Nie doceniamy tego co mamy cz.2

Kontynuacja wątku, który musiał zostać zamknięty z powodu ograniczeń technicznych
https://forum.trojmiasto.pl/Nie-doceniamy-tego-co-mamy-t946928,1,140.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Później okaże się, że całym powodem była działalność Leppera i jego ataki na elitę wielkomiejską. Nie zdziwiłbym się.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z tego, co wiem obecnie, pegierowcy polscy są jakąś wyjątkowo silnie atakowaną grupą, bez specjalnego powodu. Jednak polscy komuniści również mocno ucierpieli, ale są szczebelek wyżej.
W Rosji młodzi komuniści żyją nędznie. Także na Łotwie.

Zakaz emigracji obowiązuje wszędzie, a to część czwórkowania.

Na razie nic nie wiem o tym, aby czwórkowano gdzieś indziej, w Rosji, NRD czy na Bałkanach, czy na Węgrzech. Dyskryminacja w zatrudnieniu jest chyba wszędzie, ale czy wszędzie jednakowa? Brak danych.

Takimi dużymi akcjami zwykle jednak kieruje H, to jego typ działania.

Władze Turcji nie ścigały tych wypuszczonych sprawców za granicą.

Przy pełnej obojętności reszty towarzystwa.

Widzę jednak, że fizycznej likwidacji dokonują R. Nie są to tak do końca prawdziwi R, są trochę zniemczeni. Trzeba będzie to zaklasyfikować.

Po 30 latach obalono reżim i powstała partia kontynuatorka tej dawnej komunistycznej. Zaczęto szerzej omawiać tamte wydarzenia.

Indonezja - powstały dwa znane filmy dokumentalne.
U siebie przez 30 lat nie mogli mówić o likwidacji prawie wszystkich komunistów, jednak zagranica wiedziała i pisała o tym, i też powstał znany film fabularny.

Jest kilka dobrych filmów fabularnych o ludobójstwie na Ormianach.
Przede wszystkim istnieją dziesiątki organizacji międzynarodowych zajmujących się zjawiskiem ludobójstwa, gdzie ludzie biorą grubą kasę.

Armenia istnieje jako kraj 3-milionowy. W tamtym czasie została republiką ZSRR, dla ratowania się przed nacierającymi Turkami. Ale ponieważ trwał konflikt rosyjsko-turecki, część I wojny, niewielu Ormian z Turcji trafiło do Armenii właściwej.

Ormiańscy mściciele - mieli skomplikowane nowoczesne procesy w Europie, gdzie praktycznie zawsze ich uniewinniano. Taki był akurat klimat. Niektórzy stracili całą rodzinę w Turcji.

Przestań pierdzielić, jak potłuczony. Jest cudny poranek, żyć się chcę, a tu co rusz, jakieś smęty.
Upchaj tę swoją Elizabeth do czapki z pomponem i pójdźcie na spacer. Może ją niechcący upuścisz i będzie po problemie.

Możliwe, że źle skończę z powodu Elizabeth. Cóż, tak jakoś wyszło.

Nie uciekałem nigdy od takich "ciekawostek", a wręcz ich sam szukałem, wzbogacając swoje doświadczenie.

Ale to przeszłość, wspomnienia, dawno zamknięty rozdział.

Czułem się często trochę jak we śnie.

A gdzieś indziej jakiś podobny duch żył sobie szczęśliwie przez te wszystkie lata, może jakieś jej koleżanki.

A jednak okazała się vipem i wpadła w tę najprostszą pułapkę nielojalnego vipa. Co mocno pogłębiło jej depresję.

Inne tematy z forum

przeprowadzka !!?? (36 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...