Nie doceniamy tego co mamy cz.2

Kontynuacja wątku, który musiał zostać zamknięty z powodu ograniczeń technicznych
https://forum.trojmiasto.pl/Nie-doceniamy-tego-co-mamy-t946928,1,140.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rozwałka, która nikogo nie powinna specjalnie interesować.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Często miałem wrażenie, że to ekstremalne warunki życia, na granicy wytrzymałości. Plus obrażeni, ich ataki. Plus tajność.

Do tego czwórkowanie i powstaje prosta droga do szybkiego unicestwienia. Do tego jakieś wieloletnie zastraszanie.

Patrzę teraz na swoją rzeczywistą sytuację. Te problemy kumulują się.
Na ogólnie ciężką sytuację finansową każdego pegierowca nakłada się bezsensowny atak ze strony Liz, a teraz jeszcze fizyczny wręcz atak. To już trudne do wytrzymania.

Musi więc być dwóch niszczycieli: wschodni i zachodni.

Było to finansowanie byle jakie, raczej parodia finansowania.

Albo mi szkodzić.

Ale finansowanie mnie przez X to przesada. Może miało mnie łagodzić.

Powiedzmy, że wszyscy jesteście 100% lojalni. Więc odseparujemy się, jesteśmy po przeciwnych stronach.

To zagadka, bo X bardzo myli tropy. Czy on chciałby być mną, ale nie ma odwagi, czy też ja nim, ale nie mam odwagi? Myślę, że oficjalne wypowiedzi coś są warte i oficjalne sojusze, lojalności. Nie można tego udawać.

X natomiast byłby przywódcą jakiegoś buntu, który wygasa już.

W takiej opcji miałbym duże hasło w Wikipedii.

Nie przekreśla to 90% innych wniosków. Zwłaszcza takiego, że jest dużo zdrajców jednocześnie. Tak że ten mój krąg zmalał do minimum.

Trochę pogubiłem się w tych sojuszach. Teraz wracam do pierwotnej koncepcji, gdzie jesteście lojalni i X jest lojalny. W takim razie działałbym sam na krótkim łączu. To bardzo samotna sytuacja.

Ja tymczasem zaczynam czuć klimaty rodem z PRL. Może przejdziemy do PRL na długie lata bez obecności R? Musiałaby się dokonać prawdziwa rewolucja.

Tak samo istnieją prawicowi C czekający na władzę. To typ PIS-owca w obu przypadkach.

Na razie nie zdobyli tej władzy, więc wszystko zostaje po staremu.

Prawicowi wyraźnie szykują się do władzy i zamierzają zachować ostry kurs wobec pegierowców zwłaszcza.

Prawicowi R powiedzieli mi, że jeśli poddadzą się, to emigracja i tak będzie zablokowana. Liczą w tym względzie na H najwyraźniej. Jednak przynajmniej byłaby inna rzeczywistość, inne powietrze. Emigracji już mi się odechciało. Zakładają, że H pozostałby.

Wydaje się, że duchy z Pompejów nie mogłyby działać w świecie fizycznym bez pomocy, pośrednictwa Liz.
Choć np. klątwa Tutenchamona - ale to też jej krąg zainteresowań.

Inne tematy z forum

przeprowadzka !!?? (36 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...