Pomóżcie-kolczyki ręcznie robione.

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
Wiem że niektóre z Was wykonują biżuterię. Chciałabym spróbować. Tylko nie wiem co jest potrzebne. Nie mam pojęcia w co trzeba się zaopatrzyć. Chodzi mi o kolczyki wiszące. Pomożecie?

może macie sprawdzonego sprzedawcę? proszę o opis szczegółowy bo jestem zielona :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Pomóżcie-kolczyki ręcznie robione.

Najlepiej wybrać takiego sprzedawcę, który jest najlepiej zaopatrzony, wtedy mozesz wszystko kupić u jednej osoby-jeden koszt przesyłki. Zastanów się najpierw jakie kolczyki chcesz zrobić i potem skompletuj.. bigle, szpilki, przekładki, koraliki, zaciski, druciki, zyłki, itp...
Swoje pierwsze "narzędzia" kupiłam w jakimś obi albo castoramie na dziale z narzędziami, potrzebne coś a'la szczypce do robienia haczyków, i coś do zaciskania (warto najpierw przejrzeć domową skrzynkę z narzędziami).
No i odrobina wyobraźni :)
Jest też masa stron gdzie krok po kroku pokazują co i jak zrobić, i co będzie potrzebne.
swego czasu nawet coś tu pokazywałam http://picasaweb.google.pl/emilia.prot/Bizuteria#

Dobrej zabawy :)

Dziękuję Ci :) na początek bym spróbowała podobne do tych które miałaś pomarańczowe z masy perłowej ( koła ) tylko nie wiem jak wpisać to w wyszukiwarce allegro? jak nazywa się ta część kolczyka? zawieszka?

chodzi Ci o bigle?
ja robiłam zakupy na korallo.pl

Inne tematy z forum

Sklep rybny (8 odpowiedzi)

cześć, szukam w pruszczu sklepu ze świeżymi rybami. jest jeszcze gdzieś coś takiego?

Sikorskiego 36 (76 odpowiedzi)

Inwestycja powstaje w zielonym otoczeniu, we wschodniej części Pruszcza Gdańskiego. Niewielka...