Nie doceniamy tego co mamy

Wydaje mi się, że obecna sytuacja powinna uświadomić nam pewien fakt. Żyliśmy sobie w przeświadczeniu, że wszystko jest nam dane i o nic nie musimy się martwić. Teraz patrzę na to inaczej. Sklepy nie muszą być pełne towaru, musimy sie nauczyc wszystko szanować i przede wszystkim myśleć o swoich bliskich
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 11

Ta Liz to jedna z tych fanatyków A (choć ci okazali się często fałszywi).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie wiem, jak to wygląda u źródła. Czy masoni są w stanie wyłączyć samych siebie? Czy Liz może zachęcić do tego H (chyba nie)? Czy więc ktokolwiek może wpłynąć na H? A gdyby odwołać H, to inni masoni nadal by nie wyłączali samych siebie. Zauważmy, że oni byli gotowi na samozagładę. Tak myślą duchy, nielogicznie.

Chętnie udzielają informacji, i Liz, i M. Jakby chcieli, żeby ktoś ich z tego wyplątał?

Pan X duszę ma prawicową, mimo że H jest liberalny.

Śnił mi się Sadyl i dziewczyna z protezą nogi.

Tak, ona chce znęcać się nade mną jako nad Hipsterem, który jej nie chciał i nie chce nadal, ale myślała, że dotyka go to osobiście, co jest wątpliwe.

To tłumaczy, kto ustawił to ograniczenie emigracji.

Może dostał cynk o tym i wtedy wywołał H.

Natomiast pan M początkowo był przestępcą, którego poznała w kiciu, zabójcą własnego ojca.

Liz potwierdza mi, że jestem Hipsterem, przy czym był on typem agresywnym wobec niej mimo miłości. Miał zwyczaj spoliczkować ją na spacerze, co ona uważa za typowo niemieckie. Jestem Hipsterem i nikim innym w tej bajce.

No niestety ale my Polacy mamy sklonności do narzekania.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niektórzy mogą myśleć podobnie- chociaż obserwując ludzi na ulicy i w mediach to nie jest to dla nich aż tak poważna sytuacja. Na początku pandemii zauważałam, że więcej osób żyło w strachu bo wirus nie był znany. Teraz wydaje mi się, że ludzie przyzwyczaili się do niego i już zapomnieli jak to jest mieć ograniczenia. Stres i niewiadoma wpływa na nasz organizm w dużym stopniu ( polecam poczytać w jaki sposób sobie z nim lepiej radzić https://perso.in/blog/jak-radzic-sobie-z-pandemia-koronawirusa-w-zaleznosci-od-osobowosci/ )

To jedna z różnic między tymi krajami a Polską.

Widzę że oprócz wnikliwej znajomości tematu PGRów kolegę anonima rajcuje polityka wschodnia. Na Białorusi działają jeszcze Kołchozy, może i to mieści się w zakresie Twoich zainteresowań ?

Oczywiście liderzy Rosji i Białorusi to była już mieszanka nacjonalistyczno-prawicowo-lewicowa, dość chaotyczna moim zdaniem, tak że ostatnio doszło już do sytuacji zachwiania ich kombinowanych reżimów. Może do takiej trójcy należał pan M, choć i atakował ich nieraz.

Na takiej Łotwie, Estonii, też Litwie władzę po 90 roku przejęli miejscowi nacjonaliści. Pan M to taki niejasny przypadek. W sumie jednak był w opozycji i zachowywał się jak prawicowiec po 89 roku. Widzę jednak, że jest traktowany na wschodzie jak wschodni postkomunistyczny lider. Nie zachowywał się w taki sposób nigdy. To niewłaściwe zaklasyfikowanie go. Poprzez aferę Rywina rozbił resztki polskiej lewicy prowschodniej.

"Film niedostępny"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

hm...

https://www.youtube.com/watch?v=Zvl8pzXoXww

?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Tak, bezobjawowa.

https://www.youtube.com/watch?v=aqxvhitd1N4

A po co nam zdanie na ten temat skoro mamy opisaną drogę rozprzestrzeniania się tego i podobnych wirusów,są dobrze opisane takie pojęcia jak sezonowść zachorowalność, metody i drogi rozprzestrzenia się, czynniki sprzyjające i hamujące..to tak jakby się pytać czy zimą będzie śnieg... A biorąc pod uwagę że część ludzi ma w nosie zalecenia i radośnie roznosi swoje bakterie i wirusy po świecie, to mam przypuszczenie graniczące z pewnością ze na jesień będzie wzrost zachorowań, to jest pewne jak to że drzewa zgubią liscie na jesień

Inne tematy z forum

przeprowadzka !!?? (36 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...