Nerwica i depresja - jak wyjść z tego stanu ???

Witam,

Czy są osoby na forum,które zmagają lub zmagały się z nerwicą i depresją ????

Jak sobie radzicie w stanach lękowych,nerwicowych????
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12

Jaki Bog ? Byl moze kiedys Jezus ale go nie ma juz a my zyjemy jego historio
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja miałam i nadal chodzę na terapię. Leki powoli schodzę z nich.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Nerwica i depresja - jak wyjść z tego stanu ???

Witam mam to samo nagły atak paniki serce wali jak oszalał,ręce i nogi drżą,wyniki dobre u kardiologa tarczyca też dobra tylko w głowie nie tak.boje się brać leki od psychiatry jedynie ziolowe walused.magnezu nie brałam jedynie witaminy z grupy B ale nic nie dają mozna wiedzieć jaki magnez Pani przyjmowała i w jakich dawkach

Człowieku pisz po polsku bo nic z tych twoich bazgrołów nie można zrozumieć
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na nerwicę i depresję dobrze zadziała olejek CBD, odpowiada za łagodzenie objawów bólowych, stresu, lęku i niepokoju. Sama długo go stosowałam i bardzo mi pomógł przy takich dolegliwościach. Mogę polecić olejek Alba Hemp. Mają spory wybór, jestem przekonana, że wybierzecie coś dla siebie.

Stres nie jest dobry dla naszego organizmu. Dlatego na początku trzeba zminimalizować stres do minimum a potem zadbać o zdrowe jelita i zacznij brać Narum Caps. Podstawowa wersja probiotyku zawierająca tylko bakterię Lactobacillus acidophilus Er-2 szczep 317/402 Narine. Najmocniejszy i najszybciej działający produkt do stosowania we wszystkich nagłych i silnych dysfunkcjach jelitowych, zakażeniach wirusowych czy bakteryjnych. Suplement diety Narum Caps w kapsułkach służy do utrzymania składu i aktywności biologicznej normalnej mikroflory jelitowej u dzieci i dorosłych.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A mógłbyś polecić jakiegoś dobrego psychoterapeutę ?

Dla mnie natrętne myśli były nie do opanowania. Dotyczyły głównie chorób, gdy coś mi jest lub coś boli to natychmiast uruchamia się fala lęku. Zaczynam najpierw szukać info w internecie a gdy każda strona pokaże mi ze to rak wpadam wówczas w histerie i biegałem do lekarzy z każda drobnostka. Wpadałem w swego rodzaju obsesje na punkcie chorób. Nie wiedziałem jak to wyeliminować. Obecnie na terapii z moja panią psycholog przerabiamy te automatyczne myśli i wiem co robie zle.... Stosouję też olejek CBD 5% essenz decarboxylated i brahmi przetestujcie ten zestaw dostałam jedno i drugie w Konopnej Farmacji w Poznaniu ale bez problemu też u nich zamówicie online ... https://konopiafarmacja.pl/krople-cbd/13-olej-cbd-5-essenz-decarboxylated-15-ml.html terapia i te produkty pomogły mi bardzo już coraz rzadziej ufam swoim myślą

Udaj się do psychologa, sama sobie nie poradzisz

Mogę prosić namiar do ciebie mam dokładnie to samo. Szukam bratniej duszy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja Od kilku lat cierpie na leki i stany depresyjne .Szukajac pomocy na wielu forach natknelam sie opinie pewnej mlodej dziewczyny ,ktore polecala mi terapie umyslalfa .Weszlam bo nie mam juz nic do stracenia .Sluchalam codziennie ,wciagnelam sie ,czuje sie lepiej niz po srodkach od psychiatry.Kiedys nie wierzylam w takie rzeczy ,dzis juz rozumiem ,ze to lepsze niz trucie sie psychotropami

