Problem z sąsiadką terrorystką.moze ktos miał taki problem,

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
mieszkam na 4pietrze i wychodząc z domu otwieram na klatce okno gdyz jest duszno i gorąco.za każdym razem moja sąsiadka która ma okno nad sobą je zamyka.zaczęła pisac do mnie kartki i zostawiac na rączce okna"ze wietrz u siebie w domu"zakuty łbie zalewa nam sufit nie otwieraj okna"ale dzisiaj przesadziła.napisała ze mam wietrzyuc u siebie w domu i dopisała -Poparze łapy kwasem.
jutro ide z tym do ademu czy to sie nadaje do zgłoszenia na policje bo to juz grożby.moze cos pomożecie .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Problem z sąsiadką terrorystką.moze ktos miał taki problem,

Miasto:):):)heheheh
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

oj uroki mieszkania w bloku ale ja tego nie popuszcze bo to ze ja zalewa to nie moja wina.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

no tak ale jak ją zalewa to faktycznie sie jej nie dziwię , że się wścieka

Ja bym chyba podeszła na policję i zapytała co można z tym zrobić...może jak taki pan w mundurze przejdzie się do niej na rozmowę to się uspokoi...

ale beka z tego ze to ludzie po 60.i siara ze takie rzeczy piszą.szok

może faktycznie ją zalewa jak mocno pada - ja bym sobie darowała otwieranie tego okna ...aby z wariatką nie mieć doczynienia :-)

ale jakby mnie zalewało to bym poszła do ademu a dzis było pieknie i zamukała ??? hehe

ja bym tam do niej wkroczyla z męzem na jej meline i pogadala ostro za takie grozby.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

własnie ja jestem sama do poniedziałku ale ide to zgłosic niech to załatwia jak nie to pojde sie dowiedziec na policje ;-)

Zalewanie zalewaniem,a takie kartki to przegięcie! Gdyby mnie zalewało,a sąsiadka otwierałaby okno to grzecznie widząc ja poprosiłabym aby na chwilkę weszła do mnie do mieszkania i pokazała ,że tutaj są ślady itd. i proszę o nieotwieranie okna. I takie coś myślę,że by każdy zrozumiał..

no własnie zeby poprosiła grzecznie ale ona odrazu z grubej rury.a ja tylko otwieram okno nikomu nie robie krzywdy w upalny dzień

My mamy bardzo 'miłego' sąsiada. Ma 3 samochody i ubzdurał sobie, które miejsca pod blokiem są jego. Kilka razy stanęliśmy na "jego" miejscu i się zaczęło...
Chcielismy wjechać pod blok wąską ulicą to stanął przed nami i udawał że samochód mu się popsuł, a jak cofnęliśmy to ruszył.
Potem ktoś dzwonił do nas o 5 nad ranem, poszłam na balkon żeby zerknąć, i kogo zobaczyłam? Akurat on odjeżdżał spod bloku.
Żeby tego było mało, 2 dni po tym ktoś nam porysował lewy bok, widać, że ewidentnie kluczem zrobione na wysokości ręki dwie równoległe rysy.
A i prawą stronę ktoś nam czymś oblał, nie wiem czym ale nieźle się kleiło.

Byliśmy na niego tak wkurzeni, ale co mogę zrobić? Za rękę go nie złapałam, a Ty możesz zerkać czy sąsiadka nie idzie zostawić Ci kartki, z resztą z czymś takim to już na policje śmiało.

ja wiem ze to ona,ona ma okno nas soba.i słyszałam jak zamukała okno i drzwi.i moje pietro nie ma nic przeciwko otwieraniu okna poza nią

Mialam podobna sytuacje z sasiadka kiedy otwieralam okno we wspolnej piwnicy zeby pranie sie przeiwetrzylo. Kiedys wyciagnela klamke z okna zebym nie mogla otworzyc. Skonczylo sie tak ze zamienilismy sie piwnicami zeby nie miec zadnej czesci wspolnej.
Nie wiem jak ta sasiadke moze zalewac? Przez okno chyba tyle wody nie wleci... Pewnie jej sie nudzi i chce sie z kims poklocic

Lepiej iść z tym na policję, w razie czego (nie życzę tego) będzie wiadomo kogo ścigać.

to są groźby karalne! Idź z tym do dzielnicowego. Ja miałam podobny przypadek, gdzie nawiedzona sąsiadka darła się na wszystkich lokatorów, wiecznie robiła problemy, aż w końcu zaczęła grozić, że nas podpali. W końcu poszliśmy na policję (dostaliśmy opiernicz, że tak długo zwlekaliśmy). ADM nic nie wskóra, jeśli płaci regularnie za czynsz itp.
Suma sumarum skończyło się na ciąganiu po sądach i ciągłe interwencje policji. Na kilka miesięcy uspokoiła się, ale co jakiś czas znów zaczyna się psychoza... życzę powodzenia:)

ps. zbieraj wszystkie dowody, w razie czego będziesz mogła udowodnić jej winę.

