Nerwica i depresja - jak wyjść z tego stanu ???

Witam,

Czy są osoby na forum,które zmagają lub zmagały się z nerwicą i depresją ????

Jak sobie radzicie w stanach lękowych,nerwicowych????
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12

Może warto obejrzeć jakiś fajny film lub serial online ? :) Może choć trochę Ci to pomoże.
https://filmanza.pl/ filmy i seriale online.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najlepiej zastosować farmakologię (przepisaną przez psychiatrę) i psychoterapię.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Leczenie farmakologiczne to podstawa wyjścia z depresji i nerwicy w połączeniu z psychoterapią. Często trzeba się położyć w szpitalu na oddziale, bo leki przeciwdepresyjne często są przepisywane na chybił trafił i niekonieczne za pierwszym podejściem będzie efekt w leczeniu. Co innego jak ci dobiorą leki, to potem po receptę nawet z domu nie musisz wychodzić, tylko lekarz z serwisu https://lekarzonline.eu/ wypisze.

Re: Nerwica i depresja - jak wyjść z tego stanu ???

Jak wyjść z nerwicy lękowej

Biorę od jakiegoś czasu olej konopny CBD 5% essenz decarboxlated https://konopiafarmacja.pl/krople-cbd/13-olej-cbd-5-essenz-decarboxylated-15-ml.html z brahmi... Jestem zdrowa. Stabilna, jak to się mówi. Ani depresji, ani manii od stycznia. Mam 38 lat. Wierzę, że ta choroba już nie wróci. Wcześniej byłam albo w lekkiej depresji lub hipomanii, albo w ciężkiej depresji lub jeszcze cięższej manii.

Powiem Ci szczerze przed trzy miesiące miałem psychoterapię i nawet fizjoterapie gdzie mieszkam w szwajcarii i ceny są tutaj wysokie za leczenie i co nic nie pomogła kasę tylko wydałem nadarmo ciezko jest znaleźć dobrego lekarza a przeważnie za granica

Odstaw ten lek jest bardzo mocny brallem go dwa dni i odstawiłem z tego co lekarz mi powiedział to jest ostatecznie ale nie którym wogle nie pomaga jak mi

Nic nie mów ja obecnie mieszkam za granicą i w zeszlym roku miałem ostre napady napinki jeden lekarz dal xanax w miarę dobrze się czulem przez 3mies. Ale później kazał odstawić i dal antypepresanty i die zaczęło ponad pół roku branis leków nic zero poprawy tydzien temu zmienilem znowu lekarza zobaczymy co powie nastepny strasznie współczuję tym osobom jest naprawdę ciężko z tego wyjść

Hej jestem Aga wiem co czujesz rozmimiem mega. A jak Ci mija dzisiejszy dzień

Raczej nie ma innego wyjścia niż terapia zalecona przez psychiatre.

Mam tak samo , psychiatra powiedzial ze objawy nerwicy moga nasilic sie po covidzie

Kontakt

Proszę o pomoc latka-paulina@wp.pl

Proszę o kontakt albo napisz co bierzesz i czy pomaga

Proszę o kontakt

Mam tak już bardzo długo kucie w mostku i ciężko mi się oddycha i za każdym razem sobie wmawiam ze to covid ale spokojnie to nerwica :)

Dodam jeszcze, ze mialam dopiero jedno spotkanie z psychologiem ale jakos to za mna nie przemawia skoro psycholog mowi do mnie ze to normalne ze boje sie byc sama w domu z malym dzieckiem. dla mnie wlasnie to nie jest normalne bo bylam sama przez 5 lat,gdy maż i rodzice jechali do pracy i nigdy sie nie balam

Ja biore trittico, zaraz będzie miesiac a szczerze to od kilku dni jest gorzej i nie wiem czy po lekach czy po covid mam powiklania. Wczesniej to sie tylko balam byc sama w domu i to wyzwalalo objawy somatyczne a teraz od kilku dni wstaje z lozka i juz ledwo oddycham,mam zadyszke,szybko sie mecze,kluje mnie w mostku i boli. I oczywiście nie wiem czy to od nerwicy czy cos innego

Czesc,ja się lecze na zaburzenia lękowe. Niby po tabletkach najgorsze minęło czyli ataki paniki i wolnoplynacy ciągły lęk ale nie czuje sie "normalnie ". Nie wiem czy to od nerwicy czy skutki uboczne leków ale przez zle samopoczucie fizyczne dalej sie zadręczam, ze moze jednak jestem chora na cos innego jeszcze.

Chodzi o to czy pomoże wyjść a nie o to, że słucha. Co mi pi słuchaniu skoro cierpię. Mam potworne odrealnienie, zaniki pamięci, nie daje rady funkcjonować. Leżę intelektualnie i fizycznie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Niskie libido u mojego mężczyzny (31 odpowiedzi)

Powinnam raczej napisać zerowe libido. Mój mąż w ogóle nie chce ze mną uprawiać seksu. Właściwie...

Czy to już ten czas by się zacząć martwić? (52 odpowiedzi)

Jutro mam 27 urodziny i w związku z tym naszła mnie dzisiaj pewna refleksja.. Otóż, jutro wejdzie...

Prezent dla koleżanki z pracy (234 odpowiedzi)

Co kupić koleżance krótko ze sobą pracujemy (jakieś 20 dni),a jest w firmie tak że kupuje sie...