Polecam przeczytać sobie wpis na blogu psychologicznym https://wetalk.pl/blog/jak-wyleczyc-depresje-bez-lekow tam również znajdziecie artykuł o tym jak pomóc osobie z depresją.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Również tak się męczę od ponad roku straszne akacje miałam,pogotowie, sor ,wizyty u lekarzy .Omdlewanie, zawroty głowy, duszność, brak apetytu, duszność. Ataki paniki ,zmęczenie totalne.A miałam pracę, byłam pełna energii, podróże, rodzina. Teraz wrak człowieka, doszło do tego, że wychodzę czasami z domu tylko w obecności drugiej osoby. Chodzę na psychoterapię, boje się leków nigdy nie brałam nic ,ale już jestem w takim stanie ,że chyba będę musiała.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja zostalem uzdrowiony z nerwicy lękowej przez Nowenne pompejańska i nowenne do swietego szarbela... cuda sie zdarzaja :) to prawdziwe nawrocenie i systematyczna modlitwa, otwartosc serca na dzialanie Boga wyciaga nas z chorób, oczywiscie przy wspolpracy ze specjalistami :) Pozdrawiam.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

Marihuana może tylko i wyłącznie powiększyć nerwicę. Jedynym sposobem jest pójście do specjalisty i zasięgnięcie porady.

Produkty pobudzające układ nerwowy takie jak kawa, energetyki, papierosy, alkohol lub inne zawierajace kofeinę,nikotynę a także cukier pogłębiają nerwice, rozsądnie jest z nich całkowicie zrezygnować lub unikać.
Bardzo pomaga medytacja, głęboka relaksacja i techniki oddechowe, aktywność fizyczna (Np. Bieganie)
To są rzeczy które pomogą Ci zmniejszyć objawy nerwicy, ale żeby się z niej wyleczyć trzeba znaleść przyczynę. Można samemu to osiągnąć, analizując siebie, korzystając z dostępnych narzędzi takich jak książki czy wykłady dostępne w internecie, artykuły, które nakierują cię na poznanie samego siebie i tego co w tobie tą nerwice wywołuje. Ewentualnie terapia medyczną marihuaną (takie terapie prowadzone są już w Warszawie).

https://centrum-mk.pl/marihuana-lecznicza-gdzie-kupic-marihuane-na-recepte

Więcej informacji na tej stronie.

"Przyszedł czas aby podzielić się moją historią odnośnie suplementacji produktami DuoLife!
W kwietniu 2020 roku byłam w depresji, a 4 miesiące wcześniej sama zgłosiłam się do szpitala psychiatrycznego na Nowowiejską w Warszawie, bo bałam się, że zrobię sobie krzywdę
Od lat zmagałam się z:
-depresją,
-zaburzeniami odżywiania
-niedoczynnością tarczycy.
Do tego przyplątała się:
-łuszczyca skóry głowy,
-atopowe zapalenie małżowiny usznej
-łupież pstry.
Kiedy Kolega przedstawił mi produkty Dou oraz system pracy stwierdziłam, że spróbuję, bo już nic mi nie pomaga i traciłam nadzieję na normalne życie ;/
Odstawiłam hormony tarczycy czyli Eutyrox 50 oraz antydepresanty, zmieniłam sposób odżywiania i zaczęłam stosować produkty:

a potem:
1) Dzień i Noc po 25 ml
a potem:
2. Vita C 25 ml
3. Chlorofil 25 ml
4. BorelissPro 2-4 kapsułki/dzień
5. ProSelect 1-2
6. ProDeacid 1-2
7. Liquid Gold 5 ml
a gdy już odstawiłam zupełnie antydepresanty
7. ProRelaxin w dużej dawce, bo aż 2x5 szt. (jest to dawka dostosowana do moich potrzeb i uzależnień z jakimi się zmagam)

