Salony ślubne - opinie!!!

Z przykrością muszę napisać, iż po wizycie w salonie Madonna czuję się bardzo rozczarowana a wręcz zniesmaczona. Potwierdzają to członkowie rodziny, którzy mi towarzyszyli. Zdumiona byłam, iż nawet po podpisaniu umowy i zapłaceniu zaliczki nie można sfotografować siebie w sukience, a fotografia taka jest przecież bardzo cenna przy konsultacjach u fryzjerki, makijażystki czy wyborze bukietu. Niestety informacja o tym została przekazana w sposób bardzo niesympatyczny a ponadto atmosfera w salonie była bardzo zniechęcająca, a przecież wybór sukni powinien być jedną z milszych chwil w okresie przygotowań.
Natomiast w pełni polecam salon Lisa Ferrera a w szczególności przemiłą Panią Karolinę, Panie w salonach Farage i Agnes również są bardzo przyjazne dla klientek.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Salony ślubne - opinie!!!

Piękne suknie są w salonie Aleksandra w Rumi! Moją suknię chwalili wszyscy goście:)
Ceny nie są wygórowane, a w dodatku pod koniec roku można trafić na wyprzedaż 50% ;) Welon i przeróbki gratis, bolerko do wypożyczenia za kaucją.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Chciałam się podzielić swoimi opiniami :)

Swoje poszukiwania zaczęłam od wizyty w Salonie First Lady w Pruszczu Gdańskim. Salon całkiem ładny, pani bardzo miła, ale niestety słaby wybór sukienek, zależało mi na linii A i niestety tych było mało...

Kolejnym salonem była Bianka w Starogardzie Gd. Uważam, że to był po prostu stracony czas i paliwo... byłam umówiona na konkretną godzinę, a musiałam czekać, w salonie było pełno ludzi, nie ma kameralnej atmosfery, a suknie tragiczne i tandetne :/

Później odwiedziłam gdyńskie salony, najpierw Madonna. Bardzo cicho i przyjemnie. Obsługiwała mnie Pani blondynka, bardzo profesjonalna i od razu dobrała mi suknię do figury. Wcale nie dawała mi najdroższych sukien ze sklepu.

Celebrity Bridal - kolejny salon, w którym byłam umówiona na konkretną godzinę i musiałam czekać, bo wszedł ktoś z ulicy, uważam że ja powinnam mieć pierwszeństwo, ruch jak w Paryżu, co chwilę ktoś wchodził, w konsekwencji Pani dała mi tylko dwie suknie, po czym stwierdziła, że nie ma sensu dalej mierzyć, bo tylko ta jedna mi pasuje, chyba chciała się mnie pozbyć... więc to była najkrótsza wizyta

I na końcu Agnes. Obsługiwała mnie Pani Alicja. Bardzo miła profesjonalna, potrafiąca doradzić. Spokojnie dała mi chyba 8 sukni do mierzenia, dobrze dopasowała, no i bardzo ważny aspekt - przystępne ceny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja również polecam salon Bianka w Starogardzie, baaaardzo duży wybór, piękne suknie, a szefowa przemiła. Dodam jeszcze że mają bardzo duży wybór dla dziewczyn w większym rozmiarze. Ja mierzyłam chyba z 8 a mam roz. 50
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mmm 121 ja tez mierzylam suknie z panią Hanią, i super ja wspominam, ja nie wybralam stamtad sukni, ale obsluge bede polecac kazdemu:)

Ja też odwiedziłam sporo salonów i w końcu wybrałam suknie z Elizabeth Passion w Gdyni. Obsługa bardzo profesjonalna, pani Hania ma oko do klienta i świetnie mi doradziła jeśli chodzi o fason,kolor sukni. W dodatku można tam robić zdjęcia,obejrzeć je 10 razy na spokojnie w domu i zastanowić się, co jest bardzo ważne w takich momentach. Jeśli chodzi o ten salon to widzę same plusy :)
Natomiast w Madonnie nawet mnie nie obsłużono w normalny sposób. Panie ,które tam były, nie były skore do pomocy, zrezygnowałam z kolejnej wizyty.
Z Farage też wyszłam bardzo niezadowolona. Powiedziałam jakie suknie mnie interesują ,poprosiłam Panią o pokazanie mi konkretnego typu sukni i...okazało się,że Pani twierdzi,że ...nie ma mi zbytnio nic do zaproponowania. Byłam w szoku,że musiałam wręcz prosić żebym mogła cokolwiek przymierzyć.
Jakkolwiek, ja swoją suknie wybrałam i się ogromnie cieszę :):)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja również polecam Celebrity Bridal! Obsługa jest konkretna,miła i rzeczowa.Nie czułam ani przez chwilę presji zakupu czy wciskania produktów.Wybrałam tam piękną suknie w dobrej cenie,welon również zakupuje w tym salonie,co do reszty to jeszcze myślę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

salon sukni ślubnych BIANKA w Starogardzie Gdańskim baaardzo polecam!!!!!!!!

