Nerwica i depresja - jak wyjść z tego stanu ???

Witam,

Czy są osoby na forum,które zmagają lub zmagały się z nerwicą i depresją ????

Jak sobie radzicie w stanach lękowych,nerwicowych????
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12

Jest już zbyt późno na pomoc autorowi wpisu, ale zdecydowanie można pomóc wszystkim innym, którzy trafią na ten wątek. Dla kobiet mam radę, aby zaczęły dbać o siebie, wtedy łatwiej pokonać opór przed wyjściem do ludzi. Jeśli chcesz poprawić wygląd swojej skóry i pozbyć się zmarszczek, zainteresuj się kremem na zmarszczki Eternelle: https://lepszaforma.pl/krem-na-zmarszczki-eternelle/. Daje naprawdę świetne rezultaty i pomaga cofnąć efekty starzenia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

ZEN
2016-04-28 09:38:54
Witam,

Czy są osoby na forum,które zmagają lub zmagały się z nerwicą i depresją ????

Jak sobie radzicie w stanach lękowych,nerwicowych????
W moim przypadku poza terpią i lekami, zaczęłam oglądać filmy dla dzieci, jakieś bajki, anonimowane np. stąd https://e-movie24.pl/gatunek/bajki-online/ sobie coś wybrałam i oglądałem. Totalnie w bajkach zagłębiałam swoje myśli i zapominałam o problemach. Serio! To pomaga, chodź na chwilę i oczywiście warto brać czynny udział w terapi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Nerwica i depresja - jak wyjść z tego stanu ???

Tak zmagam się . Zdiagnozowano mi takie zaburzenia jak autyzm i nadal mam je w papierach co później okazało się bzdurą. Już jestem w tym stanie przez 3 lata tak że nawet nie chodzę do szkoły na adekwatnym do mnie poziomie ponieważ zdałam egzaminy z niskimi wynikami .

Udaj się do fachowca http://gra3miasto.pl/skutecznie-leczenie-nerwic/ na pewno Ci nie zaszkodzi.

Też zainteresowana

No właśnie chodzę na psychoterapię od 4 miesięcy i chyba liczyłam na lepsze efekty. System działania zaburzeń lekowych znam na pamięć. No i wychidze z domu, staram się wystawiać ba ekspozycję. Fakt że niektóre objawy minęły ale xistaly te co najbardziej mnie męczą.

No raczej ludzie z forum Ci nie pomogą, z czymś takim trzeba iść do specjalisty, ewentualnie obejrzyj sobie jakiś fajny film na https://vodgo.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trzeba udać się do psychologa. To chyba najpewniejszy sposób na pozbycie się takich stanów. Ściskam.

Cześć, ja tak jak ty już też sama nie wiem. Mam ciągle dretwienia, bole miesni, dziwne rozluznianie miesni (wtedy takie dziwne uczucie jakbym nie czuła kregoslupa) i nagle spinanie miesni. Neurolog mówi że to może być od boleriizy bo mam wysokie igm a lekarz zakaznik że to nie id tego. Chodzę od lekarza do lekarza, przez ostatni rok zrobiłam tyle badań że masakra. Chodzę na psychoterapię ale objawy jak były tak są. Zapraszam do kontaktu bnowak@spoko.pl

Czy oprócz b kompleks brałaś też b3 ? Ja do tego wszystkiego mam totalny brak sił i obrzęki powyżej kostek, szczególnie po dłuższym staniu lub nawet chodzeniu i potworny ból i ciężkość nóg.

słodka mi pomaga

Ja już siły nie mam na to ,nie wiem czy to nerwica, depresja czy objawy wynikają z choroby .Dwa lata się męczę od omdlewania ,bole miesni nog nie mam siły stać na własnych nogach. Ataki ,lęki, nagle słabo się robi, mam tezyczke plus obserwacja w kierunku fibromialgii sama juz nie wiem. Każdy mi mówi co innego .Jeden ze nerwica, drugi też kolejny że tezyczka napewno mam na piśmie, kolejny że choroba autoimunologiczna. Dwa lata nie funkcjonuje jak nie cierpienie fizyczne to psychika mi siada .

