Nerwica i depresja - jak wyjść z tego stanu ???

Witam,

Czy są osoby na forum,które zmagają lub zmagały się z nerwicą i depresją ????

Jak sobie radzicie w stanach lękowych,nerwicowych????
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12

Re: Nerwica i depresja - jak wyjść z tego stanu ???

Polecam Prof Zagożdźoń. Nie wypisuje dużo leków. A podczas wizyty na NFZ spokojnie słucha Pacjenta.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Napisz czy Ci się udało?...

Jak sobie z tym radzisz dalej?

Mój mąż ma podobne objawy i żadne leki od psychiatry nie pomagają. Nasilają się tylko skutki uboczne. Czy mogę prosić o informację jak sobie Pani z tym poradziła? Pozdrawiam

A czy może Pani polecić jakiegoś dobrego lekarza?

Witam, też znam ten temat. Ciężko samemu uporać się z tym bez wsparcia.

Dokładnie mam to samo, u mnie akurat zaczęło się 3 miesiące temu po covid.Masakra

Hej, jestem w Twoim wieku, od 10 lat mam nerwicę, bywa czasami lepiej oraz gorzej, mam coraz więcej różnych objawów z którymi ciężko sobie poradzić, wyskakiwałem z samochodu bo nie mogłem powietrza złapać , wychodziłem że sklepu bo myślałem że się zaraz przewróce przy kasie, problemy z przełykaniem problemy z rozmową z ludźmi, dziesiątki objawów, pomagała mi wizyta u lekarza, wychodziłem z przychodni od lekarza jak nowo narodzony niemusialem leków kupować sama wizyta mi tyle pomagała, żona też mnie nie rozumie nie mam z kim pogadać o tym, do psychologa ciężko się dostać nawet prywatnie, walczę sam ze sobą. Najgorsza jest ta pogoda bez słońca bez życia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Proszę nie wchodźmy na forach na tematy religijne. Są lepsze tematy np można porozmawiać o filmach.

Widać, że rozwiązania w tym temacie szukają osoby, które nie wytrzymują nerwowo.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sprawdź artykuł https://www.spokojwglowie.pl/depresja-co-to-rodzaje-depresji-objawy-depresji/ na blogu poradni psychologicznej, mają też artykuły o nerwicy i innych chorobach.

Dla mnie jedyną skuteczną pomocą okazała się psychoterapia. Pomoc znalazłam w aplikacji https://hh24.pl/. Trafiłam na wspaniałą terapeutkę, z którą mogę porozmawiać o wszystkim. Objawy nerwicy złagodniały. Mam nadzieje, że wyleczę to całkowicie.

To słabo Cię dopada i oby tak pozostało

Leki, medytacja, oddech, spacery, da się zaleczyć, ale wraca skubana ... I znów od początku. Podstawa to nie czekać, a brać leki.udzje często boją się uzależnić, a zastanów się, czy choć jeden dzień w stanie stuporu czy podobnym nie jest wart zmiany na dobry radosny dzień, a leki dziś działają cuda. Pozdrawiam

Nerwica to franca, możesz nieco zaleczyć ale skubana wraca ... Jest podstępna, bo początkowo daje objawy najczęściej somatyczne jak przyspieszone tętno, skoki ciśnienia, parcie na mocz, rozwolnienia aż w końcu dochodzisz dochodzisz do wniosku, że to ona ... Twoje samopoczucie od kilku dni jest dużo słabsze, wszystko obojętnieje, wszystko drażni jednocześnie, zaczynasz odczuwać lęk, miewasz ataki paniki, wkręcasz się znów w myśli d**ilne ... Zdajesz sobie sprawę, że musisz sobie pomóc, bo jak się franca rozkręci ... ech, szkoda gadac, choc dziś to tylko szkoda a nie wstyd, jak kiedyś. No to włączasz leki, oddech ( non stop od nastu lat medytuję, a teraz od miesiąca była przerwa, bo ta królewska przypadłość ), więcej ruchu i mam nadzieję, że uporam się z francą. Nie umiem pomóc inaczej niż swoim przykładem ... Da się żyć, choć bywa naprawdę wyzwaniowo. Pozdrawiam Cię serdecznie, będzie dobrze, czego Tobie i sb życzę również. Polecam szczególnie trening autogenny Schultza.

74680622 to moje gg jesli chciałby ktos popisac

Czesc. Mam 35 lat i od niedawna choruje na nerwice lękową. Zaczelo sie od tego, ze w zeszlym roku zaczelam chorowac, najpierw covid,potem choroba tetnicy kregowej, a potem zapalenie zoladka I helicobacter pyroli. To wszystko sprawilo ze zaczelam bac sie o zdrowie, bo bardzo dlugo sie zle czulam i moglam dostac udar przez moja chorobe. Zaczelam sie wsłuchiwać w organizm jakby za chwile mialo zdarzyc sie najgorsze. W ciagu kilku miesięcy mialam chyba 5 atakow paniki, najmocniejszy byl w domu i boje się teraz zostawać sama a mam dwojke malych dzieci do pilnowania. Wiem, ze to irracjonalne ze sie boje ale nie umiem sobie z tym poradzić

Czy możesz napisać jaki olejek stosujesz, dzięki wielkie. Ewa

Chcesz popisać?

Hej mam 32 lata od jakiegoś czasu miałam skoki ciśnienia oraz ogarniający lęk. Zrobiłam wszystkie możliwe badania w celu wykluczenia nadciśnienia tętniczego echo, badania krwi full wypas, badanie dna, ekg czasami mam takie dni ze mam wrażenie ze nie mogę nabrać oddechu myśli szaleją jak wyjdę do sklepu z dziećmi to mam wrażenie ze zaraz zemdleje na 15 lutego umówiłam się z psychologiem bo skoro nic mi nie dolega to lekarz stwierdził ze to najprawdopodobniej nerwica straszne to jest nie mogę normalnie funkcjonować i cieszyć się życiem:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Generalnie to często te nerwicę mają podłoże zawodowe. Kiedyś praca była dla mnie najważniejsza. Teraz umiem wrzucić na luz, dać sobie na wstrzymanie i oglądnać coś ambitnego np. na - https://zalukaj-tv.com/ - to jest zarąbiste https://zalukaj-tv.com/caly-film/milosc-seks-pandemia-2022-film-online/

Inne tematy z forum

Mój rozwód z adwokat Genowefą Noszka-Kruminis (37 odpowiedzi)

Adwokat Genowefa Noszka- Kruminis z Gdyni to specjalista pierwszego gatunku. Zniszczyła mojego...

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...

rozwód z orzeczeniem o winie męza-romans (72 odpowiedzi)

Czy są tutaj te szczęsliwe , które uzyskaly taki rozwód?