Prywatny poród

Witam, wszystkie mamy, które rodziły prywatnie. Obojętnie czy w Swissmedzie, czy Clinica-Medica, czy w jakimkolwiek innym szpitalu. Czy któraś z Was była niezadowolona z takiego porodu? Czy wystąpiły komplikacje? Czy coś poszło nie tak? Wiem, że Swissmed w przyszłym roku wprowadza porody prywatne w Gdańsku i zanim podejmę decyzję gdzie rodzić chciałabym poznać opinię mam, które rodziły prywatnie.
Dziękuję za opinię osób, które nie miały z tym styczności, dziękuję za plotki, dziękuję za hejt, dziękuję za zazdrość. Zależy mi tylko na prawdziwych opiniach, mam które zdecydowały się na taki poród.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dzisiaj dostałam od nich info, że niby początek lipca, ale ja już przestałam w to wierzyć i trzeba się chyba szykować do Łodzi...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie uwierzę poki nie zobaczę :p kwiecień też miał być pewny :p

Nie chcialam Cię urazić. Po prostu empatii i fachowej pomocy personelu nie da sie ujac w pakiet. W 2014 roku był jeden pakiet za 5500zl i miała być jedynka a wyjątkowo tylko dwójka. Dwójka była przez 3 dni. Teraz widze ze jest duzo drozej , ale za ponad 7000 oferują dużo mniej niż niedawno za 5500. Obecnie w Redlowie chyba mają też dwójki a gdzie indziej trójki wiec placenie ponad 7tys za dwójke to żaden luksus. Ja wybrałam ten szpital ze
względu na znieczulenie i w zasadzie rodziłam zupełnie na żywca do momentu, kiedy okazało się, że moje parcie nic nie daje i potrzebna jest cesarka.

Nie wybieram najdroższego pakietu jak to sugerujesz. Wyraziłam tylko swoją opinię, że wybierając najtańszy otrzymam to co oferuje najtańszy. Jeśli jest w regulaminie napisane, że sala będzie dwuosobowa to nie mogę mieć pretensji, że dostałam salę dwuosobową. Nie życzę sobie też złośliwych tekstów obrażających mnie, bo ja Ciebie nie wyzwałam ania.ania. Chciałam się tylko dowiedzieć co nie zgadzało się podczas porodu i po nim wedle pakietu, który wybrałaś. Także rozumiem, że według regulaminu, który podpisałaś i zaakceptowałaś, zgadzało się wszystko. Natomiast jesteś rozczarowana obsługą. Założyłam ten wątek ponieważ chcę żeby pomógł mi podjąć decyzję. Jednak oczekuję konkretnych odpowiedzi, a jeśli ich nie dostaję to dopytuję. Co też zrobiłam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Moje odczucie bylo takie, ze wyciagnieto ode mnie pieniądze. Położna nie była zbyt miła ani pomocna, inna glosno komentowala, jak mało jej płacą. Lekarz tez mało sympatyczny. Żadnego alternatywnego znieczulenia nie zaoferowano, jak okazało się, że na zzo za późno. Opieka nad noworodkiem juz była lepsza. Podsumowując, nie potraktowano mnie lepiej niż w pnstwowym szpitalu ani też nie zaoferowano niczego extra bo za głupi telewizor trzeba było płacić. Jeżeli Ewelina sądzi, ze jako płatniczka drogiego pakietu będzie traktowana jak księżna albo dostanie więcej niż w byle powiatowym szpitalu, to moze sie rozczarować
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nieprzyjemna jest Twoja wypowiedź Ewelina :/ I te założenia, które stawiasz ...ech Nie jestem autorką tej opinii, ale kto po porodzie ma czas na wykłócanie się i reklamacje. Ja po porodzie pierwszego dziecka byłam w takim szoku, że przez myśl by mi nie przeszło składanie zażaleń z powodów wymienionych przez autorkę. Nie miałam na to ani siły ani czasu.

swiss med Gdansk od 1 lipca

1 lipca 2018 to juz pewne
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

http://www.swissmed.com.pl/szpital/porodowo-noworodkowy/

Dostałam informację, że w połowie czerwca
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy wiadomo już kiedy otwiera się swissmed ? Jest jakaś konkretna data ?

