Prywatny poród

Witam, wszystkie mamy, które rodziły prywatnie. Obojętnie czy w Swissmedzie, czy Clinica-Medica, czy w jakimkolwiek innym szpitalu. Czy któraś z Was była niezadowolona z takiego porodu? Czy wystąpiły komplikacje? Czy coś poszło nie tak? Wiem, że Swissmed w przyszłym roku wprowadza porody prywatne w Gdańsku i zanim podejmę decyzję gdzie rodzić chciałabym poznać opinię mam, które rodziły prywatnie.
Dziękuję za opinię osób, które nie miały z tym styczności, dziękuję za plotki, dziękuję za hejt, dziękuję za zazdrość. Zależy mi tylko na prawdziwych opiniach, mam które zdecydowały się na taki poród.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 4

My jechaliśmy z Tczewa do Łodzi rodzic. Na początku miało to być w Pro, jednak po ostatnim zamieszaniu nie chcieliśmy ryzykować. Salve znaleźliśmy w ostatniej chwili. W czwartek byliśmy na spotkaniu kwalifikacyjnym, z tego co usłyszałam od pani doktor, sytuacje, gdy pacjentka jest odsyłana są bardzo rzadkie. Od poniedziałku mieliśmy wynajęty pokój hotelu. Tak się złożyło, że przed wyjazdem rozpoczęły mi się skurcze, dojechaliśmy do Łodzi o 11, a o 15 zostałam juz przyjęta do szpitala. W czwartek wychodzimy:) Polecam ten szpital bardzo! Wspaniali ludzie!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Asia, też słyszałam świetne opinie o salve. Jednak z Trójmiasta (i okolic) do Łodzi mamy spory kawałek. Jeżeli planuje się poród naturalny, trzeba jakiś czas wcześniej pojechać do Łodzi, wynająć coś tam i czekać. Z tego co wiem salve nie gwarantuje miejsca porodowego mimo pomyślnej kwalifikacji. Co gdy poród się zacznie a salve powie, że akurat brak miejsc? Jestem załamana...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam Salve w Łodzi! Wspaniały szpital, cudowny personel i bardzo dobre warunki!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No to ciekawie....

Dla wszystkich zainteresowanych Szpitalem Pro Familia, dzisiaj do nich zadzwoniłam Pani ppinformowala, że w związku ze zła sytuacja finansowa szpitala nie wiadomo czy będą zapisywane na porody. Sytuacja ma się wyjaśnić w drugiej połowie kwietnia . Jestem załamana, swissmed pod znakiem zapytania a pro-familia w upadlosci

Pro familia alarm odwołała, działają nadal tak jak wcześniej.

Ewentualnie Szczecin
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

to jest jakieś fatum... zostaje warszawa? :/

Z ich strony fb...

że co?! ja mam u nich wizyte kwalifikacyjna za 2 dni, skad takie wiadomości?

Cześć, niestety pro familia ogłosiła dziś upadłość. A tez miałam w planach rodzic u nich...

Także planuje rodzić w Medicover. Mam pytanie, jak udało Ci się uzyskać 21dni na noworodkowym w cenie porodu? W umówie są 3doby, zależałoby mi choć na tygodniu. Pierwsze dziecko miało mocną żółtaczkę i musiałyśmy zostać w szpitalu dłuzej.

Jaga no to jesteśmy w identycznej sytuacji i mamy identyczny plan. Jedyna różnica to Twoje CC i moje SN. W takim wypadku czekamy jeszcze ewentualnie na ruch swissmedu.

Miki , czekam do połowy maja na swissmed jeżeli nie dadzą rady umawiam się w pro-familia. Ja będę miała skierowanie na cc. Jeszcze nie wiem jak rozwiązać kwestię mieszkaniowa przed porodem , wstępny plan jest taki aby wynająć jakieś mieszkanko na 3 - 4 tygodnie.

Jaga to może się spotkamy, bo mam identyczny termin jak Ty i takie same plany.

Anonim, zależy o jakim szpitalu piszesz. W salve faktycznie od jakiegoś czasu jest kontrakt na NFZ i nie ma płatnych porodów, stąd pewnie brak cennika. Warunki ponoć nadal są świetne, tyko nikt Ci nie da gwarancji, że będzie dla Ciebie miejsce.

