RANKING WÓZKÓW

Strega napisała :
Może zrobimy taki ranking wózków, razem z wklejonymi zdięciami i wpiszemy wszystkie za i przeciw. To napewno pomogłoby wielu z nas w zakupie odpowiedniego, bo jest tyle na rynku, że można zwariować. Nie ukrywam, że mi bardzo to by pomogło, a jest pewnie wiele dziewczyn, które mają jakieś doświadczenie. Co wy na to? :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: RANKING WÓZKÓW

Na tj masz ich rp i w razie pytań odpowiedzą na każde pytanie :)

Witam

Dzięki za propozycję obejrzenia - w tej chwili to niestety niemożliwe bo jestem w końcówce zagrożonej ciąży i nie ruszam się z domu (też jestem z Gdyni (Dąbrowy)).
Zastanawiałam się nad kupieniem tego wózka spacerówki z fotelikiem i ewentualnie dokupienia takiej miękkiej gondolki ze sztywnym dnem, którą może udałoby się postawić na tej spacerówce w razie potrzeby. Nie wiem czy za bardzo nie kombinuję, ale mam stary wózek po córce ze zwykłą gondolą, którym mogę jeździć na początku. On się niestety ciężko składa i wolałabym na wyjazdy (wiosna-lato) coś lepszego a potem na zimę miałabym fajną spacerówkę.

idealnie na plasko nie rozklada sie jest delikatnie wyzej, niestety w trojmiescie w zadnym sklepie nie zobaczysz tego wozka. Ja tez szukalam i dzwonilam wszedzie, jesli masz ochote go zobaczyc to zapraszam do mnie, jestem z Gdyni

Witam

Martuchowata mam pytanie o bebetto nico. Czy siedzisko spacerowe rozkłada się na płasko (w opisie do wózka jest info, że nadaje się dla dzieci poniżej 6 miesiąca życia, ale gdzieś w opiniach użytkowników doczytałam, że nie rozkłada się na płasko). Czy można gdzieś w Trójmieście obejrzeć ten wózek "na żywo".

Pozdrawiam

Ja polecam bebetto nico. ma duze rozkladane siedzisko i montowane w obie strony, przykrycie na nozki, ma takze dosc duza bude jesli chce sie calkowicie zaslonic dziecko. Polecam go jako wozek miejski bo w aucie jednak zajmuje troszke miejsca

ja polecam peg perego pliko mini my uzytkujemy od roku i jest super, lekki, zwrotny, zdejmowane pokrycie, rozkładane oparcie, duża budka jak na takie maleństwo i spore siedzisko. na tyle mały że składasz i siup do samochodu lub pod pachę :) naprawdę polecam!!!!

Dzięki.
Nie, nie ma to byś wózek "na już". I lepszy czterokołowiec od 3kołowca bo stabilniejszy.

Na już to mam głęboki Retrowózek Irys 17".

Przede mną wybór dwóch spacerówek:
- pierwszej do 5 kg, składanej do samochodu i podręcznej
- drugiej, wygodnej "terenówki", dla dziecka do 20 kg (by starczyła na długi okres wózkowania

Do tego co podałam jeszcze Quinny Yezz 5kg

Jeśli to nie ma być zakup na już to za jakiś czas pojawi się najlżejszy Maclaren Mark II 3,5kg

Z dostępnych na już :

Maclaren Volo, Globetrotter
Red Castle Filoo

Trochę cięższe w granicach 6 kg

Peg Perego Pliko Mini
Bebyzen Yoyo

Do 5 kg chyba są tylko parasolki...

Chodzi o wózek jak najlżejszy, ale dobry jakościowo.

Kinga rozumiem, że chodzi o parasolkę?

Jakie znacie spacerówki z realną* wagą do 5 kg? Cena nieistotna.

*znaczy, że wózek faktycznie tyle waży, a nie jest to pusta deklaracja producenta bez odzwierciedlenia w rzeczywistości.

Ja mogę polecić wózeczek
CONCORD NEO
super zwrotny, prowadzi się go doskonale, dosłownie sunie po chodniku :)
Jesteśmy z niego bardzo zadowoleni

JEDO FYN 4DS,POLECAM:-)

bardzo polecam QUINNY FREESTYLE

Cechy wózka:
- aluminiowa rama,
- hamulec ręczny i nożny,
- zdejmowane pompowane koła,
- przednie koło obrotowe,

- dzwonek
- regulowana wysokość rączki,
- duży kosz na zakupy,
- pasy 5-cio punktowe,
- regulowane oparcie,
- budka posiada daszek przeciwsłoneczny