no ale pisala Ci kartki zeby nie otwierac okna!!!, odrazu zaczela od zakutych lbow wyzywac czy dopiero po 2-3 kartce jak ja olalas?
a wracajac zamykalas okno, bo w dzien pieknie a w nocy moze padac i co?!? moze to sie ma nijak do zalewania bo to moze rura albo z dachu cieknie, ale zeby miec pewnosc to musi byc podczas deszczu zamkniete okno, a aADMy tez sa rozne i moga ja zbywac.

trudno otworzyc okno pietro nizej?!?

nie popieram chamstwa ale czy ty sama nie uparlas sie za bardzo na to okno?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

kurcze ze wszystkim od razu na policje :(

moze warto sprobowac chociaz pogadac z ta kobieta, zeby dowiedziec sie o co jej tak naprawde chodzi, moze rzeczywiscie ma jakis prawdziwy powod, dla ktorego jej nie pasuje to otwarte okno?

i uważaj, z takimi ludźmi nic nie wiadomo, zanim złapiesz za okno upewnij się, czy oby nie wykonała swojej groźby....

kurcze ja nie rozumiem ludzi...po co Ty otwierasz okno skoro ona ci mówiła ze ja zalewa ?? nie sadze żeby od razu zaczęła ci grozić i wyzywać, chociaż nie znam sytuacji - jedyne po tym co nap to myślę ze to Ty robisz problem jej, administracja zazwyczaj mówi ze nie ma kasy i tyle, a co ona ma zrobić ? remonty za kazdym razem ? powinnaś z nią porozmawiać na samym początku, należy pamiętać skoro mieszka się w bloku to nie można myśleć tylko o sobie ale mieć tez na uwadze spokój innych

kochana miałam ten sam problem ja otwierałam ona zamykała. Któregos dnia chce otwierac okno a tam klamki wysmarowane ale nie była to nutella......Przeszło kiedy powyrecałam klamki i zabrałam :)

Jesli sąsiadka to terrorystka, jak ją opisała autorka wątku, to tak najlepiej na policje.

niechce być nie miła ale faktycznie wietrzyć to można w domu :)
ja o to samo tocze woje może nie dosłownie ale wkurzam się strasznie gdy ludzie zostawiają otwarte drzwi od klatki schodowej bo potem jest pełno gazet śmieci giną kwiatki itp i dlatego jak ten cieć tacham wózek na moje 4 piętro a do tego pielgrzymki w stylu da Pani na chleb ....
mieszkanie w bloku zobowiązuje do kultury i to wysokiej ...
Jeśli kobieta mówi że ją zalewa idz przeproś powiedz ze mozecie isc do admu wspołnowy spółdzielni czy co tam macie aby zlikwidowano usterkę i wtedy okno nie bedzie problemem :)
co do karteczek to no niestety przegięcie ale skoro grzeczne nie działały to może ludzie czują desperację

a co do wypowiedzi o zabraniu męża do meliny i zrobieniem pożadku to wypisz wymaluj PATOLOGIA i letuchna przesada w cywilizowany sposób też da rade załatwić pewne sprawy
mój sąsiad nałogowo palił pety na kladce i to tak że chmura dymu
raz zaczepiłam drugi raz staral sie chodz zapominal za 3 razem kupiłam kubeczek lizaki do srodka koszt moze 12 zł z napisem zamiast papieroska :d od tej pory ani razu nie weszłam w chmure dymu można moza

Zalewa w taką pogodę ? Ja się wcale nie dziwię, bo pięknie słońce świeci i warto nawet klatkę schodową przewietrzyć.
Za takie karteczki jakie zostawia ta Pani bym w ogóle w dyskusję się nie wdawała tylko do odpowiednich osób z tym poszła.
Pani się zapomniała, że groźby są czynem karalnym
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja CI sie nie dziwie ze to okno owteirasz, tez bym otwierala bo nie lubie zyc w zaduchu, potem wszytskie smrody z klatki do mieszkania sie dostaja. Tez kiedys mieszlalam w bloku i nie wyobrazam sobie zeby okna mialy byc ciagle zamkniete!!

OLi ta..super ze mnie patola......naślij MOPS.od razu bym wjechala z kijami do jej domu.....wiadomo co mialam na mysli ,juz sobie nie dokladaj.Mialam na mysli isc i jej nagadac,ja bym sobie na grożby nie pozwoliła.

Ja raczej też bym z tą Panią nie dyskutowała. Bo jeżeli posuwa się o takich "eleganckich" zwrotów, to raczej w rozmowie w 4 oczy nic milej nie będzie.

może zle to określiłam ale wkrocze z mężem na meline itp to raczej nie świadczy o spokojnej rozmowe a przed oczami mam kolesia z arbuzami pod pachami odciągniętego od tv ... no wybacz

ale ja rozumiem jeśli jest deszcz to nie otwieram okna ale jeśli na dworzu jest 25 c to na 4 piętrze przy dachu owiele więcej i nie pada jej na dach.niestety ale mamy na 4piętrze dwa okna z czego drugiego nie dosięgne.byłam dzis w ademie ale niestety oni nie mogą nic zrobić jesli mieszkanie jest wykupione.

z tym deszczem to różnie bywa ... bo jak znam życie jak nagle spadnie deszcz to Ty nie lecisz zamknąć to okno ...

