Reklamacja agd w Lidlu

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Witam. Miesiąc temu kupiłam z Lidla wyciskarkę do cytrusów w prezencie. Niestety w czasie trzeciego użycia zepsuła się - przy próbie uruchomienia wysadza korki. Na szczęście mam paragon.
Jak wygląda sprawa reklamacji? Czy naprawiają sprzęt, czy zwracają pieniądze?
Pytam, bo pewnie ktoś już "przerobił" ten temat.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Reklamacja agd w Lidlu

Otwórz instrukcje i zadzwoń na podany numer w rozdziale reklamacja. Masz gwarancję door to door, kurier przyjdzie po sprzęt do Ciebie do domu i tak samo go zwróci. Nie trzeba się tarabanic do sklepu. Oni mają teraz mega ciężki okres i mało kto pamięta o pilnowaniu jakiś reklamacji..
Infolinia zupełnie innaczej traktuje reklamację składane przez klienta i te przez pracowników.
Czasami wymieniają, czasem naprawiaja, a czasem oddają kasę. To zależy od serwisu.

Dziękuję za odpowiedź.
Muszę najpierw wysłać komuś paragon (bo to był prezent) i dopiero niech oni dzwonią. Nie wiedziałam, że jest taka możliwość.

Co prawda nie reklamowałam w Lidlu lecz w Biedronce i podejrzewam, że jest tak samo. Od Ciebie zależy co chcesz z tym zrobić. Czy wymienić/oddać czy naprawiać.
Ja zaniosłam wadliwy sprzęt do sklepu i od razu zwrócono mi pieniądze.

Inne tematy z forum

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

Dobry ortodonta (36 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (136 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....