleju Hempking. Nie zaszkodzi a na 100% pomoże. Mi właśnie pomogło na stany lękowe. Nie chciałam wychodzić za bardzo z domu, a wyjścia do ludzi typu rodzinne imprezy były dla mnie końcem świata. Ale zaczęłam właśnie stosować olej i jestem dużo spokojniejsza.

Oczywiście. Musi iść do psychiatry. Sam sobie nie poradzi.

Mam kolegę z napadami lękowymi, czy można mu jakoś pomóc?

a gdzie ten artykuł?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzień dobry! Chciałam podzielić się z Wami artykułem z portalu tworzonego przez farmaceutów na temat nerwicy - czym jest choroba, jej objawy, przyczyny, rodzaje oraz jak ją wyleczyć.
Artykuł napisano w oparciu o najbardziej aktualne dane medyczne. Myślę, że artykuł może być interesujący i pomocny dla odbiorców tej grupy. Na pewno nie zaszkodzi :).

Inne tematy z forum

Tabletki na odchudzanie? (185 odpowiedzi)

Cześć i czołem :) Zależy mi aby schudnąc 7 kilo by powrócić do moich starych ciuchów w które...

problem z dzieckiem sąsiadów (463 odpowiedzi)

Witam,2,5 letnie dziecko sąsiadów bardzo często biega po mieszkaniu krzyczy w późnych godzinach...

Dobry Ginekolog w Gdyni (162 odpowiedzi)

Witam, szukam dobrego ginekologa w Gdyni, najelpiej kobiety, wizyta prywatna. Byłam u ginekologa...