Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 10:-)

zatem jestem i ja:-))

...z wiarą.. na lepsze jutro, nadzieją, która umiera ostatnia..i miłością, która trwa wiecznie..:-)

nie brałam clo,ale że się tutaj wypowiadam i Dziewczyny są fajne no to jestem:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Olesia - ja nie bylam pewna czy bylam chora na rozyczke czy nie,a ze siostra miala podejrzenie rozyczki (mialysmy kontakt a ja juz bylam w ciazy) to poszlam do przychodni i zrobilam badanie na przeciwciala rozyczkowe-za oba zaplacilam 60zl, potem oczywiscie znalazlam ksiazeczke RUM i tam bylo napisane,ze bylam szczepiona..ale z wynikow wyszlo,ze tez to mialam..

co do zoltaczki to slyszlalam opinie,ze one sa wazne tylko 10 lat wiec nie wiem jak to jest..nikt mnie nie pytal czy mam to szczepienie..

a badanie prl z obciazeniem (czyli ta tabletka) tez mialam..i choc moj endo tez uwaza,ze wysatrczy sama prl bez obciazania to zrobilam z obciazeniem prywatnie i ta przed obciazeniem w normie a ta po obciazeniu 13 czy 15 razy wieksza..a norma ma byc do 5 razy wieksza niz ta przed obciazeniem..

Tsh sobie zbadam za tydzien bo 11 stycznia ide do endo..

Olesia a twoja mama nie ma twojej książeczki zdrowia ?(kiedyś takie były) i tam byś miała napisane czy byłaś szczepiona na różyczkę i inne choroby... ale myślę , że wszystkie dziewczynki były szczepione na różyczkę... Jak jesteś rocznik 86 to i na pewno w gimnazjum byłaś szczepiona na żółtaczkę.... również możesz się wybrać do swojej przychodni do której chodziłaś jako dziecko i oni tam mają twoja kartę i Ci bez problemu ją wydadzą ( mi przynajmniej wydali) .

A tą prolaktynę badasz prywatnie? czy masz skierowanie od lekarza... bo ja jak byłam ostatnio u endo to nie chciał mi dać skierowania na prolaktynę z obciążeniem ponieważ powiedział , że od tego się odchodzi bo jest dużo fałszywie pozytywnych wyników czy jakoś tak... i ze tylko teraz prolaktynę można dobrze zbadać tylko w szpitalu....

Stokrotko - nie martw się, na pewno będzie wszystko dobrze :) a ja jutro idę na badania tsh, tokso, cytomegalia, przeciwciała, prl i muszę zaraz po tem łyknąć jakąś tabletkę i po 1h ponownie badanie (ktoś wie o co w tym badaniu chodzi? prolaktyna?) :) aaa, i chyba muszę poprzez badanie krwii sprawdzić czy miałam szczepionke na różyczkę, wiecie jak to się nazywa? :)

ponadto za jakiś czas kolejne do inseminaci :/ tzn. hiv, żółtaczka i jakieś tm jeszcze... za dużo tego jest ;)

a jak tam reszta Naszych Staraczek?

co do inseminacji to ja sie nie wypowiem bo sie nie znam..pewnie gdybym musiala blizej zaznajomic sie z tematem to bym mogla cos powiedziec... mnie tez czekala droznosc jajowodow.. mialam miec robione w listopadzie..ale w pazdzierniku ukazaly sie na usg 2 fasolki:-))

Wczoraj mialam robiona morfologie i mocz.. troche sie obawiam wynikow bo ost nie byly za ciekawe..tzn mam za malo krwinek czerwonych, kupilam na to żelazo i teraz powtorka wynikow..no i mocz..ost mialam bialko w moczu..a teraz??? w pn odbior wynikow..
odpukac w niemalowane drewno- nie mialam jeszcze zadnej infkecji tam..a slyszlalam,ze kobiety w ciazy czesto to maja..a tego bym chciala uniknac..

