Nerwica i depresja - jak wyjść z tego stanu ???

Witam,

Czy są osoby na forum,które zmagają lub zmagały się z nerwicą i depresją ????

Jak sobie radzicie w stanach lękowych,nerwicowych????
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12

Re: Nerwica i depresja - jak wyjść z tego stanu ???

Zależy jakie stadium, ja z nerwicy wyszłam bez pomocy psychologów lub psychiatrów. Bez psychotropów. Stosowałam przez pół roku mieszankę ziołowa składająca się z melisy, kozłka lekarskiego i i kilku innych. A sama nerwica..... Nikomu nie życzę. Jak wspominam sytuację kiedy stoję na światłach przy przejściu dla pieszych z dzieckiem w wózku i drugim dzieckiem i robi mi się słabo, miałam uczucie że zaraz zemdleje..... Lub atak paniki w autobusie siedząc spokojnie..... Objawiał się tak że czułam że muszę wyjść z autobusu bo padnę. Nie uzasadniony lek.
Kolejny objaw to rytm serca blizki zawałowi, bez poważnej przyczyny. Wyszłam z tego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witacje nie mogę się do was za logować co mam zrobić. Jestem tu nowa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej nie bój się brać leków napewno pomogą i wyciszą organizm ja mecze się już rok z tym
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam wszystkich..... Mam nerwice lękową ataki paniki i bardzo silne objawy somatyczne tzw.somaty jestem w 19 tyg ciazy czyli 5 miesiąc . Pani psychiatra do której chodze juz ponad rok odstawila mi leki jak jej powiedzialam ze jestem w ciazy na samym poczatku . Jest kiepsko. Rozumiem wszystkich ktorzy zmagaja sie z tym stolcem . To odbiera checi do zycia !!! Nie sadzilam ze tak zle bede znosic odstawienie od lekow mam bardzo czestko ataki .... a lęk i niepokoj jest ze mna caly czas . Wszyscy do okola mowia nie denerwuj sie nie mozesz sie senerwowac w ciazy ! Ale to jest silniejsze ode mnie.... natretne mysli i cala reszta .....Pozdrawiam wszystkich jestesmy silni musimu byc zeby dawac rade zyc z nerwica
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej Ja mam problem z atakami.od listopada ..bardzo silne wirujące bóle głowy z którymi se nie radzę .Zrobiłam wiele badań i wszystko ok oprócz laryngologa bo miałam bakterie gronkowca w grudniu go wykryto.Ja mam pytanie tu do was czy bóle głowy czuje ciśnienie w uszach szum i takie napadowe są bóle prawie przez cały dzień Czy to te ataki .

Hej, jesteś tu jeszcze??

Ja też mam Aniu nerwice. Napisz do mnie jesli masz ochotę aneczka19874@buziaczek.pl

Polecam terapie i blisko przyjacoł. A leki zostawmy dla lekarza bo na wlasna reke nie radze nic brac.

10 lat temu przeszłam piekło przez newice. Z tego da sie wyjsc. Trzeba znaleźć przyczyne. Miałam objawy somatyczne- najpierw biegunki wymioty zawroty glowy, potem szwankowlao juz wszystko. Palenie twarzy serce łomotalo brak snu apetytu no wszystko padlo. W tym okresie gdy trawlo to pieklo zbiegly sie wszystkie wazniejsze wydarzenia mego zycia - obrona magisterki i slub. Wylądowalam na oddziale dziennym psychiatrycznym. Walczylam z calych sil. Moj mąż mi bardzo pomogl ale i pramolan i psychoterapia. Wyprowadzilam sie do innego miasta. Na sile poszlam do pracy. I zycie odwrocilo sie do gory nogami a ja... zaczelam wracac do zdrowia. 2 lata piekla ale walczylam dzielnie. Polecam. Dzis jestem o 500% silniejsza babka. Mam dziecko chodze do pracy i kazdego dnia usmiecham sie do siebie i codzien gadam sama sobie komplementy do lustra bo trzeba siebie samego pokochac zeby zrozumiec. Warto bylo to przejsc i tak zaciekle walczyc. I pomyslec ze mialam mysli samobojcze.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Temat trudny i strasznie ciężki ... polecam udać się do specjalisty bez pomocy lekarza ciężko będzie się uporać z depresją. Jeżeli jest ona spowodowana nerwami, bo tak się często dzieję polecam spróbować suplementacji cbd np. w postaci kapsułek konopnych

:(

Leczenie farmakologiczne, wizyty u psychiatry i psychoterapia powinny pomóc.

Niestety z nerwica walczę już 11 lat i nic jeszcze nie pomogło! Tylko tyle że ja nerwicy się nabawiłem przez choroby! Niestety z roku na rok tylko się pogarsza

Tak na 100%

Przez 6 lat mój lekarz faszerowal mnie lekiem Zomiran jest to lek bardzo silny o którym wcześniej nic nie wiedziałam odstawienie go było gorsze niż nerwica która męczyła mnie przez 12 lat wszystko siedzi w głowie nie boj się objawów one ci nic nie zrobią zaakceptuj je jest to trudne ale da się zajmij się czymś ją założyłam sobie ogródek dużo czasu tam spędzałam zaczęłam czytać nawet odwazylam się i poszłam na prawko oczywiście zdałam poszłam do pracy wszystko powoli się układało z dnia na dzień było lepiej teraz mówię o tym każdemu kto chce słuchać nie wstydzę się tego i jeszcze raz napiszę to minie na 100% zobaczysz chociaż ją też w to niewiezylam ale tak się stało
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hey mam na imię Asia na nerwice chorowalam 12 lat od 2 lat czuje się wolna da się z tego wyjść na 100% to minie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hej. Mam podobnie. U mnie zaczęło się też dwa lata temu. Na początku nerwica nie dawała aż takich objawów. Z czasem zaczynało się pogarszać. Bez przyczyny nagle nieoczekiwanie zawirowania w głowie, serce mało nie wyskoczy, ból głowy, nogi jak z waty i uczucie, że zaraz padnę i nie wstanę . Trwa to krótko, ale po tym następuje paniczny strach, lek, że zaraz znowu to nastąpi, albo dzisiaj, albo jutro i tak w kółko. Przez jakiś czas jest fajnie i nagle łapie. Jestem od dwóch miesięcy na lekach, ale na terapię się jeszcze nie odważyłam.

Ja choruje 20 lat i terapia oraz leki na receptę.. Nie pomogły.. Jedynie uzalezniły. Nie ma nic skutecznego... Dotąd nic nie znalazłam... Zioła na chwilę ale po trudnych przeżyciach na nowo.. I tak wkoło tyle lat mam zamknięty świat.. I może trzeba spróbować uzdrowicieli i modlitwy bo nic co ziemskie nie pomogło i nie wyleczyło
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

A można wiedzieć co masz przepisane?

Witam a jakie leki dostała jak
Mozna wiedziec mam dokladnie to samo

Inne tematy z forum

czemu faceci zdradzaja? (137 odpowiedzi)

no własnie czemu?co wam jest brak w kobietach swoich partnerkach?jak mozna z taka premedytacja...

Dobry Ginekolog w Gdyni (162 odpowiedzi)

Witam, szukam dobrego ginekologa w Gdyni, najelpiej kobiety, wizyta prywatna. Byłam u ginekologa...

Zmarszczki na czole (127 odpowiedzi)

Mam okropne zmarszczki na czole. Doradzicie jak się ich pozbyć?