Nie doceniamy tego co mamy

Wydaje mi się, że obecna sytuacja powinna uświadomić nam pewien fakt. Żyliśmy sobie w przeświadczeniu, że wszystko jest nam dane i o nic nie musimy się martwić. Teraz patrzę na to inaczej. Sklepy nie muszą być pełne towaru, musimy sie nauczyc wszystko szanować i przede wszystkim myśleć o swoich bliskich
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 11

Już po roku represji powstała taka organizacja.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czytam o Argentynie, prawicowa dyktatura.
Najpierw matki i babki zaginionych zaczęły co czwartek zbierać się przed pałacem prezydenckim. To wzbudziło zainteresowanie na świecie, potem jeden z więźniów dostał Nagrodę Nobla. Dyktatura upadła po kilku latach. Odbyło się wiele procesów wojskowych, a także procesy przywódców. Ciągle wychodziły nowe sprawy i procesy trwają praktycznie do dziś. Czasem zapadały wieloletnie wyroki. Ogłaszano amnestie, które potem były obalane. Amerykanie coraz bardziej współpracowali przy tych procesach, dostarczali tajne dokumenty, ale to tak dopiero po 30 latach.

Inaczej wszystkie te problemy skumulowane rozsadzą cały kraj.

To zadanie dla kogoś męskiego i stanowczego.

Nazistów bym ścignął zamiast pozwalać im szaleć.

Tzn. raczej musielibyście ścigać duchy niż ludzi, ich żywicieli, a Liz nawet nie ma żywiciela.

W Trójmieście panuje chaos?

Jeśli kogoś to kręci.

Chce się ich jakby pozbyć, przesadzili ze znęcaniem się. To już konflikt.

Hipster ostrzej zaatakowany, zaczął atakować ich w odwecie.

Teraz Hipster czegoś się przestraszył, a Liz i H ukazali mu się. Nie byli wrogo nastawieni.

Mimo znęcania się jednak współpracowali najwyraźniej. Taka logika.

Zaczynam sądzić, że w pewnym sensie jestem osobą, której szukacie, jedną z osób.
H strasznie się znęcał nad Hipsterem (nakręcany przez Liz), ten musiał jakoś reagować. Hipster był też atakowany przez łowców vipów.

W rzeczywistości A nie jestem Hipsterem. Zamierzam do niej wrócić, choć już wymyka mi się, i czy to się w ogóle uda?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dlatego, że X występuje w tej swojej warstwie oficjalnej, w rzeczywistości A.

Jakby powiedział mi, że robił coś w grze komputerowej czy jako aktor filmowy.

Jeśli ktoś robi coś zahipnotyzowany, to wprawdzie odbywa się to rzeczywiście, ale nie jest dla mnie takie do końca prawdziwe.

Ja uważam swoją sytuację za specyficzny typ sytuacji, w której muszę się poruszać zgodnie z jej specyfiką. Nie nastawiam się na długie życie przy tylu zagrożeniach, choć jeszcze jakoś ciągnę.

Ktoś mówi mi, że tak chaotyczną sytuację, jaką mamy teraz, może wyjaśnić dopiero śmierć lub aresztowanie jednej z głównych postaci, do tego czasu nie połapiemy się, o co chodzi.

To taka dziwaczna logika.

Inne tematy z forum

Zakupy - stacjonarne czy przez internet? (70 odpowiedzi)

Cześć, robicie zakupy w sklepach stacjonarnych? Czy przez internet? Ja wychodzę, jeśli mam...

przeprowadzka !!?? (36 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...