Ja byłam tylko w 2 salonach, bo juz po odwiedzeniu pierwszego wiedzialam, ktora suknie chce. Pojechalam jednak do Madonny, w ktorej przyjeto mnie dosyc niemilo. Ksiezniczka nie jestem, ale Pani moglaby byc odrobine bardziej przystepna. Wrocilam do pierwszego salonu, czyli Celebrity Bridal na Wielkopolskiej w Gdyni (rok temu w maju wybralam model). W ostatnich dniach odebralam swoja wymarzona sukienke. Pani Asia, jak i dwie Panie krawcowe super babki! W salonie kupilam tez bielizne oraz woalke. Przy okazji dostalam dwie inne rzeczy w gratisie:) Polecam ten salon, bo maja naprawde piekne sukienki i dodatki, a obsluga jest tez bardzo sympatyczna.

Górną granicę to trochę zaniżyłaś :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sukni Anna Kara w Arttrendzie nie wypożyczają a ich koszt jest w granicach 3000-4000zł, zależy od modelu. Suknie są piękne! Ja będę też miała Annę Karę, już zamówiłam.

Polecam First Lady w Pruszczu Gd. Tam zamówiłam swoją suknię.
Niestety muszę przestrzec przed salonem Beauty w Gdańsku. Panie namawiały mnie na "nową" suknię za sporą cenę (adekwatną do "nowej" sukni), która okazała się używana. Dowiedziałam się o tym, bo przypadkiem nawiązałam kontakt z dziewczyną, która wstawiła ją tam do komisu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

zdecydowanie sie z toba nie zgodze.
przejezdzalam obok tego salonu przypadkowo i tchnelo mnie zeby jednak tam wejsc. CO prawda pani wlascicielka spytala sie czy mam umowiona godzine , odpowiedzialam jej ze nie wiedzialam ze trzeba. w koncu powiedziaa ze za chwile bedzie wolna przymierzalnia i maja godz. przerwy zebym mogla cos przymierzyc. obeszlam caly salon wybralam 3 suknie , niestety bialy mi nie pasowal wiec pani zasugerowala zebym przymierzyla kremowa i po prostu przyniosla mi suknie ktore wybralam w kolorze kremowym bez marudzenia , przyniosla nawet buty , na kazde moje pytanie odpowiadala bardzo grzecznie , i profesjonalnie. TO byl 4 salon ktory odwiedzilam i z najlepsza obsluga. Niestety najgorsza ma MADONNA i jakis sklepik w Maksymilianie (ceny sukien sa straszne a panie wciskaly zebym kupila)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam Suknię Idealną, mają suknie outletowe i komisowe (nie widać różnicy i śladu użytkowania), niezły wybór według mnie i można poprzymierzać różne fasony i typy sukien.

Dzięki:-) a orientuje się ktoś czy w Artrend wypożyczają i jaki jest mniej więcej koszt?

Anna Kara jest tylko w Arttrend w Gdańsku Oliwie.
http://arttrend.pl/salonsukienslubnych.php

w jakim salonie znajdę suknie ANNA KARA? Bardzo podoba mi się ten styl i nie wiem gdzie szukać takich sukni:-)

Ja już mam za sobą szukanie sukni ślubnej. W salonach AGNES, Elisabeth, Farage to salony w których jest duży wybór, przemiłe i pomocne panie, które nie wciskają kitu (tak jak w przypadku innych salonów). Zdecydowanie nie polecam salonu CELEBRITY BRIDAL. Panie z tego salonu są natarczywe, wciskają Klientkom sukienki i ciemnotę. Ceny są wysokie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zobacz kolekcje ANNA KARA prosciutkie sukienki

Polecam salon "Biała Suknia" z Gdańska - są tam sukienki w cenie od 200 do 900 zł :) Obsługa jest miła i fachowa. To był pierwszy salon, w którym byłam. Przymierzyłam kilkanaście modeli i znalazłam tą "moją wymarzoną".

Atelier spisało się na medal, suknia leży idealnie :) nie ma co pisać, bo wszystko było ok. ,
Poszukuje po prostu drugiej sukienki na czas po oczepinach , czegoś lżejszego i mniejszego :) a takich modeli jest bardzo mało,
Dzisiaj zaliczylam jeszcze

Memolia ( gdansk ) Pani bardzo miła i pomocna ale salon w mojej ocenie nie prezentuje się najlepiej ze strony wizualnej .

Beauty - bardzo duży wybór sukienek, Pani baaaaardzo miła, tylko czas oczekiwania na sukienkę która mi sie spodobało to 7 miesięcy a slub na początku sierpnia , więc odpadła :(

Inne tematy z forum

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...