Nerwica i depresja - jak wyjść z tego stanu ???

Witam,

Czy są osoby na forum,które zmagają lub zmagały się z nerwicą i depresją ????

Jak sobie radzicie w stanach lękowych,nerwicowych????
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12

Trzeba pracować nad sobą i jeśli jest taka potrzeba udać się do specjalisty.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byłaś już z tym u lekarza?

Jesli nie potrafimy sobie poradzić samodzielnie to jednak skorzystanie z pomocy odpowiedniego psychoterapeuty nie będzie wcale takim złym rozwiązaniem. W wielu przypadkach osoba chora na depresję albo nerwicę tłumaczy sobie, że pewnie nic jej nie pomoże. Nie jest to jednak prawdą i jednak warto jest oddać się w profesjonalne ręce....

Polecam zajrzeć sobie na tę stronę:
https://rodzinazdrowia.pl/na-dobre-i-na-zle-jak-pomoc-osobie-z-depresja

Jest tutaj opisane jak pomóc osobie z depresja. Jeśli widzimy u kogoś takie objawy to powinniśmy praktycznie od razu zareagować!

Dominika oprócz depresji ma jeszcze rozdwojenie jaźni, albo może w poprzednim życiu była Jolką
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeśli masz depresję, myślę że najlepiej skonsultować się z lekarzem po raz pierwszy, aby to omówić. Rozmowa z przyjaciółmi i rodziną również będzie dobrym pomysłem. Depresja może zdarzyć się każdemu z nas, a objawy mogą być różne dla różnych osób. Mi na przyklad udało się zwalczyć depresję z pomocą Apaurin Diezepam który kupowałam tutaj "all-generic-meds.com". Leczę się pól roka już i czuję się lepiej.

Ja chodzę do dobrego psychologa, który pomógł mi w moich stanach lękowych. Może wato kogoś poszukać https://ranking.abczdrowie.pl/s/Psycholog
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na temat ośrodka http://ograniczpicie.pl/, o którym wspomina jolka w poprzednim wątku, też słyszałam dobre opinie. Wiem z własnego doświadczenia, że depresja i nerwica to częste choroby wynikające z uzależnienia albo współtowarzyszące uzależnieniu. Nadmierne spożywanie alkoholu to taki sam problem jak uzależnienie od narkotyków czy innych używek. Skutki dla zdrowia psychicznego i fizycznego mogą być opłakane więc warto reagować na nie jak najwcześniej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak? Trzeba skorzystać z pomocy profesjonalnego ośrodka. Nie ma sensu próbować leczyć się samodzielnie, bo mało komu się to udaje... Szukając dobrego ośrodka warto wybrać się do Krakowa. Można w nim znaleźć Centrum Dobrej Terapii, specjalizującego się w leczeniu tego typu schorzeń. Z jego pełną ofertą można zapoznać się pod adresem http://ograniczpicie.pl/

Bieganie tak biegi lub rower

Leć do lekarza, on CI pomoze. Moze masz jakichs blizszych, ktorzy by cie wsparli??

nie zawsze człowiek jest sam w stanie sobie poukladać w głowie, są sytuacje w których bez pomocy specjalisty ani rusz. Nie mówię tu od razu o lekach antydepresyjnych i robieniu z kogos wariata przez lekarzy, ale o chociażby wizycie u psychologa. Czasem nawet 2-3 wizyty potrafia już pomóc. Najgorsze to leczyć się na własną rękę ziołami. Ogólnie jestem entuzjastką leczenia domowego, ale nie w przypadku nerwicy czy depresji. Kilka lat temu również byłam w cięzkiej sytuacji i pomogło mi dopiero totalne odcięcie się od wszystkiego i calkowita zmiana życia (wyprowadzka do innego miasta, zmiana studiów, nieznane otoczenie i wszystko nowe). Dobrze też mieć dobrego przyjaciela, który wesprze. Nie wzbraniaj sie przed psychologiem, to żaden wstyd skorzystać z pomocy, Takie mamy czasy, ludzie boją sie jutra, wszystko nas przytlacza, ciągły pęd i wieczne oczekiwania.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Nerwica i depresja - jak wyjść z tego stanu ???

