Nie doceniamy tego co mamy cz.2

Kontynuacja wątku, który musiał zostać zamknięty z powodu ograniczeń technicznych
https://forum.trojmiasto.pl/Nie-doceniamy-tego-co-mamy-t946928,1,140.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jest to głos pewnej grupy rządzącej, dotyczy pewnego stylu życia, który jest dobrze widziany.
Też uważam, że widzowie więcej by na tym skorzystali.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ze dwa razy na przestrzeni lat moja nadzorczyni była zafascynowana żeglującym, pływającym na statkach chłopakiem. Uważała go za wspaniałego, w przeciwieństwie do mnie, czyli strasznego nudziarza.

Przestań. To wszystko już było. Nudziarstwo cholerne...
http://www.youtube.com/watch?v=6wyolNeeUx0

Ewakuuję się stąd :)

Nie powiedziałbym, że ten Obcy był samicą. Jeśli już, to bardzo poważną, typu pani naukowiec albo pani gubernator.

Cześć Mniu :) Sam se tak siedzisz? :D
Co chcesz pod choinkę?
Zostaw memo, a ja lecę dalej :]

Niemcy, ci są źli, jak w obozie koncentracyjnym. Wierzę, że jeśli przesadzą, to Obcy przywrócą lepszą atmosferę. Tak chłodnej atmosfery obozu nie da się wytrzymać na dłuższą metę.

Zaczynam marzyć o tym, aby rozwiązać planetę. Ludzie prawdopodobnie sztucznie są zmuszani do niepotrzebnego plastikowego wysiłku. Cierpią przez Obcych. Napiszę zażalenie, by dotarło na ich planetę.
Z drugiej strony Obcy, z którym miałem kontakt, wydał mi się sympatyczny. Trochę jednak zrobili w dziedzinie postępu w różnych dziedzinach. Wydał mi się jednak też próżny.

To też mnie dołuje, że może przeze mnie stała się zdołowana. Ja rozumiałem ją.

Ale kiedy odwiedziła ją niezadowolona pani, ona nadal była mniej więcej w tym stanie. Trochę lepszym. To musiało być ok. 93 roku. Tak dawno.

Sama atmosfera w powietrzu była jednak o niebo lepsza. Była radość życia w tej młodzieży.

Pewnie jednak były to dzieci, które z kolei nie wychodziły do strefy pegierowskiej, bo wtedy nie było jeszcze nawet boiska.
Uznałem, że musiały to być jakieś wychuchane dzieci i wtedy sam wyruszyłem do pegierowców. W sumie na jedno to wyszło. Boisko stało się naszym miejscem spotkań. Ja miałem jedyną piłkę. Czasem i dziewczynki siedziały na trawie. W lecie cały dzień spędzałem na boisku i w okolicach.

Dziewczynki grały w klasy.

Czyli wcześniejsze dzieci miały więcej przyjaciół wokół domu, a nie tylko Liz.

A jak było wcześniej, w latach 60., 70.? Wiem, że dzieci pegierowskie były przyzwyczajone, że przychodziły do mnie bawić się do ogrodu. Graliśmy w karty :) siedząc wszyscy na ganku. Taka atmosfera mogła być wcześniej. Mnie się to nie podobało i ustało to wkrótce. Czyli nie uważano tego za złamanie zasad.

Dosłownie w momencie, gdy wyjeżdżałem, wpadła w stan, w którym jest do dziś.

Ale jej matka, taka przestraszona i zaniepokojona, a był to rok powiedzmy 83. Nigdy nie spotkałem tak dogłębnie zaniepokojonej osoby.

Mam wrażenie, że miała potem jakieś ciężkie przeżycia, poznała jakby prawdziwe życie po tej wcześniejszej bajeczce.

Przez to stała się gorszą osobą, bardzo się zmieniła.
Gdybym się nią zajął, doprowadziłbym ją do jakiego-takiego stanu, ale może do 30% dawnej doskonałości.

Ciekaw jestem, czy szpiegowała potem mnie i dlatego miała problemy. Jestem takim atrakcyjnym obiektem do śledzenia.
To by nawet znaczyło, że ja załatwiłem pałac i ogród.
Na pewno zajmowała się mną, ale czy przybrało to formy niszczenia mi życia na każdym kroku?

Teraz mówi mi, że ma pakować walizki i jechać do Niemiec.
A jednak i tak chce tam zostać.

Inne tematy z forum

przeprowadzka !!?? (36 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...