Plener ślubny za darmo

Hej. Moja kumpela z roku zajmuje się od kilku lat fotografią. Nigdy nie robiła tego w celach zarobkowych tylko dla swej przyjemności. Chciałaby spróbować swoich sił w wykonywaniu ślubnych zdjęć plenerowych, jednak ciężko jest "dotrzeć" do takich modeli :) Dlatego mam do Was pytanie: czy któraś z Was (obojętnie czy jesteś przed ślubem czy po) odważyłaby się na coś takiego? Dodam, że usługa byłaby oczywiście darmowa więc nic nie ryzykujecie. Kumpela chce stworzyć portfolio i zobaczyć czy będzie się w tym spełniała.
Z góry dzięki za Wasze opinie na ten temat :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 18

Re: Plener ślubny za darmo

SPA, a jeszcze jedno. Możesz podać e-maila do siebie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Spa

Skoro jest to coś co lubisz to na pewno posiadasz jakiekolwiek zdjęcia (artystyczne lub nie). Nieważne jest to o jakiej będą tematyce. Ważne jest to co co na nich pokażesz! Nie przejmuj się krytyką innych pseudo-fotografów, którzy z wielką dumą unoszą nosek do góry! Sami kiedyś tak zaczynaliście, tylko niektórzy z tą różnicą, że nie ogłaszali tego tak publicznie. Już zapomnieliście?

SPA! Działaj wg własnego uznania i kompletnie nie zauważaj tych durnych komentarzy powyżej. Jeśli jesteś dobra to i tak się przebijesz nie tylko ceną.

Pozdrawiam i życzę szczęścia!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja nie powiedziałam nigdzie, że mam zamiar robić zdjęcia za darmo całe życie. ale chciałabym zbudować portfolio, a trudno o coś takiego wołając na starcie kasę. najpierw muszę mieć co pokazać i co zaproponować. przepraszam wszystkich, których uraziłam tym, że nie chcę na razie pieniędzy za coś co sprawia mi przyjemność :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mam dziwne wrażenie, że większość z Was, traktuje fotografów jak zło konieczne, które na dodatek chce wyłudzić "wielkie" pieniądze. Na prawdę, nikt Was do tego nie zmusza, nie ma ustawowego obowiązku posiadania fotografa na ślubie.. Zawsze przecież możecie poprosić przysłowiowego wujka z aparatem, żeby zrobił pamiątkowe zdjęcia. Natomiast jestem bardzo ciekawy, jak byście zareagowali, gdybym zaczął wykonywać Waszą pracę za darmo? Nieważne, że nigdy danego zawodu nie wykonywałem.. W końcu zdolny jestem.. Obawiam się, że już nie byłoby tak wesoło jak tu..
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

siostry nie można pochwalić? sorry siora, źle zrobiłem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

Z tym wcieleniem to do mnie pijesz? Nie kochana, pani, z której usług skorzystamy już ma zaczęte swoje portfolio, na którym pewnie wkrótce pojawią się nowe zdjęcia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czyżby kolejne wcielenie?

Choć faktem jest, że anons Melrose... jest żenujący.
Przypuszczam, że Melrose ma bardzo wiele wolnych terminów, nie tylko 7 maja.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bosheeee,co za ludzie...jak ktoś chce Wam zaproponować coś za darmo to źle,jak musicie zapłacić to narzekacie na ceny....masakra...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