A w pro-familii jest normalnie cennik na stronie:
http://www.lodz.pro-familia.pl/dla-pacjenta/cennik/

Ile kosztuje poród w Łodzi? Z tego co czytałam na stronie mają kontakt z NFZ ale są prywatną placówką? Coś tu mi nie gra? Cennika na stronie też nie ma...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja mam termin na 19.06. i jeżeli nie urodzę wcześniej również decyduje się na Łódź

Hej.
Ja mam termin około 20 czerwca. Chcę rodzic SN jeśli nic się nie zmieni, dlatego bardzo liczyłam na Gdynię. Mieszkam niecałą godzinę drogi od swissmedu i zdążyłabym dojechać na porodowkę prosto z domu. Alternatywą jest dla mnie lódź i pro-familia. Tam jest ten komfort, że po wizycie kwalifikacyjnej nie trzeba płacić. A nawet jeśli zapłacisz ale nie urodzisz tam, szpital zwraca pieniądze. Więc nie jest uwiązana i gdyby w ostatnim momencie otworzyli Swissmed, masz jeszcze wybór. Dla mnie łódź wiąże się z koniecznością przyjazdu na miejscu 2-3 tygodnie przed terminem porodu żeby mieć pewność, że zdążę... To mało komfortowe finansowo i związane z koniecznością wzięcia urlopu przez męża. Mimo to, jeżeli swissmed otworzą chwilkę przed moim porodem, chyba się nie decyduję. Tak jak piszesz, iść na pierwszy ogień i robić przy tym za królika doświadczalnego, płacąc przy tym (pewnie niemałe) pieniądze... Hmmm nie wiem czy warto. Szkoda, że tak trzeba kombinować jeśli nie chcemy robić w publicznym szpitalu....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dostałam wczoraj emaila z informacją, że nie mogą deklarować konkretnych terminów otwarcia oddziału, ponieważ nie wszystkie decyzje są zależne od nich. "Są duże szanse, że w pierwszej połowie kwietnia nasza ekipa remontowa wejdzie na obiekt i w połowie maja będziemy mieli oddział gotowy. Jednak na razie musimy mówić o szansach i planach, a nie o konkretach. Jak tylko będziemy mieli pewność, będziemy o tym informować na naszym profilu facebookowym". Ja mam termin na 14.06, będę mieć cc (pierwszy poród zakończył się cc), wiec napewno poród będzie szybciej w związku z czym nie mogę czekać na ostatnią chwile, a znając życie- remonty zawsze się przeciągają. Nie jestem z trójmiasta, ale tu dojazd mam najbliższy. Bardzo liczyłam na otwarcie tej placówki. Chyba będę się decydować na poród prywatny w Warszawie. Napisałam dziś do nich emiala z zapytaniem o szczegóły. Czy ktoś także planuje jeszcze rodzic w Warszawie? Czy któraś z Pań, z terminem podobnym do mojego, także planuje już podpisywać umowy czy będzie się wstrzymywać? Szkoda, jeśli otworzą w maju lub na początku czerwca, a ja będę musiała jechać do Warszawy, ale z drugiej strony jak dopiero co otworzą to na pierwszy ogień też strach iść, bo dużo niedociągnięć czy braków wyjdzie na początku. Niestety poród publiczny, pomimo, że mam skierowanie na cc, nie wchodzi w grę. Pierwszy poród w publicznym szpitalu zakończył się straszną traumą, z ich winy ledwo uszyliśmy z życiem, o braku szacunku do ludzi już nie wspominając... :(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na początku pojechaliśmy do hotelu polecanego na stronie Salve, nie pamiętam nazwy, ale jak tam dotarliśmy to myślałam, że padnę. To nie żaden hotel tylko jakiś stary hotel pracowniczy. Brudny i śmierdzący fajkami. W ramach "rekompensaty", bo chcieliśmy od razu stamtąd wyjść oddano nam do dyspozycji "apartament" podobno najlepszy. To też była masakra: smród, pościel nie zmieniona, z włosami - porażka. Ponieważ było już bardzo późno a my nie znaliśmy miasta zostaliśmy tam na noc (po zmianie pościeli) i z samego rana sie stamtąd wynieśliśmy do M Hotelu http://www.mhotel.eu/. Bo był też w okolicy Salve. Ten hotel mogę polecić z czystym sumieniem. Innych nie znam.

Inne tematy z forum

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...