Nerwica i depresja - jak wyjść z tego stanu ???

Witam,

Czy są osoby na forum,które zmagają lub zmagały się z nerwicą i depresją ????

Jak sobie radzicie w stanach lękowych,nerwicowych????
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12

Mogę pomóc.Rozmową i radą z własnego doświadczenia. Jest nadzieja.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Nerwica i depresja - jak wyjść z tego stanu ???

Hej. Ja też walczę. Myślałam że dam radę sama ale się nie udało. Od tygodnia jestem na lekach ale że średnim efektem. Wiem że działają czasem dopiero po kilku tygodniach. Pierwszy atak jest najsilniejszy następne będą lżejsze ale bardziej upierdliwe i to w tej całej nerwicy jest najbardziej wyrażające. Po pierwszym razie wyszłam z tego dość szybko. Nawrót mam po 3 latach. Czuję się gotowa na psychoterapię. Pierwszą wizytę niestety mam dopiero za tydzień jeśli do tego czasu nie zwariuję. Życzę powodzenia

Pani Ciociu dobra rada czyli Pani nie ma pojęcia do kogo Pani napisała...depresja lęki nerwica to straszna choroba i na pewno z tłem genetycznym i żadne modlitwy....youtobe ...psychoterapeuci....ziółka...lampy...tableteczki bez recepty....lampy do naświetlań cud....ani relaksacje....nic z tych rzeczy nie pomoże. antydepresanty psychotropy od dobrego psychiatry....jedyny ratunek. i co Wy na to ?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

Witam.. Ja od tygodnia mam nerwice... Parę dni temu dostałam paniki że zaraz umrę i krzyczałam do chłopaka że ma dzwonić po karetkę bo tak mi serce mocno walilo, później cała się pocilam, trzęsłam.. Na dodatek nie mogę spać... Pije melise która mnie muli.. Zamykam oczy a tu tłok myśli....nie spie nic.. Jutro mam wizytę u psychiatry bo już mam dość tego... W dzień nie mam siły w stać z łóżka... Nie wychodzę z domu. Wszystko robię na siłę... Płakać mi się chce aż. MAM nadzieję że psychiatra mi pomoże.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam mam na imie Piotrek i chętnie skorzystam z Twoich doswiadczen z depresja,.Ja niestety walcze z tym 9 miesiecy i jest jeszcze gorzej.moj nr 514309770.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może spróbuj się skontaktować z którymś z tych specjalistów: http://seksuolog-bialystok.prv.pl/ ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pan Jezus uzdrawia na specjalnych Mszach w Sw. Katarzynie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 21

dopadlo mnie okropne pieczenie skory na pewnych obszarach, czy ktos tak mial?boje sie operacji i nerwica wrocila ze zdwojona sila

ja mam nerwice lekowa

Musisz iść do specjalisty, bo to są poważne problemy, z którymi człowiek w pojedynkę nie da sobie rady.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Również polecam spróbować na początek, ja korzystałam z ich konsultacji online ze strony: http://www.psychomedic.online
Wysyłają receptę pocztą lub elektronicznie.

Ziółka na uspokojenie u mnie się najlepiej sprawdzają. Zajrzyj sobie na stronę https://www.doz.pl/apteka/k2569-zielnik_DOZ - znajdziesz tam ogromny wybór różnych ziołowych produktów.

Miałaś może robione USG tarczycy? Ja mam nieco podobne objaway, nieudolne próby leczenia u psychiatry... Przypadkowe, kontrolne skierowanie na USG tarczycy, które wykazało problemy z nią. Może coś w tym kierunku trzeba szukać?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam mam 22 lata moja przygoda z nerwica zaczęła się od niedawana w pracy omdlała odcięło mnie totalnie nie mogłam nic mówić ręce i nogi odmówiły posłuszeństwa badania wszystko ok dwa razy wzywana karetka silne drgawki skurcze rak nóg niedotrkwienie hiperwentylacja ból w klatce problemy z odbijaniem zgaga wszystko naraz tylko jak sobie z tym radzić lekarze mówią psychiatra ale tabletki na uspokojenie pradolin nie pomagają co robić może ktoś z was coś doradzi z góry dziekuje i pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam

Ja nie miałam takich, ale lęk na wiele innych rzeczy, a zaczeło się od ataku paniki w nocy. Na szczęście byłam na tyle silna, że zwalczyłam to sama, zaczęłam dużo czytać, także o tych lękach, że wszystko jest w naszej głowie, postanowiłam któregoś dnia że halo halo to ja przejmuję kontrolę nad swoim umysłem i jak tylko czułam że zbliża mi się napad lęku nauczyłam się go zwalczać. No i się udało, jakieś 5-6 lat temu. Wiadomo są gorsze dni i lepsze ale tak na prawdę mamy jedno życie, bierzmy z niego co najlepsze. Teraz jestem w ciąży i nawet wizja porodu mi nie straszna :D w końcu zdrowie maluszka jest tutaj najważniejsze, już mi nie w głowie zagłębianie się we własne lęki a to chyba też troszkę bierze się z naszego "rozczulania się nad sobą" i egocentryzmu. Ludzie na świecie walczą o życie każdego dnia, są różne tragedie i żyją dalej, więc i my raczej damy radę :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

samemu się z czegoś takiego nie wyjdzie, potrzebna jest fachowa i specjalistyczna pomoc.

Napewno przy pomocy specjalisty.

Polecam wybrać się do specjalisty np. z kliniki Psychomedic, wstawiam ich filmiki które znalazłam na youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=4TTMWPnpIks

https://www.youtube.com/watch?v=LIqsmad6zN0&t=35s

Oczywiście. U mnie się zaczęło 3 miesiące temu... Nie mogłam przez to uczucie jeść i chudłam bo bałam sie, że się udusze... ścisk w gardle miewam do tej pory i tylko z prawej strony. Czasem budzę się w nocy i mam wrażenie że nie mogę oddychać. Byłam u psychiatry biorę leki dopiero 2 tydzień poprawa jest Ale to jeszcze długa droga.... nerwica leki depresja to coś okropnego ale nie można się poddać trzeba z tym walczyć i sobie tłumaczyć że tak na prawdę jesteśmy zdrowi nic nam nie jest. Długo u Ciebie się to objawia? Opowiedz więcej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Szukam dla siebie nowego zapachu (8 odpowiedzi)

Szukam dla siebie nowego zapachu. W cenie do 100 zł. Które byście polecili? Ważne aby nie był to...

Brak ochoty na zbliżenia - niskie libido? (87 odpowiedzi)

Zauważyłam sama po sobie, że kiedyś miewałam większe potrzeby na zbliżenia niż teraz. Mam dopiero...

Gdzie w Gdańsku sklep 1001 drobiazgów? (6 odpowiedzi)

Może ktoś się orientuje gdzie w Gdańsku w okolicach Przymorza, Żabianki, Oliwy znajduje się taki...