Nerwica i depresja - jak wyjść z tego stanu ???

Witam,

Czy są osoby na forum,które zmagają lub zmagały się z nerwicą i depresją ????

Jak sobie radzicie w stanach lękowych,nerwicowych????
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12

Mi w walce z nerwicą pomogły sesje z psychologiem. Ja korzystałam z tego https://wetalk.pl Warto spróbować
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Racja dobre leki choruje już 4 lata
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hej! Ja też od lat Zmagam się z nerwicą. Były leki, 2lata psychoterapii i dalej ona jest. Teraz próbuję radzić sobie sama, ale jest ciężko.

Polecam Ashwagandhę dobry uspakaja i pomaga zasnąć i jest naturalna.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja z nerwica lękowa i depresja mecze się już ponad 4 lata ale rok 2020 był najgorszy nasiliło mi się wszystko już tak tj strach, panika szybkie bicie serca drętwienie rąk, twarzy, zawroty głowy itp że musiałam dzwonić do kogoś kto był pod ręką i prosić by przyszedł do mnie bo sama nie byłam sobie w stanie poradzić a jeszcze do tego mam dwójkę małych dzieci którymi nie jestem w stanie wogole się zająć, średnio raz w tyg byłam byłam uzależniona o czyjeś pomocy nie byłam w stanie funkcjonować sama. Po kolejnej Konsultacji u kolejnego psychiatry i psychologa wkoncu dobrano mi takie leki że póki co będzie dwa miesiące jak jest cisza i spokój więc mam nadzieję że w końcu jakiś krok do przodu zrobię
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hejka ja z nerwicą ozenilam się 3 lata temu. Pierwszym atak był paskudny zezwalam pogotowie bo myślałam że schodzę na zawał lekarz od razu na wejściu krzyknął że to atak nerwicy zrobiłam badania ekg i wszystko ok.przwz dwa lata jechałam na person forte i było ok . Teraz od miesiąca doszły objawy neewoboli w klatce piersiowej A to wszystko stres stres stres !!!! W końcu skierowała się do psychiatry. Teraz mamy czas pandemii więc byla teleporada i oczywiście leki. Czekam aż się skończy czas pandemii żeby podjąć terapię oświadczam że życie z nerwicą jest cholernie trudne

Ja też chodzę do psychologa i mam nadzieję że pomoże Byłam też u psychiatry i przepisała leki ale boję się brać bo boję się uzależnienia i pogorszenia sytuacji

Możesz mi jakoś pomóc?
Mam nerwicę lękową i strasznie się z nią męczę.
Z góry dziękuję za pomoc.

Hej hej powiem Ci że z tymi terapiami to różnie i lekami też. Ja walcze sama widzę oo sobie nagle mega doły.... Boje się że mój facet kiedyś nie wytrzyma i pójdzie. Nie mogę żyć ale nie mogę też umrzeć mam tak serdecznie dość
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Terapia, nic innego nie mogę ci poradzić. Sama sobie nie dasz z tym rady.

Mi na stres pomaga olejek CBD na stany lękowe, depresyjne też jest dobry. Tylko ten olejek CBD musi być dobrej jakości i mieć sprawdzony skład bo to podstawa aby sobie nie zaszkodzić tylko pomoc.

No w sumie byłoby to najlepsze rozwiazanie

Może warto byłoby udać się do psychiatry i psychologa? Jakaś terapia?

Nie mogę się zalogować tam do was

Z nerwicą można sobie skutecznie poradzić. Wystarczy chcieć. To nie łatwa droga, ale każdy może ją przejść i nie lądować u lekarzy.
Mi pomogła książko-gra wolni od lęku autorstwa Marka Daniela:
https://wolniodleku.pl/?utm_source=m-trojmiasto&utm_medium=post-28maj2020&utm_campaign=organik

Cześć Martyna! Przeszłam przez to co Ty.I było bardzo ciężko. Masz wszystkie objawy ciężkiej nerwicy. Musisz poszukać pomocy u psychologa i psychiatry. Zapraszam także na moją stronę https://mojaprzyjaciolkadepresja.pl/o-mnie/ lub na fb .

Witaj moja imienniczko :) tak to są na pewno objawy nerwicy. Ja też wiecznie coś mam...trzeba nauczyć się ignorować te objawy z ciała, nauczyć sìe z tym zyc. Polecam Ci filmiki na yt Stowarzyszenie Zaburzeni Pl, madrze chlopaki mowia. ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam, pierwszy atak paniki mialam na początku marca. Budzenie się w nocy z przyśpieszonym biciem serca, nieuzasadniony lęk, że umrę. To straszne tak się czuć. Na początku zaczęło się od zwrotów głowy i pogorszenia widzenia. Później całkowicie mnie rozłożyło. Bolała mnie głowa, czułam duszności, kłucie w klatce piersiowej. Trafiłam do neurologa, okulisty. Dostałam skierowane na MR głowy i eeg. Niestety teraz nie można wykonywać badać z powodu tego głupiego wirusa. Boję się przez to jeszcze bardziej. Od tamtej pory cały czas czuję ucisk w głowie, z przodu, na czole i w okolicy nosa. Kiedy się czymś naprawdę zajmę i nie myślę mam wrażenie że moje. Ale myśli że umrę i na pewno mam guza mózgu, albo coś równie złego powracają same. Dziś od rana bardziej bolała mnie głowa. Mam wrażenie że przez nerwy to się nasila, a miałam parę nerwowych dni. Nie mogę zasnąć bo boję się że się nie obudzę. Serce mi szybciej bije i mam lęki. Nie daje już z tym rady. A na moje bóle głowy leki nie pomagają, paracetamol, apap extra, ketonal, no nic nie pomaga. Nie są to zazwyczaj silne bóle, ale są ciągle, więc mnie bardzo męczą. Cały czas chodzę poddenerwowana. Mam już tego dość. Chciałabym się czuć normalnie. Myślicie, że to mogą być objawy nerwicy?

A ja pewnego dnia przeczytałam na portalu cieszsiezdrowiem, że noni doskonale pomaga w walce z depresją. i wiecie co spróbowałam i pomogło, ale nie od razu. Depresja to przede wszystkim niedobór witamin, kseroniny oraz prokseroniny, które wpływają na produkcję hormonów w tym endorfin.

Re: Nerwica i depresja - jak wyjść z tego stanu ???

Miałam podobnie ciągle leki cisza przed grzmot objął buchlo:) Postanowił się jednak nie poddać btw czy ktoś maszozr woedz czy tramal może podbijać zolpidowa fazę dziek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Szeptunka Wasylke-prosze o info (4 odpowiedzi)

Witam czy ta Pani jeszcze przyjmuje? Moglby ktos podac nr lub kiedy przyjmuje? Byloby milo jakby...

Mój rozwód z adwokat Genowefą Noszka-Kruminis (37 odpowiedzi)

Adwokat Genowefa Noszka- Kruminis z Gdyni to specjalista pierwszego gatunku. Zniszczyła mojego...

Nie dochodzę (7 odpowiedzi)

Witam. Mam problem. Od pewnego czasu współżyje z partnerem. Uprawiamy seks dość często, ale ja...