Salony ślubne - opinie!!!

Z przykrością muszę napisać, iż po wizycie w salonie Madonna czuję się bardzo rozczarowana a wręcz zniesmaczona. Potwierdzają to członkowie rodziny, którzy mi towarzyszyli. Zdumiona byłam, iż nawet po podpisaniu umowy i zapłaceniu zaliczki nie można sfotografować siebie w sukience, a fotografia taka jest przecież bardzo cenna przy konsultacjach u fryzjerki, makijażystki czy wyborze bukietu. Niestety informacja o tym została przekazana w sposób bardzo niesympatyczny a ponadto atmosfera w salonie była bardzo zniechęcająca, a przecież wybór sukni powinien być jedną z milszych chwil w okresie przygotowań.
Natomiast w pełni polecam salon Lisa Ferrera a w szczególności przemiłą Panią Karolinę, Panie w salonach Farage i Agnes również są bardzo przyjazne dla klientek.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Salony ślubne - opinie!!!

Nie wiem czy mają wszystkie modele bo właściwie wpadłam tam przez przypadek, robiąc rundkę po salonach w Gdyni. Sukienek jest sporo i w sumie najdroższa jaką mierzyłam kosztowała 2800 więc przypuszczam, że ceny mają do 3000. Większość modeli szyją 3 miesiące więc jak na standardy salonowe w miarę szybko. W przyszłym tygodniu jadę już ostatecznie zamówić tę wybraną sukienkę, chociaż pewnie przy okazji zmierzę jeszcze 2 modele, które wczoraj znalazłam na ich stronie (ciekawe czy będą dostępne ;)?). Co do Agnes to może trafiłam na zły moment, nie wiem... Wraz z towarzyszącymi dziewczętami zaczęłyśmy sobie nawet żartować, że każda by złapała jeden model z wieszaka i wyszła i nikt by niczego nie zauważył ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ooo fajnie, że masz taką opinię o Elizabeth Passion w Gdyni, w okolicach lutego się do nich wybieram. A nie wiesz, czy mają wszystkie sukienki z strony www?czy dopiero po zainteresowani konkretnym modelem ściągają.
Dziwi mnie opinia o Agnes, bo byłam tam z zeszłym tyg i byłam bardzo pozytywnie zaskoczona. Fakt faktem polecili mi obsługę tylko i wyłącznie PANI WIESI, ale ona jest na urlopie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witajcie dziewczęta! Właśnie jestem po wielkim obchodzie i czuję się jak weteran wojenny:) Generalnie zanim odwiedziłam jakikolwiek salon wydawało mi się, że wiem czego chcę i że od razu to znajdę. Niestety już po pierwszym dniu poszukiwań okazało się, że będzie ciężko.
- Salon Tyszkiewicz w Gdańsku Wrzeszczu - na pierwszy ogień salon ten okazał się strzałem w dziesiątkę. Pani obsługującą była bardzo miła i wręcz namawiała do mierzenia różnych modeli żebym mogła się przekonać w jakim jest mi najlepiej. Dodam, że nie umawiałam się wcześniej na mierzenie. Suknie może nie powalające na kolana ale też nie najgorsze.
- Beauty w Gdańsku Wrzeszczu - Pani miła, ale kazała się umówić na przymiarkę. Niestety w salonie nie było żadnej z wybranych przeze mnie z katalogu sukienek, a sprowadzenie wiązałoby się z opłatą więc stwierdziłam, że poszukam dalej.
- Elja Gdańsku Wrzeszczu - Suknie kiepskie jakościowo. Podobno szyją ze zdjęcia jakie sobie tylko klientka wymarzy, ale jak dla mnie było by to zbyt duże ryzyko po tym co zobaczyłam na wystawie.
- Chantilly w Gdańsku Głównym - wyprzedaż (wszystkie suknie z salony za 1599 zł) - oferta kusząca jednak suknie mnie nie przekonały. Poza tym Panie co krok upominały, że absolutnie trzeba jak najszybciej spisać umowę bo jutro na pewno ktoś kupi TĘ suknię i wtedy trzeba będzie zamawiać nową dużo drożej. Od strony technicznej uważam, że przebieralnia była okropnie ciasna i ciemna.
- Memolia w Gdańsku Głównym - Przemiła babeczka, mimo, że tradycyjnie nie byłam umówiona, była bardzo pomocna. Salon trochę skromny i ciasny, ale kilka sukienek było naprawdę fajnych i całkiem przystępnych cenowo.
- Madonna w Gdyni - ileż ja się nastresowałam przed tą wizytą (głownie po przeczytaniu powyższego wątku, hehe). Okazało się, że Pani Patrycja, która się mną zajęła jest przemiłą, baaaardzo pomocną osobą. Mimo, że wstępnie miałam upatrzone kilka modeli dała mi do zmierzenia kolejne z zupełnie innej bajki. Dodatkowo dała kilka przydatnych wskazówek na co zwracać uwagę itp. Ostatecznie zaporowe okazały się ceny, chociaż suknie są naprawdę przepiękne (aha, przekonałam się, że naprawdę nie warto się skupiać na jakichś modelach odrzucając inne bo w moim przypadku wymarzona z tafty okazała się totalnym niewypałem z kolei "gracka", którą na początku wykluczyłam była bajeczna)
- Marietta w Gdyni - Żaden model mnie nie skusił do przymiarki
- Farge w Gdyni - jak wyżej (poza tym niewielkie zainteresowanie ze strony obsługi)
- Agnes w Gdyni - MASAKRA! Przez 15 minut nikt, dosłownie NIKT się nie zainteresował moją obecnością w salonie. Ani "dzień dobry" ani nic... Wybór sukni naprawdę duży i ceny całkiem przystępne, zwłaszcza, że teraz jest wyprzedaż, ale nie było nawet z kim się umówić na ewentualną przymiarkę. Czy Panie miłe? Nie wiem, żadnej nie widziałam ;/
- Elizabeth Passion w Gdyni - już zwątpiłam, że kiedykolwiek mi się uda znaleźć suknię, która mnie totalnie zachwyci a tu TADAAAAM! Panie w salonie przemiłe. Sam salon mi się bardzo podobał - czysty, nowoczesny, elegancki. Suknie bardzo ładne, w skrajnie różnych fasonach także można sobie coś upatrzyć, cenowo całkiem przystępnie. Zobaczymy jak będzie po zamówieniu sukienki i w trakcie przymiarek, ale póki co jestem pełna optymizmu :D
P.S. Nie sugerujcie się zdjęciami w katalogach, bo niewiele mają one wspólnego z rzeczywistością. Coś co pięknie wygląda na kościstej, poprawionej komputerowo modelce (dlaczego one mają takie dłuuugie nogi zawsze ;/?) może się okazać najzwyklejszym w świecie worem ;)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Lilea- ten na wysepce przy galerii jest juz zamkniety , pare dni temu widzialam informacje o wyprzedazy, a teraz pustki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziękuję bardzo dziewczyny za info:):) wy to wszystko wiecie hehe