wczoraj robilismy urodzinki corce mojego meza.. bylo super..choc bylam padnieta..dzisiaj jeszcze chodze do tylu:P

lenka, ja słyszałam, że w "mojej" klinice jest dr. Kwieciński - i planuje do Niego się zapisać :) zobaczymy co z tego wyjzie, w tym miesiącu już odpuszczam z niecierpliwością czekam na kolejną @ - chyba pierwszy raz w życiu :)

dagolek, ale sęk w tym, że ja nie chcę mieć hsg, lekarz mi nic o tym nie mówił, a na każdych badaniach robi mi usg, przez takie usg można coś też zobaczyć - podejrzewam, że gdyby coś było nie tak, t od razu by mnie wysłał na badania :)

wczoraj rozmawiałam z moim B - zdecydowaliśmy, że robimy 2 próby iui jeśli dalej się nie będzie udawać, wówczas pójdę na to hsg, aczkolwiek czuję, że mam o wsio z jajowodem :)

u Nas ewidentnie jest win po dwch stronach - miałam zaiegi na jamie brzusznech aż 4, więc zrostów troszkę mam, plus nie mam jajnika i jajowodu, no i słabe nasienie mojego B :(

Stokrotko, a co tam u Cieie, z tego co pamiętam miałaś mieć wczoraj jakieś badania wybacz, nie pamiętam jakie :(

Olesia ja bym Ci radziła zrobić drożność przed IUI .... to nic nie boli , a jak lekarz kazał Ci tego nie robić to zmień lekarza.... bo wydasz kupę kasy , a później się okaże , że jajowody są nie drożne. I możesz od razu zostać zakwalifikowana do IMSI

I podobno niepłodność leży zawsze po obu stronach....

Karolik co tam u Ciebie się w końcu okazało ?

a badania mialm od poprzedniego lekarza no i mi to wszystko uznali:)

ja jestem zgamety zadowolona. mam do dr Śliwinskiego pelne zaufanie. Za iui jesli odbedzie sie w dniu wizyty place 600, plus badania LH i E2 60, zastrzyk z ovitrelle 70, i jesli wizyta jest innego dnia niz IUI to jeszcze 120. Lekow na stymulacje nie licze bo ja sie dobrze stymuluje i kosztuje mnie to ok 20zl.

za samo iui - 600 zł:) ale plus do tego wizyta, aby pilnowć pecherzyków 150 zł ( w tym 3 albo 4 wizyty mam), plus hormony na stymulacje, mogę ale nie muszę 80 zł, no i wiadomo takie najbardziej potrzebne badania typu HIV, żóltaczka itp. :/ więc liczę, że pierwsza inseminacja wyjdzie Nas ponad 1000 zł, ale następna powinna wyjść już 750 zł z izytą u lekarza :)

a Ty ile za iui płacisz? i czy w ogóle z gamety zadowolona jesteś?

ja mam dziecko, wiec teoretycznie tez poinnam miec drozne no ale mi kazano wiec zrobilam i wcale nie bylo tak strasznie:)
ps.ile placisz a iui?

nie, bo mi lekarz nie kazał :) i oby tak pozostało, bo słyszałam, że to boli :/

3 lata wstecz miałam spradzaną drożność jajowodu (mam tylko jeden) i było wszystko ok :)

co do inseminacji, robić będziemy w invimedzie - ta czytam opinie i mają dość sensowne... Zobaczymy co mi lekarz powie na mojej pierwszej wizycie :) ale ja tam planuje zrobić tylko 3 inseminacje, zresztą lekarz kazał mi tylko tyle zrobić, bo mówi, że psychicznie jestem w stanie tyle wytrzymać a potem już dalej myśleć będziemy ;)

boję się trochę tego wszystkiego... ale poniekąd jestem też dobrej myśli :)

