Odstepy między szczepieniami tezec błonnica krztusiec

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Jaka może być maksymalna przerwa między dawkami szczepień tzn ile można przekładać ?? Dokładnie chodzi mi o przerwę między 1 a 2 dawka szczepienia 5w 1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Odstepy między szczepieniami tezec błonnica krztusiec

Hali hao

pierwsza dawke 5w1 dajesz w 2 mies. potem drugą w 3-4, trzecią w 5-6, czwarta rok po dawce trzeciej (16-18mies.). co znaczy ile mozna maksymalnie przekladac? przekladasz jak dziecko jest chore, wiec czekasz az wyzdrowieje i potem ok 3-4 tyg. no chyba, ze jakies bardzo oslabiajace chorobsko....a jak pytasz ile mozna odroczyc, bo masz widzimisie, to odraczaj ile chcesz. przeciez zadne argumenty do takich osob i tak nie docieraja. po to jest schemat szczepienia, zeby sie go trzymac, nikt tego z powietrza nie opracował, tylko naukowcy w laboratoriach i badaniach klinicznych.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czy ja prosiłam o ocenę zachowania czy o informacje ?? Proszę czytać ze zrozumieniem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

My zaczelismy szczepienia w 5 msc życia małego a potem odstępy co najmniej 8 tygodni.

Inne tematy z forum

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (17 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Wybór auta :) (84 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...