Mam dokładnie tak samo . U mnie zaczęło się od kręcenia w głowie , ból za uchem , drętwienie rąk i nóg , duszności , uczucie kluchy w gardle , problemy z oddychaniem . Zaczęło się w grudniu . Wylądowałam w szpitalu i okazało się że nic mi nie dolega . Straciłam synka kilka lat temu . Jednego mam chorego który przysparza również sporo kłopotów i problemów w szkole. Non stop się o nich boje . Niestety ta choroba jest ciężka do pokonania a kiedy nie ma się wsparcia ze strony domowników jest jeszcze ciężej .

Kołatanie serca może masz niski poziom potasu , ból mięśni też może być spowodowany niskim stanem potasu który jest potrzebny do pracy mięśni . Może masz też problemy z kręgami szyjnymi i stąd to napięcie mięśni . Suplementacja wit . z grupy B szczególnie B3- niacyny i kwasu foliowego bardzo poprawia nastrój i pamięć - mi bardzo pomogła wit. B complex z firmy Polfa Łódź , powróciłam do życia i nabrałam energii . To co tu doradziłam sama doświadczyłam . Brak potasu powodował u mnie stany lękowe i kołatanie serca i wysokie ciśnienie . Rozumiem twoje lęki ale one miną gdy podreperujesz nerwy dzięki witaminom z grupy B . Trzymam za Ciebie kciuki , bądź zdrowa !

Moi drodzy po pierwsze przy dużych problemach konieczne jest wsparcie farmakoterapią: leki P/depresyjne. Pamiętajcie antydepresanty NIE uzależniają. Wyrównują ilość hormonów w mózgu, natomiast trzeba je stosować (konsultuję wielu Pacjentów na antydepresantach i naprawdę dobra farmakoterapia działa!). Wiele z Was pisze o Xanaxie, alproxie czy ogólnie lekach przeciwlękowych z tej grupy. I tu faktyczne proszę uważać gdyż silnie uzależniają. Każdy lekarz powinien o tym wiedzieć. Połączenie leczenia farmakologicznego z psychoterapią daje najlepsze rezultaty. Proszę Pamiętać, że tylko pomoc specjalistyczna da radę. Pomoc na zasadzie "samo przejdzie", albo doraźni coś sobie zastosuję to nie pomoc to wegetowanie w lęku całymi dniami. Proszę znajdźcie sobie lekarza, potem terapeutę i kogoś kto Was poprowadzi dobrze przez całość farmakoterapii. trzymam za Was kciuki i wierzę, że i Wam uda się wyjść z tej paskudnej choroby
Psycho-farmaceuta mgr farm. Karolina Wójciak

psychofarmaceuta@gmail.com
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

883 722 025 możesz zadzwonić w spr nerwicy

Czy jest już lepiej?

Dobre samopoczucie i chęć do życia to podstawa i coś czego nie miałam co najmniej 4 lata do 2021 r. Polecam olejki konopne ze sprawdzonego sklepu BestCBD - już mi kilka razy doradzili, jakie wybrać. Najbardziej mi się sprawdziły full spectrum, co mają poza CBD jeszcze pozostałe związki z konopi: https://bestcbd.pl/produkt/olej-cbd-6-550mg-full-spectrum/
Lepiej się czuję i doceniam co mam, więcej chęci na to co lubiłam, typu bieganie i wystawy, odzyskałam siebie

Hej, a próbowałaś olejku CBD i medytacji? Mi to bardzo pomogło, a miałam nie tylko nerwicę, ale takie natręctwa. Psycholog mi powiedziała, że wynika to z jakichś nierozwiązanych spraw za młodu. Jednak nie pomogła rozwiązać problemu. Olejki CBD bardzo mnie uspokoiły, a medytacja wzmocniła efekt. Dodatkowo, lepiej mi się pracuję, ławiej się skupić po CBD. Polecam sprawdzone produkty, jak ten: https://bestcbd.pl/produkt/olej-cbd-5-natural-500mg-10ml-hempking/

Odp do Anita
Miala Pani tez lęki. Jestem zainteresowana tez ta klinika

Inne tematy z forum

Samodzielna nauka języka angielskiego - rady :) (153 odpowiedzi)

Hej :) Postanowiłam zacząć uczyć się języka angielskiego. Niestety finanse nie pozwalają na...

Nie dochodzę (7 odpowiedzi)

Witam. Mam problem. Od pewnego czasu współżyje z partnerem. Uprawiamy seks dość często, ale ja...

Tabletki na odchudzanie? (185 odpowiedzi)

Cześć i czołem :) Zależy mi aby schudnąc 7 kilo by powrócić do moich starych ciuchów w które...