Nie doceniamy tego co mamy cz.2

Kontynuacja wątku, który musiał zostać zamknięty z powodu ograniczeń technicznych
https://forum.trojmiasto.pl/Nie-doceniamy-tego-co-mamy-t946928,1,140.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli mówiono mi prawdę, to prawdą powinna być kontrola kilkunastoletnia. Ale tam jest kilka szczebli: R, Obcy, przy tym Liz tworząca i może nadzorująca postacie. Obcy uważam, że mają kontrolę wieczystą, może tylko zezwolili R na kontrolowanie krótkich odcinków w zamian za wikt i lokum.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podoba mi się to, że okazałem się trochę tak przypadkowo trafiony rykoszetem. Znów jestem przypadkową osobą, jak za dawnych czasów.

Nie rozumiem, jak tak dobrotliwi Obcy mogli zatrudnić takie wredne duchy. Jak swoje psy.

Chcąc nie chcąc, będę rozpracowywał Obcych i duchy. Nic wielkiego. To teraz droga do przodu.

Uważam, że niniejszym zrobiłem swoją porcję, w skrajnie trudnych warunkach. Niech inni zrobią więcej.

Chodzi o to, żeby ktoś mi potem nie zarzucał, że widziałem marniejących pegierowców, miałem Internet, i nie reagowałem.
Albo że byłem pomagierem Liz, który z nią współpracował i był bezduszny.

Uważam, że jeśli możliwe są dyskusje, to jest jakieś życie w danej grupie.
Pegierowcy próbują, ale są nieśmiali i mają słaby Internet.
Z zagraniczniakami też można pogadać, mój nr 1 to Irlandczycy, ale trzeba znać trochę ich sprawy. Ruscy są też zawsze w porządku i Amerykanie. Europa słabo, nie ma dobrych forów. Afrykanie dużo nawijają, ale trudno się włączyć do dyskusji, nie odpowiadają, poza tym są to bardzo szczegółowe kwestie z ich historii najnowszej. Uważam, że to jakiś wyznacznik, gdzie toczy się życie.

Zwiedziłem trochę tych forów, mogę powiedzieć, gdzie są fajni ludzie.
Lubię zwarte grupy, trzymające się razem, co jednak jest niezbyt demokratyczne. Jednak podobni gromadzą się razem
Fajni są platformersi tutaj na Hydeparku. Fajni platfomersi na forum Xa. Fajni pisowcy na swoim forum. Nie widzę powodu, by dwie tak wykształcone grupy ścierały się ze sobą. Fajni czerwoni komuniści na swoim forum, zadziwiająco silni, to tam może zrodzić się jakiś opór. Wytworzyły się wyraziste grupy w Polsce.

Działacze mogą działać w tych dwóch sprawach, które są obie dość beznadziejne. Trzeba mieć przede wszystkim duszę takiego działacza.

Czyli w sumie mogę odejść. Moje problemy są rozliczone.

Ten problem bardziej mnie angażował, bo tutaj ja byłem wyjątkowo pokrzywdzonym. Ale też nie do końca, jak się okazuje. Jednak to maltretowanie nieludzkie, od którego chciałem się uwolnić za wszelką cenę, co się dotąd nie udało.

Byłoby nawet znośnie, gdyby nie zaatakowała mnie tak poważnie Liz z H. A to niestety atak od strony zachodniej. Bo takie vipy im się nie podobają, zwłaszcza ja. To trwa i trwa, ale już uznam to za zakończony bój.

Więc ten problem zostawiam bardziej pokrzywdzonym.

Mnie jednak w bezpośredniej rodzinie na razie nikt nie umarł, o co dbam w miarę możliwości. To oczywiście w przyszłości uczyni mnie "mniej pokrzywdzonym" od kogoś, kto był np. lekkomyślny i naraził bliskich.
Problem komunistów dotyczy mnie o tyle, że dotyka mnie dyskryminacja w zatrudnieniu.

Gdybym był tylko pegierowcem, moja sytuacja byłaby inna, może faktycznie stałbym się bardziej prozachodni.

Tam widziałem, że powstał taki obóz liberalno-lewicowy w opozycji do PIS. Są mocno czerwoni ci akurat na tym forum.

Jest jeszcze forum polskich komunistów. Tam nie kryli, że jest jak na wojnie i każda rodzina kogoś straciła, o ile dobrze zrozumiałem. Nie ma jednak otwartych dyskusji na ten temat.

Z forum Xa skierowano mnie tutaj, do rozmów nieformalnych, które nastąpiły. Tu uzyskałem po jakichś 9 miesiącach kluczową informację.
Jak zwykle ze wschodu niczego się nie dowiedziałem, natomiast ustaliłem wkrótce, że to oni maltretują lewicę polską.

Widzę teraz, kto udzielił mi prawdziwych, a kto fałszywych informacji w tej skomplikowanej sytuacji.
Forum międzynarodowe, gdzie mogłem być tylko przez dwa-trzy dni: udzielali mi prawdziwych odpowiedzi na pytania; były też dwie aluzje o koronie. Ale wszystko ci zachodni.
Forum Xa: kluczowe odpowiedzi były prawdziwe dyskutantów. O koronie nikt raczej nie wspominał.
X okłamywał mnie namiętnie, podobnie jak wiele innych kluczowych vipów w takich bardziej prywatnych pogaduchach. Wszyscy najwyraźniej umówieni, twierdzili, że akcja powiedzie się w pełni.

Tak że obecnie to może również kwestia stylu życia. Albo tego, kto z kim trzyma.
Bohater negatywny jest ewidentny.

Inne tematy z forum

przeprowadzka !!?? (36 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...