ja robie w gamecie. Co do nasienia bywalo tez tak, ze mielismy i 30ml na inseminacje a sie nie udawalo wiec reguly nie ma. My robimy 6 razy takie zalozenie, bo mamy dobry wywiad jedno dziecko poczete naturalnie,i wszystkie wyniki mamy dobre wiec dr Ś uwaza, ze warto probowac ale tez uprzedzil mnie ze moze sie nie udac. A ty gdzie robisz? mam nadzieje ze droznosc jajowodow zrobilas? bo inaczej to bez sensu

u mnie lekarz powiedział, że to może być od palenia papierosów (13 lat, jedna paczka dziennie idzie :/), praca przy komputerze, mało ruchu... albo też taka uroda mojego M...

Tak jak pisałam wcześniej, mi powiedział, że to jest b. dobre nasienie na inseminacje, więc jakaś nadzieja się we mnie mała obudziła :) ale uprzedził mnie też gin, że pierwsza rzadko kiedy się udaje... gorzej jak po 3 mi się nie uda, wtedy już in vitro :(

lenka, a gdzie robiłaś inseminacje? :)

inseminacja nie boli, ale trzeba brac leki na stymulacje(to zwieksza szanse), wiec wizyta powinna byc w 1 lub 2 dc no i nestety nie mozna sie nastawiac, niektorym sie udaje innym niestety nie my jestesmy juz po 3iui. Co do wynikow nasienia to niestety szalu nie ma. Jesli masz jakies pytania to warto je zadac na naszym bocianie, tam jest dobry androlog dr Wolski i odpowiada na pytanai. Co do androloga my wydalismy kupe kasy na tego lekarza ale on nie znalazl przyczyny czemu moj M ma zle wyniki, poprostu taka jego uroda. Leczenie faceta odbywa sie wlasnie poprzez IUI a pozniaj in vitro

liczba plemników w ejakulcie wynosi 42.80...

nie rozumiem, to czemu w takim razie lekarz powiedział, że z tym nasieniem będziemy mieć problem z naturalnym zaciążniem natomiast jest to dobre nasienie do inseminacji?

nic nie rozumiem... i nawet nie chcę rozumieć, teraz już jest za późno, ale przy następnej @ od razu mam dzwonić do invimed i będą mnie już umawiać na inseminacji :) czy to boli? :)

Olesia jeszcze ważna jest liczba plemników w ejakulacie. Jeśli twój TŻ ma wysoką, to niskie wartości ruchu są rekompensowane przez większą ilość plemników... Najłatwiej policzyć tak, że mnożysz liczbę plemników w ejakulacie przez 0,23 i wyjdzie Ci liczba plemników o ruchu postępowym :) Mój TŻ ma niską liczbę plemników, ale rekompensuje to właśnie ruchliwością (58%) i wynik w totalu nie jest aż taki zły :)

nie dokończyła, więc może się trafić, ale nie musi ciąża naturalana :)

więc tak B ma:

suma plemników o ruchu postępowym 23 i obok jest strzałeczka w dół a wart. referencyjna jest wzwyż od 32... i to o ten wynik się rozchodzi...

nie wiem czy Nam się chcę iść do androloga, bo w sumie ten drugi lekarz powiedział, że możemy próbować - może się trafić ciąż naturalna :) bo wyniki nie do końca są dobre :)

Olesia, może wyniki nie są takie złe jak Ci się wydaje. Wyniki mojego męża oceniał androlog właśnie z gamety i pocieszył mnie (mąż ma słabą koncentrację plemników w 1 ml całe szczęście nadrabia ich ruchliwością). Prawdopodobnie uda nam się zajść naturalnie, a jeśli jeszcze długo będziemy czekać to wtedy inseminacja. Ilość plemników A i B w całej obj nasienia 26 mln

olesia ja chodze do gamety i tam zeby zrobic ineminacje musi byc plemnikow z grupy a i b przynajmniej 10mln, jesli jest mniej wtedy sie nie robi. A mozesz napisac tutaj wyniki twojego m

Inne tematy z forum

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...