Nie doceniamy tego co mamy

Wydaje mi się, że obecna sytuacja powinna uświadomić nam pewien fakt. Żyliśmy sobie w przeświadczeniu, że wszystko jest nam dane i o nic nie musimy się martwić. Teraz patrzę na to inaczej. Sklepy nie muszą być pełne towaru, musimy sie nauczyc wszystko szanować i przede wszystkim myśleć o swoich bliskich
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 11

Re: Nie doceniamy tego co mamy

A czy wy też uważacie że w jesieni wybuchnie fala tej epidemii ? Jakie macie zdanie na ten temat?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z tym Figarem myślę, że może chodzić o "Niewolnicę Isaurę". Takie skojarzenie.

I znalazłem się w obu tych obozach jednocześnie. Naprawdę muszę się tym zająć dokładniej. Dobrze, że mam doświadczenie z duchem Hitlera.

Czyli mielibyśmy obozy w pegieerach i ten obóz z trzema Ż. Tak naprawdę to może trzy esesmanki ustawione i kierowane przez Hitlera.

Ponieważ zostałem zaatakowany właśnie w taki sposób (gwałtowne wyrzucenie z pracy i pilnowanie, bym nie mógł podjąć innej), zaczynam przypuszczać, że pan M wymyślił całą tę metodę na załatwianie ludzi w długoletnich mękach. Może Hitler w nim tkwiący.

Nie ma jednak przeszkód, by prowadzić działania oświatowe, lekko propagandowe, by jakoś integrować np. tych pegierowców, by czuli, że coś znaczą, że istnieją publicznie.

Cóż, to decyzja różnych osób, że stworzyły trudne dla nas warunki życia. Osób ze stolic, z wielkich miast.
Dochodzi już jednak do sytuacji typu: mam gorszy humor, to strzelę sobie do kogoś z automatu, np. wyrzucę kogoś z pracy na całe życie. Będzie straszliwie biedował i głodował.

Posluchałam pańskiej "rady" i już wszystko wiem.
Także tego...
http://youtu.be/S91kwU2zqZY

Nawet jednak z działaniami Hitlera powinniśmy pogodzić się i jakoś do nich dopasować, ewentualnie stawić opór.

Jednak jeśli jest to kwestia okrutnych decyzji pojedynczej osoby, to mamy problem.

Jak dotąd, świat nie zainteresował się polskimi pegierowcami, komunistami, mniejszością niemiecką, Żydami, Ukraińcami, Cyganami. Albo jest to zupełnie nieciekawe, albo hamowane i kontrolowane przez mocarstwa.

Miedź brzęcząca albo cymbał brzmiący.

https://youtu.be/D23B-yfjlRg
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Sytuacja w Irlandii jest podobna i przydatna, bo rządzą katolicy, bo strony czują do siebie historyczną niechęć.
Procent protestantów spadał stopniowo do niskiego poziomu, kilku procent Irlandczyków.

To sprawy tak lokalne, że są rozwiązywane lokalnie, chyba że dochodzi do jakiejś fizycznej masakry, wtedy idzie to w świat.

Stary Cymbał, reklamujący głupoty.
Już się "pocieszyłam". Spasuję kubek.
Przyda się Wam, w katakumbach błe he he
Stare Pierdoły :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Choć muszę powiedzieć, że z trudem znalazłem informacje o tych protestantach w Irlandii, nikt o nich nie słyszał.

To są takie sprawy wewnątrzkrajowe, w danym kraju. Powinno być więcej dialogu, opisów, nawet jeśli niczego nie można zmienić, bo są zbyt sztywne stanowiska z różnych stron. Jednak takie sprawy często wysuwają się na czoło, idą nawet w świat.

Albo coś można zmienić, albo nie. Rozkaz z góry na przykład. Poza tym pozostaje się dostosować.

Mniejszości są niechciane najwyraźniej w Polsce, więc nie powinny tworzyć chaosu i liczyć na np. przybycie Niemców czy Rosjan. Skoro sytuacja jest tak trudna, że nic nie będzie dla nich organizowane przez rząd, nic ułatwiane, każdy powinien udać się do swojego kraju, co i tak zostanie wymuszone z czasem. Tak było np. w Irlandii wobec protestantów, którymi rząd jednak opiekuje się, mają instytucje jak nasi Ukraińcy.

ahahaha. Pani to w roli nożyc tak pięknie brzęczy? Alez prosze się uspokoić. Pani jest wyłączona z kazań. Trochę na własną prośbę a trochę z powodu wymykania się definicjom. Na pocieszenie możemy wysłac kubek naszego radia i zadedykować Poloneza

https://www.youtube.com/watch?v=fW0Y3M4EJ4M
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum

przeprowadzka !!?? (36 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...