Chcesz to mozemy Sie spotkac i cie podniose troche na duchu i powiem co i jak.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tez mialem nerwice. Pierwszy atak okolo 3 miesiace temu wracajac z bieszkowic. Malo spalem i malo jadlem i do tego antybiotyki i marihuana. Zatrzymalem Sie na srodku jezdni i myslalem ze umieram. Potem leki paranoje itp przez 2 tygodnie. Wizyta u psychiatty i mnostwo przypisanych lekow. Ale nic nie wzialem!! Kupilem ziolowe i sam sobie w glowie poukladalem i teraz jest dobrze nie mialem ataku ani nic. Lekarz z ciebie zrobi wariata... w tobie sila. Da sie z tego wyjsc ja wyszedlem wielu innych tu na forum i moich 2 znajomych jeden bez lekow drugi po 8msc terapi. Tylko silne jednostki z tego wychodza a jak sie d********asz co ci jest i co bedzie to nerwice bd miala do konca zycia. Duzo spij... jedz zdrowo. Ziola i po miesiacu poprawa bedzie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

to są bardzo poważne problemy i żeby z nich wyjść, trzeba się zgłosić do specjalisty.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Gdyby ludzie wierzyli korzystali z sakramentów modlili się słuchali rekolekcji i czytali pismo święte.. psychiatrzy i leki nie byliby nikomu potrzebni.. . To wymaga czasu...ufności... Ale daje siłę i spokój której nie da nic i nikt inny... wiem wiem.. . Brzmi absurdalnie... ale czy próbowaliście nowenny pompejanskiej... do sw. Rity. Nowenny rozwiazujacej węzły.. Szostak.. Pawlukiewicz... to tylko dwa nazwiska dobrych rekolekcjonistow.. jest ich pełno na Youtube... poczekajcie... spróbujcie.. czasem trzeba upaść aby WSTAĆ
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 20

Trudno wyjść z tego samemu i taka jest prawda, ale fakt, że zdajesz sobie sprawę z tego, że coś jest nie tak to już pierwszy krok. Warto poczytać o samej depresji https://abcporady.pl/jak-walczyc-z-depresja/ ale przede wszystkim, co wydaje się być chyba najważniejszym krokiem, najlepiej jest pójść z tym do specjalisty. On powinien coś poradzić.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najogólniej depresje dzieli się na egzogenne które mają swoje zewnętrzne przyczyny (utrata bliskiej osoby, pracy ,dotychczasowych wartości itp.) oraz endogenne czyli biologiczne wiązane z brakiem neuroprzekaźników w mózgu- serotonina czy noradrenalina).
Z pierwszym rodzajem depresji zwykle sobie ludzie po pewnym czasie radzą przy drugiej muszą się wspomagać lekarstwami.

Nieumiejętność przeżywania radości to okropny stan.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja jestem w podobnym stanie od stycznia, chodze od roku na terapie do psychoterapeuty, ale pewne wydarzenia z teraz spowodwaly lęki, uczucie drżenia cale ciala. strasznei sie boje lekow na recepte, wiec wspomagam sie tak: labofarm tabletki uspokajajace. ziolowe. bywalo ze bralam 3x2 tabl. w aptece mowia ze nawet moge wiecej, i fajnie bo bardzo szybko dzialaja. i popijam Nervosan, herbata z apteki, i radze zajac glowe czyms inny,, bo ........tak jak wyzej pisza......... wszystko siedzi w naszej bani....a jak czlowiek znerwicowany to podatny na nakrecanie sie..........
pomalu wychodze z klopotow. wiec Tobie tez na pewno sie to uda!!!!!!
trzymam kciuki :)))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie bierz się za "wszystko" jednocześnie.
"Proste" jest PO wygranej walce i przejściu drogi, której szukasz.
Osobiście nie jestem zwolenniczką leków "na receptę", to jak wieszanie na antenie tv gaci lub trzaski na łączach. Przekaz Twojego systemu (ciała i duszy) musi być czysty.
Źródło wszystkiego co potrzebne do pełnego zdrowia jest w Tobie.
Nie neguj tego co się z Tobą dzieje. Poznanie jest wielką siłą, której możesz użyć by sobie pomóc... z pomocą innych (lub bez).
Wszystko czego potrzebujesz jest w Tobie. Reszta to lustrzane odbicie. Dzięki temu możemy monitorować równowagę.

Ps
Na otwartej dłoni biedronka i motyl przysiądą, ptaszek się sfajczy, złocisza ktoś rzuci... Zamknięta dłoń to pięść, która czyni z człowieka kalekę i niewolnika... Przyjrzyj się swoim 5 paluszkom i ich życiu. Zachwyt nad resztą Twojej " maszyny" wyciśnie Ci łzy z oczu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ehhhh. . . . to wszystko nie jest takie proste. . . . :-(
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Sex po 40 (48 odpowiedzi)

Mam problem od pewnego czasu kochając się z moim mężem zauważyłam że w trakcie mu "opada " nie...

Hiszpańska mucha (18 odpowiedzi)

Hej dziewczyny. Czy któraś z Was próbowała możę hiszpańskiej muchy? Mianowicie zastanawiam sie...

Cosmelan (21 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was robił ten zabieg??