Nerwica i depresja - jak wyjść z tego stanu ???

Witam,

Czy są osoby na forum,które zmagają lub zmagały się z nerwicą i depresją ????

Jak sobie radzicie w stanach lękowych,nerwicowych????
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12

Wiele rzeczy związanych z takim stanem można zaleczyć po obejrzeniu tego filmu https://onlinecda.pl/gdzie-obejrzec-caly-film/furioza/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Nerwica i depresja - jak wyjść z tego stanu ???

Cześć, przechodziłem dokładnie to samo. Masa problemów na głowie, brak pracy spowodowany covidem, byłem chodzącą depresją, pomogło mi Restilen https://nplink.net/a65lt2u4 Nie chciałem brać leków antydepresyjnych, więc internet to pierwsze czego próbówałem i chwała mi za to..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja tez biorę doraźnie allprox ale wczoraj psychiatra trochę "nakrzyczal" na mnie, ze musimy inna drogą to wyprostować....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja chcę pogadać. Próbuję bez leków, czasem doraźnie biorę na silny napad lęku alprox i chodzę na psychoterapię od dwóch miesięcy, medytuję, spaceruję. Mieszkam sama z dzieckiem, nie jest łatwo. Jak sobie radziłaś, co Ci pomogło?

Odezwij się anonimie bo czeba z kimś porozmawiać zrozumialam

Leczę się pul roku escitil teraz wcześniej cital depralin wracam do pracy a lek mam całodzienny makabra uczucie ciągnięcia w szyji i inne objawy w głowie a ty masz jakie objawy i jak sobie rodzisz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja już dwa miesiące walczę, proszę odezwij się. Co Ci pomaga? Gdzie szukać dobrego terapeuty?

Czesc..zachorowałam na nerwicę...w polowie sierpnia gdy wrócilam z urlopu zaczełam sie zle czuc. Mialam bóle i zawroty głowy,nudnosci i wymioty. Po miesiącu objawow w koncu wezwalam pogotowie,bylam sama z malym dzieckiem a prawie zemdlalam. Szybko dzwonilam po tate to wrocil z pracy do mojego synka a mnie zawiezli do szpitala. Tam po tomografii zdiagnozowali mi rozwarstwienie tetnicy kregowej,moglam miec udar ale na szczęście nie mialam. Bylam tydzien na neurologii,dostalam leki przeciwzakrzepowe,wypisali mnie do domu mowiac ze mam na siebie uwazac,ograniczyć ruchy szyja i glowa,zadnego wysiłku fizycznego ani schylania tylko spacery, bo moge dostac udar. I wtedy sie zaczelo pieklo, codziennie wsluchiwanie sie w organizm i mysl ze moge dostac udar i juz sama na chwilę w domu balam sie zostac. Zaczelam sie czuc jeszcze gorzej, wymioty,bol zoladka,nudnosci caly dzien i slabo mi bylo. Wyladowalam w szpitalu i sie okazalo ze mam zapalenie zoladka i bakterie helicobacter pyroli. Kolejne leki i coraz gorsze samopoczucie. Po trzech miesiacach zrobilam tomografie i sie dowiedzialam ze rozwarstwienia juz nie ma. Zaczelam wychodzic do ludzi,jezdzic autem, myslalam ze bede normalnie zyc. Niestety na sama mysl ze zostane sama w domu zaczelam odczuwać leki. Kilka dni sobie radzilam ale bylo coraz gorzej, nie moglam zajmowac sie dziecmi a Niestety potrzebują opieki,maja 4 i 2 lata. Bylo mi ciagle slabo,mialam wiecznie wrazenie ze zemdleje,balam sie wstawac z lozka. Az dzien przed sylwestrem kiedy znowu moi rodzice mieszkający obok powiedzieli ze wyjezdzaja, ogarnal mnie straszny lek. Po 10ciu minutach dostalam ataku paniki,pierwszego w życiu. Dzwonilam po tate zeby wrocil i jak juz przyjechal zelzalo. Ale teraz juz nigdy nie bede sama w domu tak sie boje.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej, też zmagam się z zaburzeniami lękowymi, zaczęło się w marcu 2021, było tragicznie, ale teraz jest super, myślę że powoli z tego wychodzę (chociaż oczywiście zdarzają się jeszcze gorsze dni czy ataki, ale nie jest już to tak intensywne). Leków nie biorę, jestem na psychoterapi. Jakby ktoś chciał pogadać, wymienić się doswiadczeniami to chętnie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

W związku z zawodem i z zainteresowaniami często oglądam filmy, które w fabule posiadają wątki chorób psychicznych. Nie są to tylko nerwice i depresje, ale z uwagi na tematykę bloga skupię się w tym poście głównie na nich . Postanowiłam, na wzór notatki dotyczącej najlepszych książek psychologicznych, stworzyć zbiór polecanych filmów traktujących o depresji i zaburzeniach lękowych.

Witam,