U mnie na szkole rodzenia też położna dobrze się o Redłowie nie wypowiadała po wizytach patronażowych. Jedyny plus to odnowiony oddział.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeżeli chodzi o redlowo, a to jedyna gdyńska porodówka to z tym "najlepszym" to chyba jakis błąd :p mój lekarz od początku mówił żeby redlowo omijać szerokim łukiem. Szwagierce tam dziecko z brzucha wyciskali... Za redlowo dziękuję bardzo :p
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

I nie odbieram niczyich uwag jako ataku. Piszę, jak było. Może się komuś to nie podobać, ale tak właśnie to wyglądało 4 lata temu.

Nie wiem o jakie pakiety chodzi. Kiedyś płacilo się 5.5tys za poród naturalny i tyle. Obiecywali jedynkę a dwójkę tylko w ostateczności. Ja 3 dni miałam kogoś w sali. Pretensji nie zglaszalam, bo nikt mi krzywdy nie zrobił, urodziłam szybko zdrowe dziecko i nie wracałam do tego. Po prostu tym razem wole mieć to samo za darmo...

W gdyni jest tylko jeden szpital z oddziałem porodowym i jest to szpital w redlowie...

Mam takie pytanie:
słyszałem, że w Gdyni jest najlepszy szpital, w którym odbierają porody. Moja partnerka bardzo się upiera, żeby tam rodzić, ale nie mamy konkretnego namiaru.

Czy któraś z Was rodziła w Gdyni i wie o który szpital może chodzić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

ania.ania ale rozumiem, że wybierając pakiet za 5500 zł wiedziałaś, że będziesz w sali dwuosobowej. Teraz za 7300 zł też jest sala dwuosobowa, a za ponad 8 pojedyncza. Jest to wyraźnie opisane, więc kompletnie nie rozumiem pretensji co do tej kwestii. Jeśli zdecyduję się na tańszą wersję to na pewno nie będę narzekać, że dostałam to za co zapłaciłam, a nie to co sobie powymyślałam. Co do reszty zarzutów, to czy im to zgłosiłaś? W umowie powinnaś mieć zapisane, wszystkie informacje co do opieki położnej (bo rozumiem, że wybrałaś najtańszy pakiet, w którym nie ma dedykowanego lekarza). Czy zgłosiłaś reklamację? Żądałaś wyjaśnień? Zwrotów kosztów? Czy tylko 4 lata po fakcie udzielasz się na forach, a wtedy nie zrobiłaś nic? Nie chcę żebyś odebrała to jak atak, ale może źle dobrałaś pakiet do swoich wymagań?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja rodziłam w 2014 w Swissmedzie. Miałam mieć zzo, ale rozwarcie za szybko poszło (podobno standardowa sytuacja w państwowych szpitalach - zzo jest dostępne, tylko akurat nie teraz). Przez tę (na szczęście tylko) godzinę bólu porodowego nie zaoferowano mi żadnego gazu rozweselającego, morfiny, niczego, położna większość czasu spędziła gdzieś za biurkiem. Szybko zarządzono cc, to chyba główna zaleta, jak się słyszy historie o odwlekaniu cesarki w niektórych szpitalach. W poporodowej lezałyśmy we dwie, więc nie wiem, czy to jest taki super komfort za takie pieniądze. Za korzystanie z telewizora trzeba było płacić. Płaciłam 5,5tys.teraz chcą 7300. Nie chcę być drugi raz frajerką i będę rodzić w zwykłym szpitalu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

http://www.swissmed.com.pl/szpital/porodowo-noworodkowy/

Inne tematy z forum

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

prezent dla dziecka - który wybrać? (7 odpowiedzi)

Dziewczyny muszę kupić prezent dla dziecka. Wiem już co chcę kupić, ale nie mogę się ostatecznie...

Zadania do gry dla dzieci (17 odpowiedzi)

Szukam pomysłów na zadania do gry dla dzieci w wieku przedszkolnym. Np. udawaj kota, zrób...