Charakterystyka wózka:
- bardzo zwrotny wyposażony w przednie kółko które obraca się o 360,
- łatwo zdejmowane siedzisko,
- siedzisko można montować zarówno przodem jak i tyłem do kierunku jazdy,
- regulacja oparcia także do pozycji leżącej,
- pałąk bezpieczeństwa,
- blokada niekontrolowanego zamknięcia,
- obustronnie działający hamulec ręczny,
- zintegrowana blokada wózka po złożeniu (ułatwia transport)

polecam sprzedającego ScHiori-2 na allegro. Świetny towar, mily kontakt i przede wszystkim b.dobra cena:
http://allegro.pl/item1037517374_quinny_freestyle_3xl_z_gondola_maxi_cosi_citi.html
- idealny w podróży

A my od niedawna testujemy taki wózeczek .Deltim X-Lander Model XGo to bardzo nowoczesny wózek czterokołowy. Modna stylistyka, dobra jakość materiałów, wiele pomysłowych rozwiązań, funkcjonalność, niewielkie rozmiary po złożeniu. Wszystko to razem sprawia że używanie tego wózka może dostarczyć rodzicom wiele zadowolenia, a dziecku zapewni komfort i wygodę na każdym etapie rozwoju. To że, można montować na stelażu gondolę dla noworodka i fotelik samochodowy jest dodatkowym atutem. Można cieszyć się wózkiem X-lander XGo już od pierwszych chwil życia dziecka, aż do momentu gdy wózek dziecku już nie będzie potrzebny.
Gondola x-pram sztywna konstrukcja o przestronnym wnętrzu zapewni dziecku jeszcze lepszy komfort i bezpieczeństwo
Charakterystyka:

- rama ze stopów lekkich
- pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa
- płynną regulacja oparcia
- regulacja rączki
- regulowany podnóżek
- pokrowiec na nogi w standardzie
- prosty system zdejmowania kół
- obrotowe koła przednie z możliwością zablokowania
- kosz na zakupy
Waga wózka: 11 kG
Twój mały turysta od pierwszych tygodni swojego życia chce poznawać najciekawsze zakątki bliższej i dalszej okolicy.

Komfort i bezpieczeństwo zapewnią mu nowoczesne rozwiązania stosowane w produktach X-lander. W tym czasie możesz realizować swoje pasje dalekie podróże i piesze wyprawy - spędzając aktywnie czas, dbając o własne zdrowie, a przede wszystkim o prawidłowy rozwój ukochanego dziecka.

Docenisz solidne wykonanie wózków X-lander, ich poręczność i niską wagę. Do tego odpowiednio dobrane wysokiej jakości materiały zapewnią wygodę użytkowania.

Ogólnie pisząc jest najlepszym ze wszstkich którem mielismy do tej pory .

my mamy wózek który po złożeniu podobno jest najmniejszy w swojej klasie ... jest to wózek DELTI CAT
tak wygląda stelaż po złozeniu :
image
składa się go dosłownie jedną ręką ... dodatkowo gondola składa się na płasko
Oprócz tego jest bardzo zwinny na drodze, skrętne kółka są super w omijaniu przeszkód.
Gondola jest duża i przestronna, dla mnie bardzo istotne ponieważ nie chciałam zbyt szybko zmieniać wózka na spacerówkę.
Spacerówka ma możliwośc montowania w obu kierunkach.
image

image

;)

moze ktoras z was ma wozek kolcraft, britax vigour3, nurse hello? chcialabym sie dowiedziec od was, jak sie w rzeczywistosci sprawdzaja? czy sa stabilne i co najwazniejsze jak sie jezdzi waszym pociechom?

Niestey nie zgadzam się z przedmówczynąi...
x-landery są bardzo praktycznymi wózkami, cena niewygórwana ...Miałam go prawie 2 lata i nie przydarzyła nam się ani jedna awaria... Minusem wózka jest waga, ale teraz większośc wózków tak waży, poza tym przy prowadzeniu tej wagi sie nie czuje... Poza tym jest ładny i zgrabny...Oczywiścię są tańsze wózki ale czy bardziej wytrzymałe to nie wiem, szczerze mówiąc wątpie. Po dwóch latach użytkowania moj wózeczek wyglądał jak nówka, a nie był zbytnio oszczędzany- robilismy nim czeste wycieczki na działkę, nad jezioro, do lasu, dosłownie wszędzie.
Kolejny plus, to bardzo ddobrze skonstruowana budka, chroni od wiatru, jest to bardz.o ciepły wózeczek, żadnego wiatru nie przepuszczał
Andiamka większośc budek jest tak skonstruowanych...Zresztą budka nawet gdyby miała 5 cm grubości to nie utrzymałaby ciepła...Chodzi o to że ma byc wykonana z takiego materiału aby nie przepuszczała wiatru a wykonanie gondoli ma być solidniejsze i cieplejsze.

Zgadzam się natomiast z tą wadą, że spacerówka jest montowana w jednym kierunku.Mogliby już cos z tym pomysleć :;)

Inne tematy z forum

Pomysły na tegoroczne prezenty : (44 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

Wakacje z dziećmi (120 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (36 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...