Nieuznana reklamacja obuwia
Dziewczyny może coś mi doradzicie.
Kupiłam córce 4 miesiące temu adidasy firmy NIKE za 180zł
Po dwóch miesiacach buty się rozwaliły i to strasznie.
Zrobiły się dziury w podeszwach i poszły szwy na przedstopiu
W końcu dotarłam do sklepu i złożyłam reklamację. Dziś pojechałam do sklepu zobaczyć co z butami i okazuje się, że moja reklamacja została odrzucona :/
Powód ?
Buty służą do fitnessu, a nie chodzenia po dworze :/
Tylko skąd wiadomo, że koja córka w nich chodziła po dworze ? Szczególnie, że faktycznie latała w nich po szkole. Druga sprawa, na paragonie mam napisane 'obuwie sportowe"
Skąd mam wiedzieć, że to do fitnessu ?
Nie ma takiej informacji nigdzie do czego służą te buty.
Oczywiście butów nie przyjęłam, Pani w sklepie sama mi poradziła odwoływać się, tylko obawiam się, że nadal mi reklamacji nie uznają :(
Nie stać mnie na to, żeby co 4 miesiące kupować buty dziecku za nie małą kasę, nie wspominając, że adidasy rozwaliły się już po 2 miesiącach.
Macie jakieś doświadczenie w tych sprawach. Sąd Konsumencki ? Może oni coś pomogą ?
Kupiłam córce 4 miesiące temu adidasy firmy NIKE za 180zł
Po dwóch miesiacach buty się rozwaliły i to strasznie.
Zrobiły się dziury w podeszwach i poszły szwy na przedstopiu
W końcu dotarłam do sklepu i złożyłam reklamację. Dziś pojechałam do sklepu zobaczyć co z butami i okazuje się, że moja reklamacja została odrzucona :/
Powód ?
Buty służą do fitnessu, a nie chodzenia po dworze :/
Tylko skąd wiadomo, że koja córka w nich chodziła po dworze ? Szczególnie, że faktycznie latała w nich po szkole. Druga sprawa, na paragonie mam napisane 'obuwie sportowe"
Skąd mam wiedzieć, że to do fitnessu ?
Nie ma takiej informacji nigdzie do czego służą te buty.
Oczywiście butów nie przyjęłam, Pani w sklepie sama mi poradziła odwoływać się, tylko obawiam się, że nadal mi reklamacji nie uznają :(
Nie stać mnie na to, żeby co 4 miesiące kupować buty dziecku za nie małą kasę, nie wspominając, że adidasy rozwaliły się już po 2 miesiącach.
Macie jakieś doświadczenie w tych sprawach. Sąd Konsumencki ? Może oni coś pomogą ?