Re: Prosze o opinie o lekarzach...
Kochane Panie!
Chcialabym sie wypowiedziec o wiekszosci tu wymienionych lekarzy z Medicoveru - mialam dosc czeste wizyty w Medicoverze ze wzgledu na to ze mam dosc duze problemy grzybiczne oraz dlatego, ze badanie USG jest przeprowadzane osobno - co oznacza, ze liczba wizyt mi znacznie wzrosla- i poznalam kilku lekarzy
Dr. Szulc - USG: malo szczegolowy, troche grubianski
Dr. Sztramski - wypisal drogie leki - co sie pozniej okazalo - niepotrzebnie bo troszke z diagnoza przesadzil - no ale lepiej przesadzic niz zlekcewazyc.
Dr. Niedźwiedzka - lekcewazaca, niemila, tak jak juz tu ktos pisal - nawet mnie nie dotknela jak przyszlam z dolegliwosciami (akurat bylo to mocne przeziebienie wiec przydaloby sie chociaz zmierzyc cisnienie albo COKOLWIEK), nieprofesjonalnie zwracala uwage na moje "bledne" stwierdzenia dt. grzybicy - poza tym pytala przy wizycie, po co w ogole do niej przyszlam jak mam przeciez innego lekarza prowadzacego (zaznaczam ze moj lekarz prowadzacy przyjmuje tylko RAZ w tygodniu, a ja sobie nie wybieram niestety dnia, w ktorym sie bede zle czula) - tej Pani serdecznie dziekuje i uwazam ze jako kobieta nie wykazala sie ani kompetencja, ani inteligencja emocjonalna. Nie ma co liczyc na pomoc- predzej bym pewnie zemdlala nim ona by sie podniosla z krzesla i mnie przebadala
co do dr Mariusza Lukaszuka - prowadzi moja ciaze od poczatku i NIGDY W ZYCIU nie zmienilabym go na nikogo innego. Zaplacilabym kazda cene za wizyte! Od czego tu zaczac?
- zawsze mily i spokojny
- odpowie na kazde pytanie, nawet narysuje na karteczce odpowiedz na nurtujace mnie pytania -np. dt. dlugosc szyjki macicy.
- nigdy sie nie spieszy zeby skonczyc wizyte
- jesli nie musi, to nie poleca konkretnej firmy farmakologicznej/produktu- poprostu zaleca kupic w aptece dowolne witaminki, magnez itp.
-wypisuje tylko potrzebne leki w przystepnych cenach - nie meczy receptami za 100zl - co nie oznacza ze lekcewazy jakikolwiek z problemow
-poleca m. in. bezplatne szkoly rodzenia, nie zaprasza na prywatne odplatne wizyty lub dodatkowe odplatne badania/USG
-wyslucha kazdy problem
-daje prywatne namiary zeby szybciej skonsultowac wyniki badan (mialam robione badania moczu w piatek, a ze podejrzewal stan zapalny i nastepny termin dopiero w nastepny czwartek byl mozliwy, to chcial od razu wyniki w poniedzialek dostac, zeby w razie czego nawet do niego podjechac do szpitala i odebrac recepte - zebym nie czekala, zeby mi sie nic nie stalo)
-kazda diagnoza prawidlowa, zlecal dodatkowe (oczywiscie nieodplatne)badania w razie watpliwosci
-ma delikatne, swietne poczucie humoru, duzo pozytywnej energii i czuje sie u niego na wizycie fantastycznie
Mysle ze taka etyka zawodowa to jest wiecej niz sie marzy przyszlej mamie. Zycze Doktorowi zeby zostal takim wspanialym czlowiekiem i specjalista jakim jest!
PS. spotkalam w poczekalni w medicoverze pewnego razu kobiete, ktora mowila ze juz druga ciaze prowadzi i ze nie wyobraza sobie lepszego Ginekologa - wiem teraz dlaczego.
0
1