W salonie Amelia w Gdynia wszystkie sukienki z tegorocznej kolekcji sa za 1000 zl.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

W Magdzie takie ładniejsze i nowsze modele 999zł, a widziałam też metki z niższymi cenami ;) w BJ mierzyłam tańsze za np. 700 zł ale one chyba były sprzed kilku lat. Te nowsze modele były ponad 1000zł i wzwyż.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dziewczyny a jak na chwile obecna kształtują sie ceny w salonie Magda i B&J?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja kupiłam swoją suknię w Salonie Magda w Wejherowie, jestem bardzo zadowolona z obsługi jaką tam doświadczam, pełen profesjonalizm Pani właścicielki!!!
Polecam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja osobiście nie polecam salonu Lanetti!!! Pani Anna Myszk uważa się za "wielką" krawcową a nie potrafiła uszyć prostego gorsetu.
Gorset wyglądał strasznie. Jak leżał to został oceniony przez wszystkich jednogłosnie: " a co to? dziecko uszyło coś na praktyce!?" Nie mówiąc już nic o tym jak na mnie leżał (on w ogóle nie leżał).
Teraz leży w koszu na śmieci.

Re: Salony ślubne -do koleżanki oli

Koleżanko wyluzuj trosze... Ty to dopiero masz klase ..
Ja nie uważam, iż sukienki z przed kilku sezonów są gorszej jakości Nawet czasem w takim małym niepozorym sklepie można znaleść nie powtarzalną jedyną w swoim rodzaju suknie.To skoro tak bardzo szukalaś sukienki jakieś znnej :) wiodącej :) firmy to trzeba było odrazu pojechać do salonu ''Lisa Ferrera''
Tu dziewczyny oczekują obiektywnych opinii a nie histeryzujących rozpieszczonych panienek.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

czy ktoś był tak samo niezadowolony z salonu Beauty jak ja? Kupiłam tam suknie, ale miałam kilka nieprzyjemnych sytuacji. Ogólnie opinia o tym salonie jest dobra, więc może tylko ja miałam pecha.

