Neurolog dziecięcy - szukam

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
Witam,
Poszukuję namiarów na kompetentnego neurologa dziecięcego, najlepiej z Gdyni. Chodzi o napięcie mięśniowe mojej 4 miesięcznej córki, która nie chce unosić główki podczas leżenia na brzuchu. Będę wdzięczna za każdą sugestię. Pozdrawiam!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Neurolog dziecięcy - szukam

dr Maria Żuchowicz, NZOZ "Śródmieście" w Gdyni, ul. Abrahama 57
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

ja moge polecic dr Kużla, ale przyjmuje w szpitalu w Wejherowie. Bardzo konkretny i jak szukalam neurologa dla swojej corki to naczytalam sie o nim samych pozytywnych opini! Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Miałam identyczny problem z córeczką. Poszłam do Pani dr. Lemka- ośrodek diagnostyki medycznej gdynia ul. Starowiejska, blisko dworca. Pani dr zbadała stwierdziła obniżone napięcie mięśniowe, skierowanie do dr rehabilitacji. Pierwsze wybraliśmy przycbodnie "Za falochronem " no cóż piefsza wizyta z Panią dr ok natomiast wizyta już na rechabilitacji- porażka. Pani rechabilitantka do mnie- niech pani nie oczekuje za dużo bo córka jdst przecież upośledzona. Pojechałam do OWI w gdyni na ul. Necla, tam szybciutko wizyta u dr. rechabilitacji- dr Umińskiej, stwierdziła że potrzebna rehabilitacja i będzie dobrze. Chodziliśmy do czasu kiedy córa skończyła roczek. Wtedy to lekarze stwierdzili iż córka dogoniła rówieśników. Przy okazji w OWI również wizyty u psychologa i logopedy. No i córka nie jest upośledzona ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

to ja dopisze cos od siebie, jestem mezem piszacej post powyzej agagdynia... prawdą jest co napisala aga, rzeczywiscie personel w przychodnni za falochronem malo sympatyczny, kolejny aspekt to taki iz sa oni ukierunkowani na rechabilitacje dzieci metoda wojty. Metoda skuteczna, lecz dobry neurolog zaznaczy na wstepie iz nie kazde dziecko nadaje sie do leczenia ww metoda. Dla poczatkujacych dosc drastyczna metoda a panie rechabilitantki nie koniecznie potrafia nauczyc rodzicow tej metody. Ppdkresle iz wizyty tam sa zadko, wiec by przyswoic i stosowac metode w domu, po pierwsze trzeba nie zle kumac po 2 nie miec litosci gdy dziecko placze, prawda jest taka ze metoda wojty nieraz jest bolesna. Natomiast OWI na ul necla to inny swiat.... terminy roznie wygladaja, ja sie troszke na poczatku wyklocilem ze wzgledu na dobro dziecka, natomiast gdy dostalismy sie do dr Uminskiej, poprostu szczyt kompetencji, na poczatku zle ocenilem pania doktor, ale po 2 wizycie doszlo do mnie ze to jest wlasnie jej profesjonalizm, krotko, rzeczowo na temat. Jesli zostaniecie postawieni przed wyborem rechabilitanta, z calego serca polecam Pania Natalie Prosół.. podejscie do dziecka mega pozytywne, doswiadczenie 1 klasa, jest to jedna,z tych osob ktore zetelnie ucza jak rechabilitowac w domu nasze dzieci, ale zarazem slucha uwag,... no dobra. Meritum, polecam OWI, pania dr Umińską, zycze wytrwalosci, szczescia i zdrowia dla maluszka ;-) . Robert
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam dr Mirosławę Michalską, nie jest z Gdyni ale to specjalista z wyższej półki a ludzkie podejście, bardzo sympatyczna z doświadczeniem i wiedzą.
Najszybciej dostaniesz sie do niej w Przychodni Świętokrzyskiej, pracuje tez na Plankach.
Mój mały też od urodzenia miał problemy z asymetrią i napieciem. Chodziłam do OWI na Tysiąclecia ale żebym zadowolona była to nie powiem, troche prywatnie chodziłam i teraz jest oki. Ma 4 lata i jest jak inne dzieci a usłyszałam że może nawet nie siedzieć...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam Dr Michalską na Polanach
jeśli rehabilitacja to też tam, przechodziliśmy również Tysiąclecia i dla nas to porażka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

dr Małgorzata Lemke - tej Pani można zaufac, tyle ze w Gdansku przyjmuje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Porażka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Nerwica i depresja - jak wyjść z tego stanu ??? (408 odpowiedzi)

Witam, Czy są osoby na forum,które zmagają lub zmagały się z nerwicą i depresją ???? Jak...

Tabletki na powiększanie członka (8 odpowiedzi)

Może ktoś przyjmował tabletki na powiekszenie penisa? Czy widzieliście u siebie róznicę w...

Szukam endokrynologa od Hashimoto (16 odpowiedzi)

Witajcie - szukam endokrynologa specjalisty od Hashimoto- zmieniłam już 6 w ciągu 10 lat leczenia...