Re: Quinny Buzz 3-opinie
Cytrynka 007
(14 lat temu)
mam ten wózek w kolorze capri
jest fantastyczny
do dzisiaj nie kupiłam żadnej spacerówki parasolki i nie zamierzam
wózek należy chyba do najlżejszych, stelaż łatwo się składa, zajmuje mało miejsca gdyż cały chowa się między kołami
otwieranie bardzo proste, bo wystarczy za rączkę pociągnąć w górę i system hydrauliczny otwiera stelaż tzn sam podnosi się do pionu
ja bardzo dużo jeżdzę samochodem więc lekki wózek i zajmujący niewiele miejsca jest bardzo ważnym atutem
gondola dosyć długa w kształcie elipsy. Nie jest ona wielka i szeroka jak w wózkach polskich, ale bez problemu w największe mrozy synek był w ciepłym kombinezonie i pod grubym kocykiem. Dziecko jeżdziło 6,5 m-ca a to duży chłopiec, bo waga urodzeniowa 4270
gondola łatwa w zakładaniu i zdejmowaniu na adapterach. Gondola lekka, u góry z uchwytem więc spokojnie mozna było wnosić po schodach albo za uchwyt w dachu albo za boku gondoli, które mają zagłębienia plastikowe. Gondola od środka mięciutka, boki tez z gąbki i wyściełane frotte
fotelik który do dzisiaj używamy do maxi cosi cabrio fix, oczywiście też montowany na stelażu
rączka wózka regulowana poprzez przycisk pozwalający wydłużać ramię rączki
teraz maluch jeżdzi w spacerówce, jest mięciutka, nie poci się w niej, wyprofilowana. Łatwo zdejmuje się całość do prania i wózio jest jak nowy
świetne jest to, że tyłem do kierunku jazdy jest pozycja półleżąca i leżaca, a poprzez odwrotne założenie siedziska też jest opcja przodem do kierunku jazdy i są już 3 pozycje w tym siedząca.
pasy 5pkt, rączka z przodu odpinana na przycisk. Pasy ładnie zabezpieczone by nie ocierać nóżek i ramion
daszek bardzo nisko można spuścić, więc jest to luxus bo nie trzeba dodatkowo męczyć się z parasolką
siedzisko poprzez naciśnięcie blokad bocznych reguluje się poziom do tych kilku pozycji
naprawdę łatwy w obsłudze
ja widzę same zalety, mamy 3 kołowy i na pewno będę musiała kupić koło przednie pompowane, bo my bardzo dużo w terenie kursujemy, do lasu z psem i te piankowe nie są zbyt miękkie oraz jest o wiele mniejsze od tylnych więc trudno nim jechać po śniegu czy grząskim piachu. Ja jeżdziłam wtedy tyłem. Poza tym na wjazd po schodach też tyłem i jest ok
podnóżek w spacerówce regulowany na 2 pozycje, miękkie nakładki na szelki u góry przypinane za zatrzask więc dziecko nie ociera sobie buźki o pasy
mam śpiwór który jest ciepły, długi
mam moskitierę i folię na spacerówkę oraz folię na głęboki
foli na głęboki sporo otworków po bokach, otwór duży z przodu otwierany z klapką
generalnie wózek jest cały w automatyczne zapięcia i szybko wykonuje się jakiekolwiek zmiany bez jakiegoś tam podciągania pasów, dziwnych regulacji. Tutaj jest wszystko myk myk :)
przednie koło na kaflach np w marketach jakoś bokiem się ustawiało i ciężko było pchać więc blokuję je przed obrotami, tak by jechało tylko prosto i wsio jest ok
no i parę słów o serwisie, co mnie powaliło
pan powiedział, by nie wysyłać wózka bo szkoda bym nie mogła chodzić na spacery, wysłałam mailem scan gwarancji i paragonu zakupu, a oni przysłali mi nową rączkę, bo zimą się coś uszkodziło od szarpania wózka po tych śniegach i koleinach jakie były i nie można było regulować wysokości
następnie w spacerówce dla dziecka były trochę za krótkie szelki by zmieścił się ze śpiworkiem więc przedłużki które kosztują 59 zł wysłali mi za free traktując to jak reklamację
0
0