Pyrantelum Medena na owskiki - jak szybko działa ?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Dziewczyny pomóżcie!! Mój 3,5 latek dostał pierwszą dawkę tego leku 24 godziny temu. Kiedy to zacznie działać, bo wciąż swędzi pupa, że prawie nocy nie przespał!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Pyrantelum Medena na owskiki - jak szybko działa ?

Ja słyszałam od swojego lekarza ,że Pyrantelum słabo działa i miała złe zdanie o tym preparacie,faktycznie w ulotce pisze,że działa tylko na dorosłe osobniki nie działa na larwy i jaja więc bez sensu podawać jak u dziecka bezwzględnie stwierdzono owsiki,zdecydowanie lepiej działa zentel zabjia też larwy i jaja i z reguły nie trzeba podawać kolejnej dawki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Pyrantelum Medena na owskiki - jak szybko działa ?

i wciąż swędzi i piecze pupa . Podobno prawidłowy efekt jest dopiero po drugiej dawce . Nie wiedziałam, że to tak trudno się leczy !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

niestety kuracja przeciw owsikom trochę trwa, zazwyczaj są to ok.3 tygodnie.... wg mnie Pyrantelum medana jest bardzo skutecznym lekiem, mojemu dziecku pomógł.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mi nie pomaga. 4 dzień kuracji. Wypiłem już 7 buteleczek ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Działa, jeśli człowiek chce się pozbyć owsików i nigdy nie wracać do tego tematu warto kupić sobie ten lek.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Rozwiązania w domu (3 odpowiedzi)

Opłaca się ładować się teraz w te wszystkie dodatki typu kolektory, rekuperacja, studnia itd.?

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...