To że jesteś jak twierdzisz profesjonalistką nie znaczy, że mi się Twoje zdjęcia spodobają, bo sztuka ma wiele twarzy. Sama jestem artystką z innej branży i śmieszy mnie Twoja osoba, że aż tak Ci zależy na tym by oceniać i krytykować kogoś tylko za to, że nie jest po ukończonym kursie jak Ty i nie jest materialistą. A zaletą tej dziewczyny może być jej świeżość spojrzenia w obiektyw, może nawet jest bardziej twórcza od Ciebie, choć jeszcze nie po płatnych kursach?... My za 4 dni bierzemy ślub i mamy fotografkę, która także nie weźmie pieniędzy za sesję, ale choć jest początkująca to widzieliśmy już jej 2 poprzednie sesje (portfolio w trakcie) i zdjęcia bardzo nam się podobają. Także dziewczyny warto korzystać z takich ofert, ale oczywiście z głową- podpytać najpierw o jakiekolwiek zdjęcia tych początkujących fotografów i najlepiej obejrzeć je przed decyzją osobiście lub na zaczętym- szczątkowych portfolio, których to autorzy/autorki są często w trakcie tworzenia:)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

dziewczyny 7 maja mam wolne, zapraszam do mnie http://www.melrose.pl - cena -20% w ramach last minute.
ja robie zdjecia od wielu lat i skoro nie macie fotografow to lepiej chyba zainwestowac w pamiatke na cale zycie niz oddac sie komus, kto nigdy slubnych zdjec nie robil? :)

ja zawsze bede krytykowac pracujacych za darmo. uwazam, ze za kazda usluge nalezy placic, dziewczyna powinna wziac chociaz 300zl za taka sesje.

jesli juz to taki plener u "amatora" mozna zrobic sobie dodatkowo, zeby miec wiecej zdjec :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 14

No i cudowne przeobrażenie.
Spa zamieniła się w mich i twierdzi, że ta pierwsza robi wspaniałe zdjęcia.
Zapomniałeś niestety, że IP jest tu widoczne.
Trzeba było robić marketing z innego kompa, a tak to żenadeeeeeeeeee. :-(
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

dziewczyna robi fajne zdjęcia, dajcie się jej wykazać!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

jeśli sesja może być przedślubna, w normalnych ubraniach - taka sesja narzeczeńska lub rodzinna - to bardzo chętnie. suszka1@interia.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

są jeszcze jacyś odważni? nie gryzę :)
moniaspa@gmail.com
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

po co mam pakować pieniądze w kurs, skoro może się okazać, że to nie moja bajka? że wolę robić co innego? a tak zobaczę, poczuję. a jak mi się spodoba to pewnie i na kurs pójdę, bo zawsze warto dowiedzieć się czegoś ciekawego :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 11

A ja ją rozumiem. Po co jej szkolenie, skoro tak naprawdę może jej umiejętności wystarczą. Fotografia to sztuka, nie da się wszystkiego nauczyć. Zresztą to nie o to chodzi. Chce sobie dziewczyna poćwiczyć, zbudować portfolio do dalszej działalności. Nikt na tym nie traci - ona zyskuje zdjęcia do portfolio, a ludzie darmowe fotki. To coś w rodzaju inwestycji. Kto Cie zatrudni jak nie masz portfolio, choćbyś nie wiem jak był zdolny?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 7

Właśnie dla kogoś takiego jak ty są organizowane szkolenia/kursy ( oczywiście PŁATNE! ) chęci spróbowania to za mało .
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 8

bo nigdy nie robiłam zdjęć ślubnych :) i chcę spróbować , a nie wezmę pieniędzy za kilka pierwszych sesji, bo jeśli mi nie wyjdzie nie chcę, żeby ludzie, którzy mi poniekąd zaufali mieliby być niezadowoleni :)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 15

Zapytaj się koleżanki o jedną rzecz - Czemu jest frajerką ? Skoro robi to parę lat i ma sprzęt to czemu robi to za darmo ?!

Czy spotkała kiedyś mechanika, hydraulika, kafelkarza, lakiernika czy inny zawód, który robi za darmo?! Nie? To czemu koleżanka mając sprzęt za wiele tysięcy złotych chce pracować za darmo?

Taki obraz fotografa za darmo potem :((((
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 9

My rowniez nie mamy fotografa, slub 7 maja. Plener moze byc 8 maja lub 14-15 maja. Kontakt: michasia2@go2.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Inne tematy z forum

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...