Salony ślubne - opinie!!!

Z przykrością muszę napisać, iż po wizycie w salonie Madonna czuję się bardzo rozczarowana a wręcz zniesmaczona. Potwierdzają to członkowie rodziny, którzy mi towarzyszyli. Zdumiona byłam, iż nawet po podpisaniu umowy i zapłaceniu zaliczki nie można sfotografować siebie w sukience, a fotografia taka jest przecież bardzo cenna przy konsultacjach u fryzjerki, makijażystki czy wyborze bukietu. Niestety informacja o tym została przekazana w sposób bardzo niesympatyczny a ponadto atmosfera w salonie była bardzo zniechęcająca, a przecież wybór sukni powinien być jedną z milszych chwil w okresie przygotowań.
Natomiast w pełni polecam salon Lisa Ferrera a w szczególności przemiłą Panią Karolinę, Panie w salonach Farage i Agnes również są bardzo przyjazne dla klientek.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Salony ślubne - opinie!!!

hmmm...a może jeszcze jakieś sugestie ? Zgadzam się, że nie można sugerować się do końca opiniami, bo każdy ma inne oczekiwania i szuka czego innego i tak pewnie zajrzę do różnych salonów, bo w końcu szukam sukienki idealnej dla mnie. Ale też pewnie podzielę się wrażeniami tymi dobrymi i złymi, chociaż o złych nie lubię mówić, bo wywołuje to we mnie negatywne emocje i jeszcze bardziej się nakręcam.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

również mam podobne odczucia co do arttrend - przemiła obsługa, piękne suknie! uważam, że panie tam pracujące znają się na rzeczy - wlasciwe osoby na wlasciwym miejscu!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Popieram Iris. Mam podobne odczucia. Byłam w Madonnie w styczniu, a drugi raz w marcu. Nie mam zastrzeżeń co do obsługi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

zgadzam się z powyższą opinią i miałam takie same wrażenie po przeczytaniu wypowiedzi.

Miałam dokładnie taka samą "wycieczkę" jak ty, tylko, że ja poszłam jeszcze ten 1 raz więcej od Ciebie i zauważyłam jeszcze coś innego i wtedy sie zaczęło:)
A może byłaś w przeciągu ostatnich 3 tygodni, po całej awanturze jaką rozpętałam na czele z właścicielem sieci salonów Madonna, więc bardzo się cieszę, że coś osiągnęłam swoją "walką":)

Suknie są ładne i Panie maja "gadane":)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

to mzoe ja wtrace swoje 3 grosze...

opinie o Madonnie chyba wyssane z palca, sama poszłam tam na sam koniec, po mozolnej wedrowce po salonachw gdansku i gdyni..poszlam na koncu,bo poczytalam te wasze opinie i szczerze wystraszylam sie, bo jakos taki moment jak wybieranie sukni jest wazny dla mlodej kobiety,i powinien sparwiac tylko frajde i przyjemnoscc..
mnie obslkugiwala pani Ola,ta w kreconych krotkich wlosach..nie wiem dlaczego zrobilyscie zniej potwora..dla mnie kobieta mila,upzrejma, i nie szastam kasa powiedzialm od razu,ze nie stac mnie na kiecke powyzej 5 tys,ze liczylam okolo 3, zaproponowal od razu wypozyczenie takiejz a 5 tys za 60% ceny..znosila wsyztsko co chcialam do przymierzalni, proponowal takie z wypzredazy..nikt mi nie ublizyl ani nie potraktowal z gory,czy nieszczerze..kiecki do razu nei wybralam, al za ponad meisiac zadzwonilam ze przyjde kolejny raz przymierzac i nikt mi prblemow nie robil..znowu pani ola cieprliwie mi przynosila kolejne sukneinki,nie moglam sie zdecydowac wiec kilka modeli przymierzalam kilka razy...nie wybralam suknienki,rownie zpodczas tejw iztyty, nikt mi nie kazal nic podpisywac..dopiero za kilka dni zadzwonilam, ze jednak kupie ejdna suknie..wszytsko bylo normalnie a pani ola jest dla mnie odpowiednia osoba na odpowiednim stanowisku..
zaluje ze stracilkam zcas na salony typu, beauty, agnes, marietta, arttrend, czy nawet wychwalana lisa ferera..jak dla mnie panie w lisie sa takn znudzone i zniesmaczone swoja praca ze na sam ichw idok sie odechciewa..
poza tym, jakosc sukienek w madonnie i salonach ktore wymienialm jest diametralnie lelpsza..mozna to zobaczyc, wyczuc i poczuc jak sie mierzy..
i na koniec, tylkow mmadonnie nie poczulam ze ktos chce mi opchnac wsyztsko, i zrobci ze mnie klauna na wlasnym slubie, bo we wsyztskim mi pieknie i do twarzy...w kazdym z pozostalych salonow, panie sa chyab po kursie pucowania klienta, bo jakby mogly to by wylizlay stopy,zeby tylko sprzedac ktoras sukienke..a jak sie przymierza 10 modeli kadzdy w innym fsonie i kwakzym jest pani cudnie"to jest pani wymarzoan sukienka" to troche mdli po pewnym czasie..

dziewczyny ktore zrazily sie do amdonny po opiniach tutaj, idzcie i nie sugerujcie sie nimi, naprawde,
dodatkow dodam, ze moja sukienka, model z 2011 roku jest tansza od tego samego modelu okolo 700zl w innych madonnach, doweidywalam sie w 4 madonnach w innych maistach..