A skoro raz czy dwa ją zalało to teraz woli aby to okno cały czas było zamknięte ...

A ona wie że to Ty je otwierasz? Czy te groźby kieruje do anonimowych "otwieraczy" okien ???

A nie mozesz z nia porozmawiac normalnie, mozesz sie z nia umowic ze bedziesz otwierala okno jak bedziesz przychodzic do domu zebys w razie deszczu mogla je zamknac?

niewiem czy ona wie ze ja otwieram nieważne.gdyby mi zalewało sufit to bym poszła to ademu zeby cos z tym zrobili to nie mój interes ze ją zalewa.okno ma prawo otwierać każdy i nikt nie ma prawa pisać tak do drugiej osoby.

raczej wie ze to ja bo to jest kierowane do mnie.mam obok gospodarza klatki i to on zawsze zamyka okno jak pada.

Jak się mieszka z innymi ludźmi to wypada się z nimi liczyć ... Najlepiej powiedzieć to nie mój interes że ją zalewa ... Ale co ADM ma zrobić skoro gdy okno jest otwarte deszcz leje się na klatkę schodową a potem do jej mieszkania ???
Na 99% ADM na ten problem już jej odpowiedział/odpowie - proszę zamykać okno gdy jest deszcz.

ale to ona rozpętała wojne nie ja wystarczyło poprosić zebym nie otwierała w deszcz.a mi tylko chodzi o taki dni słoneczne jak dziś i tyle.ten kto nie mieszka na 4piętrze gdzie są tylko dwa okna i jedno moza otworzyc niech sie nie wypowiada.

a jeśli chodzi o ADM to oni nie mogą nic zrobić z taką lokatorką która nie pozwala okna otworzyc a jeśli ja zalewa to powinna to zgłosić,bo to nie wina innych lokatorów i czemu my musimy za to cierpieć !!!

Ja mieszkam na 4 i ostatnim piętrze i też mam dwa okna i nawet do głowy by mi nie przyszło żeby je otwierać bo owtierając drzwi miałabym przeciąg poprostu nie wiem u mnie nie ma zaduchu nie śmierdzi ani nic takiego
ale nadal uważam że takie rzeczy można załatwić polubownie bez ekscesów bo mieszkać bedziecie tam i nie fajnie byłoby mieć wrogów w sród "swoich"
wiem też że starsi ludzie mają swoje ale i przekonania z którymi możemy się nie zgadzać ale niestety takie ich prawo nie wiemy jacy my bedziemy za te parenascie dziesiąt lat

nie no ja się zgadzam poprostu starszy człowiek i nie przetłumaczysz.u nas na klatce u góry lokatorki mają z 10śmierdzących kwiatków.ja się z nikim nie kłóce,poprostu otwieram w upalny dzień ;-)

mieszkam na ostatnim piętrze, co prawda jest tylko jedno okno, które się otwiera ( aaa nie, jest tez velux do którego się dostać nie mogę) więc chyba mogę się wypowiadać????
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czyli jeśli ADM nie zamierza z tym nic zrobić, pozostaje zebranie dowodów w postaci kartek i wizyta na komisariacie ze zgłoszeniem gróźb karalnych. Przynajmniej będzie wiadomo jak oni się do tego ustosunkują.

Kobietka, otwierasz okno w upalny dzien ale jak w nocy zaczyna padac to wstajesz specjalnie żeby okno zamknąć? Może faktycznie ją zalewa przez to Twoje otwieranie. Jak nie skutkowało zamykanie, normalne kartki to w końcu sie wkurzyła i napisała takie coś. Ja też nie mam odwagi żeby zwrócić sąsiadom uwagę prosto w twarz i te karki rozumiem (choc oczywiście z tymi groźbami o kwasie przesadziła)..

Uważam, że otwieranie okna na klatce nie jest koniecznością, skoro komuś to przeszkadza, ja bym chyba nie otwierała tego okna
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale sama przeczytaj co piszesz
stwierdzenie "zakuty łbie" swiadczy ze ktos juz kilka razy probowal dotrzec do Ciebie po przez te nieszczesne kartki zeby nie otwierac okna,
moze nie ty jedna otwieralas albo inni ściągali kartki ze nie masz calej korespondencji.
MOZna otworzyc okno pietro nizej tez wywietrzy klatke!

albo napisac kartke "zamkne jak bede wracac niech klatka pooddycha"
mieszkanie wlasnosciowe to wspolnota ma w powazaniu ze im cos z klatki leci tobie mowia jedno im drugie i graja w ping-ponga byle miec czyste rączki.

pamietaj nie jestes pępkiem świata ze tylko ty masz słuszność a reszta to czepialstwo i wredota.
uparlas sie i tyle - zasada wolnoc tomku w swoim domku - klatka jest wspolna- to tak jak klotnie w tramwaju czy okno ma byc zamkniete czy otwarte (*jednemu duszno drugiemu wieje)

Inne tematy z forum

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

alergolog swissmed lub luxmed (15 odpowiedzi)

Dziewczyny mozecie polecić lekarza z ww placowek.