Bylam z przyjaciolka w salonie w Rumi jakis dziwny bez nazwy, przy Paderewskiego boczna od Dabrowskiego . Bardzo maly punkt ,sukienki slabo wyeksponowane i raczej marnej jakosci -takie sprzed kilku sezonow. Nie ma mowy o sukience jakiej kolwiek znanej wiodacej firmy , wszystkie szyte na miejscu . Zadna nie zachwycila nas tymbardziej ze czesc z nich to suknie uzywane wstawione do tego saloniku w komis o czym dowiedzialysmy sie dopiero po usilnym wypytywaniu mlodej ekspedientki jakby malo zorientowanej albo nie wiedzacej co moze mowic . Nie polecamy tego miejsca ,obsluga mila ale nie znajaca sie na rzeczy. Panie nie potrafily dobrac fasonu do sylwetki. No coz w porownaniu z innymi salonami wypada strasznie kiepsko i ubogo. Wybralysmy suknie z Karwin ''Lisa Ferrera''. Suknie piekne i z klasa w najnowszych tredach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

O tak - Livię polecam z całego serca, własnie tam kupiłam swoją suknię:) Panie są bardzo cierpliwe, doradzają (i odradzają również;), mają sporo dodatków na miejscu, buty, bolerka, welony, biżuteria, pełno krojów i fasonów... no i sam salon jest jasny, przytulny, a przymierzalnia bardzo wygodna i przestronna, aż się nie chce wychodzić:).
Langorią niestety mocno się rozczarowałam.. Pani była bardzo miła i pomocna, ale sam salon wydał mi się jakiś taki ciemny i zakurzony, tkak jak suknie :/.. Wlaściwie każda suknia, która dostawałam do przymiarki była na mnie o wiele wiele za duża, więc nawet ciężko było stwierdzić czy dobrze wyglądam w danym fasonie.. Podeścik i przymierzalnia malutkie, nie wiele było trzeba, żebym była na widoku wszystkich wchodzących.. Obrazu dopełniła pani stylistka (podobno jakaś mocno `oblegana`), ktora zjawiła się pod koniec mierzenia... miałam na sobie akurat Angel Giovanni, krój absolutnie nie w moim stylu, ale chciałam się przekonac na własnej skórze... Kiedy tylko wyraziłam swoją niechęć do tej sukienki `oberwało` mi się, że sukni nie doceniam, boję się jej
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

jesteście jakieś za bardzo zdecydowane:)
Ja jestem wybredną klientką i musiałam pochodzić kilka razy i dotknęła mnie "polityka sklepu" :/

Mam taką samą opinię o salonie Lisa Ferrera, panie bardzo nachalne, wydzwaniają w kółko. Same przymiarki to też nic ciekawego, suknie wcale nie takie rewelacyjne, a jak stałam w jednej minute to już sugerowano mi by przemierzać następną, nawet nie było czasu dobrze obejrzeć. Zrezygnowana tym wszystkim weszłam do Madonny (akurat po drodze jak już jechałam do domu) nie byłam wcale umówiona a Pani bardzo chętnie mnie przyjęła, powiedziałam jaką kwotą dysponuję i jaki fason mi odpowiada, przyniosła mi 3 w których wyglądałam przecudnie!! Kolejna wizyta była juz tylko formalnością, jednak zdecydowałam sie na mierzenie jeszcze paru innych (nikt mi nie kazała płacić). Dopiero na końcu zdecydowałam sie na 1, polecaną przez Panią, w dodatku najtańszą! z tych wszystkich! Pani Patrycja jest cudowna, jak do Ciebie mówi to ma się wrażenie że słucha, nic nie wciska i nie ściemnia. Naprawdę polecam ten salon!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Lisa Ferrera bardzo mocno "walczy" o klienta. Byłam tam raz, zalogowałam się przez stronę z podaniem maila i numeru telefonu. Raz w miesiącu na maila dostawałam jakąś informację o promocji a dziś zadzwoniła do mnie Pani z informacją "jeżeli ma Pani ślub we wrześniu i nie podejmie decyzji do jutra to suknia nie będzie gotowa"?!

Szok. Uświadomiłam Panią, że suknia została wybrana gdzie indziej:) więc powiedziała "to usunę Panią z systemu"?! Byłam tam raz, nawet nie pamiętałam, że mówiłam kiedy ślub biorę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jednoznacznie polecam salon właśnie ekskluzywny , na poziomie i z gustem ,nic dodać nic ująć Ave Art w Gdyni .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ja chciałam polecić salon ślubny Artrend. Przyjechałam bez umowienia, ale mimo wszystko zostałam przemile obsłużona. Jedna przymierzalnia była już zajęta, ale bez problemu zostałam zaproszona do drugiej. Był to mój trzeci salon (wcześniej odwiedzilam Aspene i BJ w Wejherowie, ale jakość sukien nie była zadowalająca).
Przymierzyłam około 10 modeli, z których waham się między dwiema- muszę podjąć decyzję do poniedziałku, bo ślub mam 13 sierpnia a czeka się 4 miesiące...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dokładnie!!! Terminowosc i bezczelna obsluga to ich najgorsze strony...

nie warto niczego tam zamawiac i nie potrzebnie sie denerwowac tez mialam z ich strony sporo nerwów

zgadzam sie z opinia wyzej
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...