Pomysł na wakacje :(

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
No właśnie - urlop za niecałe 2 miesiące, a pomysłu zero :( Pieniążków nie za dużo, więc tak sobie pomyślałam żeby może na kilka dni do Pragi i na kilka do Zakopanego, ale sama już nie wiem. Na pewno pojedziemy autem, tylko zastanawiam się czy do Pragi jechać przysłowiowo "na pałę" bez rezerwacji noclegów w tamtejszych hostelach czy akademikach. Kilka lat temu jechałam tak, ale pod namiot, w tym roku wolałabym jakieś bardziej zadaszone warunki. A może podpowiecie mi coś zupełnei innego?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Pomysł na wakacje :(

A może Wilno? Piękne miasto i stosunkowo blisko. Dużo tam niedrogich prywatnych kwater i często mozna sie dogadać po polsku. W pobliżu są Troki - bardzo urokliwe.

u nas nici z urlopu w lecie...miały byc Mazury i jachciki a tu nic z tego...wiec wpadłam na pomysl zeby sie wybrac na Adriatyk na jachcik :) wici rozpuszczone i czekamy na odzew jaka łódka i ile ludzi i siuuuuup w drugiej połowie września

wbrew pozorom takie wyjazdy nie sa wcale takie drogie

My jedziemy http://ftoffice.pl/czy-hotele-z-widokiem-na-morze-sa-godne-uwagi/ czas wypocząć.

Zgadzam się, Moceza. Troki są piękne, jezioro jak marzenie, więc i sportów wodnych można popróbować, a do tego przesymptyczni ludzie. Samo Wilno też piękne, ale zwiedzania tak na dwa, trzy dni. Polecam:))

Ja byłam w Pradze w zeszłym roku. Spaliśmy w akademiku szkoły muzycznej na ulicy Hradebni 7, to bardzo blisko starego miasta. Warunki były delikatnie mówiąc kiepskie, prysznic i toaleta na korytarzu, po jednej kuchni na piętrze, no ale nam zależało na cenie :) I wyszło ok. 14 zł/os za dobę. A Praga jest piękna...

Paulinko, a kiedy dokładnie byliście i czy rezerwowaliście przedtem miejsca? Bo właśnie zastanawiam się czy jechać tak w ciemno i na miejscu szukać dopiero noclegu, a mamy zamiar jechać przełom lipca/sierpnia

W pełni sezonu radzę jednak sobie coś wcześniej zaklepać. Praga jest oblegana przez turystów. Ja nocowałam tam na campingu w domku; ale nie polecam choć tanio, bo do centrum jechało się prawie pół godziny tramwajem.

My byliśmy w Pradze w lipcu zeszłego roku. Nie rezerwowaliśmy nic wcześniej, mieliśmy tylko adres. Zostawiliśmy bagaże w przechowalni na dworcu, poszliśmy do tego akademika i zapytaliśmy czy mają miejsca. No i mieli dużo :). Zaraz znajdę jakąś stronę internetową, może będzie do nich telefon.

http://www.amu.cz/?c_id=3913

dzięki Paulinko :)

Inne tematy z forum

Poszukiwana polecana szkoła dla dziecka ze spektrum autyzmu :) (3 odpowiedzi)

Szukam szkoły podstawowej w Gdańsku (ewentualnie okolice Banina) dla dziecka w spektrum autyzmu...

DOBRY ALERGOLOG GDAŃSK NFZ (15 odpowiedzi)

WITAM, POLECCIE MI DOBREGO ALERGOLOGA W GDANSKU NA NFZ :) DZIEKI :)

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...