pozdr,
iris.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 9

Wow - jestem w szoku , że aż tyle salonów odwiedziłyście (m.in.inkipinki). Ja byłam tylko w trzech:
Agnes - miła obsługa, ale suknie jakby sprzed kilku sezonów, jakość i materiał średni
Cambeline - suknie przepiękne, świetne jakościowo co niestety odbija się na dość wysokiej cenie, obsługa bardzo miła i szybka - nie kwitłam w przymierzalni czekając na kolejną suknię
Madonna - p. Ola bardzo sympatyczna i widać że to właściwy człowiek na właściwym miejscu, świetnie doradzała suknie a do każdej też pokazywała ewentualne dodatki;

Wybierałam między dwiema sukniami - jedną z Cymbeline i drugą z Madonny. Nie miałam ochoty na dalsze zwiedzanie salonów z obawy że większość sukni jest taka jak w Agnes. Wybrałam Pronovias w Madonnie. Piękna, elegancka i bez żadnych irytujących halek na kole.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

byłam - nic ciekawego, mało sukien i drogo. poza tym trudno trafić bo to w sklepie z meblami................ porażka ;/
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

Witam, słuchajcie czy byłyście w tym nowym salonie aveart na wielkopolskiej?? z tego co się orientuję to byli kiedyś na świętojańskiej i zajmowali się dekoracjami, ale widzę, że mają też suknie... czekam na informacje co wiecie, jak gdzieś się wybieram to lubię coś wiedzieć :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

Aduska ja mam wszystko z Langorii i tez szczerze polecam !! :):)

Polecam salon na karwinach "Lisa Ferrera". Dowiedziałam sie o jego istnieniu wlasnie z tego forum, byłam i polecam w 100 %. Super obsługa, bardzo pomocna i można płacić za suknie w ratach !!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Langoria zdecydowanie, i klasyka i nietuzinkowe, do tego baaaardzo cierpliwe panie konsultantki :) wszystko mozna mierzyc, nawet nie slubne, bo po prostu sie chce, szczerze powiedza ze w tej za duzy tyłek, albo za krootkie nozki, chca dobrze i sie znaja.
Do tego juz po złozeniu zamowienia, 3 razy przed odbiorem dzwonilam i zmienialam koncepcje (bolerko szal szal bolerko. welonik, kapelusik....) i pani cierpliwie za kazdym razem moowila ze zadowni i sproobuje zmienic, i za kazdym razem jej sie udawalo :)

siwtna obluga-polecam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9

PROSZĘ CIE, SAMA PISZESZ BZDURY JA OSOBIŚCIE SZYŁAM SUKNIE W PRACOWNI LANETTI MOJA SUKNIA W SALONIE KOSZTOWAŁA 4.500TYS A ,P.ANIA USZYŁA JĄ ZA 1900 ZŁ I WYGLĄDAŁA LEPIEJ NIŻ USZYTA W TYM SALONIE A MATERIAŁY BYŁY SPROWADZONE Z WARSZAWY Z HURTOWNI .
POZATYM ZASTANÓW SIE TAKIE SALONY MUSZĄ UTRZYMAĆ SIEBIE LUDZI ITD A ZAKŁAD KRAWIECKI NASTAWIONY JEST NA SZYCIE A NIE NA HANDEL I MARKETING DLATEGO MAJA MNIEJSZE KOSZTY UTRZYMANIA , CENA MOŻE BYC ATRAKCYJNA,I NA KONIEC NIE POMYSLAŁAŚ GDZIE TAKIE SALONY SZYJĄ SWOJE SUKNIE W DZISIEJSZYCH CZSACH KAŻDY PATRZY ŻEBY SIE UTRZYMAĆ A TY PŁACISZ ZA TO ŻE MOŻESZ POWIEDZIEĆ W JAKIM SALONIE KUPIŁAŚ SWOJĄ SUKNIE .sory za błedy

co wypatrzyłaś w langori a co w madonnie?

ja sobie wypatrzyłam też coś w Langorii i zastanawiam sie albo uszyje "pronovias" albo zmienie podejście do sukni:)

Tragedii nie ma można znależć coś innego:)

Też kupiłam suknię w Agnes - szyje się :)

Ogólnie prawda jest taka, że nie jest cukierkowo - a profesjonalnie.
Ja jestem bardzo zadowolona z konkretnej obsługi, nie pamiętam tylko imienia Pani, z którą miałam przyjemność...

Polecam Agnes:)

Po wybraniu sukni miałam kilka dni na zastanowienie, a suknia czekała odłożona dla mnie, po wpłaceniu zaliczki nic sie nie zmieniło i obsługa nadal na super poziomie. Do sukni dobrałam sobie bieliznę, buty. Wszystko bez presji, pośpiechu i z chęcią tam wracam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

niestety musze jednak przyznać Wam racje co do salonu MAdonny...

Rzeczywiście Pani zażyczyła sobie ode mnie 400 zł za mierzenie innych modeli, niż ten który kiedys wybrałam...

Ja polecam Salon Joanna w Wejherowie. Sukienki w dobrej cenie i jest w czym wybierać, panie bardzo miłe. Byłam tam trzy razy i za każdym razem Panie były mi pomocne w wyborze tej jedynej i właśnie tam wybrałam swoją sukienkę:)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mnie za każdym razem obsługiwała p.Patrycja, więc może dlatego nasze opinie tak bardzo się różnią.

Ostateczną decyzję podejmę w tym tygodniu:)

Krejzi, to jaką sukienkę w Madonnie wybrałaś?
A co do wypowiedzi calineczki, to ja miałam dokładnie taką samą sytuację. Kolejna przymiarka miała być płatna 400 zł, którą panie łaskawie odliczyłyby od ceny sukienki, którą powinnam zakupić!!!Mnie również obsługiwała pani Ola i mam jak najgorsze zdanie o jej podejściu do klienta. Choć sukienki śliczne, nie wrócę tam.

Inne tematy z forum

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...