Nie doceniamy tego co mamy cz.2

Kontynuacja wątku, który musiał zostać zamknięty z powodu ograniczeń technicznych
https://forum.trojmiasto.pl/Nie-doceniamy-tego-co-mamy-t946928,1,140.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przynajmniej w tej warstwie, która zaistniała w rzeczywistości fizycznej A.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale skoro vipy są prawdziwe i zawsze były traktowane jako prawdziwe, to i ja jestem prawdziwy.

W mieście, gdzie potem się urodziłem. Nawet poznałem lidera tamtejszej mniejszości. A ten pewnie znał tę historię.

To były lata 50. Kilku facetów z mniejszości niemieckiej spotykało się w mieszkaniu. Miasto może jeszcze leżało częściowo w gruzach. Marzyli o powrocie wielkich Niemiec. Obmyślili podstawy tego całego planu. Wykryło ich UB.

Mam szereg przedmiotów, które miałem tam. Nie tak aż wiele, ale kilka widzę pod ręką. No i jestem ja ten sam, choć podobno wszystkie atomy uległy wymianie. Fizycznie tylko.

Jak wygląda faktycznie ten łańcuch decyzyjny? Może coś w rodzaju wideokonferencji? Widać ślady po pomysłach poszczególnych uczestników.

Nie bardzo mogę się z nią komunikować. Ona należy do majątku, o którym powinienem zapomnieć.
Mam zaliczone mieszkanie tam, wszystko pamiętam.

Liz jest ofiarą powojennych przemian polityczno-społecznych na wsi polskiej.

Niech zwyklacy protestują. Ja też jestem takim vipem. Konkretnie Hipsterem.

Stosunek Liz do komunistów? W sumie doprowadzili do podniszczenia pałacu, wnętrze zawaliło się. Gdzie indziej niektóre pałace ładnie odnawiano, nawet w latach już 80.

Drobniejsze decyzje też zależą od widzimisię tej siatki.
Np. pegierowcy - może to u początków zemsta Liz za to, że prawie rozebrali jej pałac w latach 90.
A ostatnio przedsiębiorca wyciął jej ogród - i oto mamy pandemię, w której cierpią właśnie prywaciarze. Podobno powstał problem ze sprzedażą świń, bo nie potrzebowały mięsa restauracje.

To nie fikcja i dzieje się to naprawdę, nieodwołalnie.

Myślę teraz, że to nie żart. Ta siatka naprawdę miała rozwalić te dwa wielkie mocarstwa. Tak była kierowana przez Obcych, którzy jej to umożliwili. Dla Niemców to pewnie fajne, skoro stali się narodem wybranym.

Wiele decyzji zapada w takim sznureczku, gdzie każdy dodaje coś od siebie. Ale zawsze wszystkie właściwie osoby decyzyjne są w siatce niemieckiej.

Ktoś budzi nadzieje, które się nie spełniają. Czy taki jest rzeczywisty porządek rzeczy?

Ogólnie mam wrażenie, że we wszystkim dzieją się te najgorsze warianty. Jak dla kogo, oczywiście. Takie złe i nieludzkie.

Może stworzyli Wunderwaffe.

Elizabeth podobała mi się w roli takiej działaczki. Chyba ubierała jakiś kostium na te okazje. Wyglądała jak niemiecka posłanka do PE. Tzn. jej duch, bo "fizycznie" wygląda inaczej. Raczej chciałaby tak wyglądać.

Ruscy zostaliby zdmuchnięci podobno, mieli słaby jeszcze arsenał. Jednak dosięgnęliby wielu celów. Nie wszystko zostałoby zniszczone na świecie.

Trzeba by zbadać dokładnie, jak skończyłaby się wojna nuklearna USA-ZSRR w 1962 roku. Te kraje zostałyby zniszczone, ale reszta?

Inne tematy z forum

przeprowadzka !!?? (36 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...