Nie doceniamy tego co mamy cz.2

Kontynuacja wątku, który musiał zostać zamknięty z powodu ograniczeń technicznych
https://forum.trojmiasto.pl/Nie-doceniamy-tego-co-mamy-t946928,1,140.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

W grupie są tarcia między wschodnimi i zachodnimi. Hipster jest wschodni, Liz raczej zachodnia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tzn. Hipster ma swoją cząstkową rolę i ją wykonuje z czystego patriotyzmu i przynależności do grupy.

Myślę, że pozostają w tej samej siatce ogólnoświatowej jako Prusacy.

Zapewne oddaliła go. Potem jednak nadzorowała go ściśle jako vipa. Czasem na jego korzyść, czasem na niekorzyść.

Czy taka Liz w ogóle szanowała tego Hipstera i czy były jakiekolwiek szanse, by byli parą? Może przy drugiej próbie nie spodobał jej się wcale i oddaliła go dość szybko? Zaczęła go fizycznie atakować i psychicznie maltretować.

Wypowiadają się osoby, które przeżyły dane ludobójstwo. To zwykle oznacza, że ich bliscy zginęli, może nie wszyscy. Tylko tacy są prawdziwi.

Obecnie najwięcej jest materiałów o Rwandzie i Ormianach. Mało pisze się o Bośni, Holocauście czy Rohingja.

Także liścik o Liz.

Zrzekam się praw autorskich. Kto chce, może rozsyłać liściki dalej.

Napisałem liścik o jednej sprawie i o drugiej, najlepiej, jak umiałem. Zwykle moje liściki nic nie dają, ale tak informacyjnie, że coś zrobiłem. Zachowałem tekst, tak że można próbować dalej.

Trupki to trupki, ale już wcześniej, gdy była tylko bardzo ostra dyskryminacja w zatrudnieniu, było jak w getcie żydowskim. Czytałem książki o obozach i getcie, aby wiedzieć, jak się zachowywać.
To niestety sytuacja sprzyjająca rozpadowi więzi rodzinnych.
W obozie ważna jest higiena i żywność.
Zachodzi szereg różnych procesów.

Tak że pegierowcy są obecnie najbardziej pokrzywdzeni i poniżeni.

Może i blokada, ale czy nie do obejścia?

To jakaś prosta instrukcja, by instytucje nie zajmowały się danym problemem.

Pisanina tutaj to jedna z niewielu rzeczy, które wolno mi robić. Nie wiem, czemu to służy. Rozpracowaniu sytuacji? Zebraniu reakcji?

Wszyscy dokładnie wiedzieli, jak się mają zachowywać, tzn. wrogo wobec mnie. W oficjalnych odpowiedziach.

Zrobiłem tak kiedyś i nic to nie dało, złośliwie wręcz zaprzeczano, żeby był jakiś atak na mnie, jakby wszystkim sterował jeden ośrodek - powiedzmy układ.

Tak samo można sporządzić pełną listę instytucji, które nawalają, i napisać do nich formalne pisma.

Niech inni to rozbudują czy sformalizują.

No więc robię tutaj to cokolwiek.

Inne tematy z forum

przeprowadzka !!?? (36 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...