Z dnia na dzień czułam się coraz lepiej, a system pracy i codziennie spotkania na Zoomach z Zespołem Gotowych na Więcej pozwoliły mi przetrwać trudny czas jakim była pandemia coronawirusa...
W wakacje zrobiłam sobie badania krwi oraz biorezonans po którym jeszcze lepiej dobrałam suplementację do swoich potrzeb.
Obecnie jestem po kolejnych badaniach krwi oraz biorezonansie oraz czekam na wyniki analizy biochemicznej włosa.
Co się zmieniło?
Wszystko!
Jestem uśmiechnięta, pełna energii, wróciła mi zdolność percepcji oraz logicznego i szybkiego myślenia. W chwili obecnej ważę około 56 kg, czyli udało mi się wrócić do wagi przed roztyciem w wieku 19 lat czyli wagi aż 90 kg
Problemy dermatologiczne w pełni ustąpiły, ustabilizował mi się nastrój. Zaczęłam trenować na siłowni i przy wsparciu naturalnych kosmetyków od Duo udało mi się odzyskać jędrność i piękno skóry (mam duży biust i liczne rozstępy po okresie otyłości).
Znajomi i rodzina nie mogą się nadziwić jak dobrze teraz wyglądam i funkcjonuję.
Obecnie działam biznesowo z Duo, prowadzę z Narzeczonym firmę remontowo-budowlaną, buduje własny dom, jeżdżę motocyklem, pływam, uprawiam turystykę pieszą i zaczęłam studia podyplomowe.
Dzięki DuoLife za Nowe Lepsze Życie!
rewelacyjnie."

Opinia z Duo life pomogło Facebook
Link do produktów Duo Life ze zniżką :
mamzdrowie.myduolife.com/shop.html
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja miałam to samo objawy paniki skaczące ciśnienie hiperwentylacja omdlewanie duszność drznie ciała,wykrzywiało mi ręce ciągle mi mówili nerwica lękowa itp kupę kasy wydałam na badania już nawet mnie kierowali do szpitala psychiatrycznego Szok to był dla mnie okazało się że tezczyka ale jqk objawy mam to mami te ataki paniki wtedy coś dla mnie strasznego. Jeszcze muszę zrobić mr głowy I szyję bo miałam nieprawidłowe odruchy u neurologa już zaraz myśli toczen stwardnienie bo chodzić nie mogę jak zaczynam to cała się trzęsę

U mnie pomagają leki, aktualnie biorę Nasen bo pomaga mi się uspokoić i łatwiej mi się zasypia bo do tego wszystkiego cierpię na bezsenność. Przede wszystkim chodzę do psychiatry od pół roku i to mi pomaga, dwa razy zmieniałam leki i teraz biorę słabsze bo jest lepiej. Nie warto się bać psychotropów bo nie jest prawdą to, co dużo ludzi myśli, czyli, że one jakoś bardzo uzależniają albo szkodzą, trzeba je brać poprostu z głową pod okiem specjalisty i będzie dobra. Poczytajcie sobie na ten temat: https://www.zdrowykregoslup.pl/czy-leki-psychotropowe-i-prokognitywne-sa%cc%a8-bezpieczne/

Cześć! Prowadzę badania dotyczące terapii psychologicznej i gorąco proszę o wypełnienie anonimowej ankiety.

Każda opinia jest dla mnie bardzo ważna i dostarcza mnóstwo cennych informacji!
Z góry dziękuje za pomoc

Inne tematy z forum

Czy to już ten czas by się zacząć martwić? (52 odpowiedzi)

Jutro mam 27 urodziny i w związku z tym naszła mnie dzisiaj pewna refleksja.. Otóż, jutro wejdzie...

Feromony damskie (35 odpowiedzi)

Dziewczyny czy psikałyscie się kiedyś zapachami dla kobiet z feromonami? Działają czy nie? Gdzieś...

Kosmetyki na lato (30 odpowiedzi)

Jakie stosujecie kosmetyki na lato? Zależy mi przede wszystkim na dobrych kremach nawilżajcych,...