Salony ślubne - opinie!!!

Z przykrością muszę napisać, iż po wizycie w salonie Madonna czuję się bardzo rozczarowana a wręcz zniesmaczona. Potwierdzają to członkowie rodziny, którzy mi towarzyszyli. Zdumiona byłam, iż nawet po podpisaniu umowy i zapłaceniu zaliczki nie można sfotografować siebie w sukience, a fotografia taka jest przecież bardzo cenna przy konsultacjach u fryzjerki, makijażystki czy wyborze bukietu. Niestety informacja o tym została przekazana w sposób bardzo niesympatyczny a ponadto atmosfera w salonie była bardzo zniechęcająca, a przecież wybór sukni powinien być jedną z milszych chwil w okresie przygotowań.
Natomiast w pełni polecam salon Lisa Ferrera a w szczególności przemiłą Panią Karolinę, Panie w salonach Farage i Agnes również są bardzo przyjazne dla klientek.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Salony ślubne - opinie!!!

Potwierdzam, suknie bajeczne. ale czytałam na elbląskim forum parę nieprzychylnych opini, że po wpłaceniu zaliczki i podpisaniu umowy panie nie były juz takie miłe. Jakieś problemy były przy odbiorze, coś żle uszyte, panie wmawiały że tak miało być, itp. Ale to pare lat temu było, więc do tej pory pewnie wiele się zmieniło. Zaznaczam że osobiście nie sprawdzałam zachowania pań, więc nie wiem ile w tym prawdy. Suknie znam z targów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja polecam salony Victoria w Elblągu.
Bardzo duży wybór sukni - od Agnes po Pronovias, do tego świetna obsługa i ceny niższe niż w 3city.
Panie nie marudzą, pomagają, chcesz po raz 5ty przymierzyć konkretną suknie - nie ma sprawy.
Zdecydowanie tam się wybierzcie!

buninka - nie podejrzane, tylko pytam sie z ciekawości :) (są wg mnie posty/osoby zapadające w pamięci :) )

dodatkowo prawie milczeniem zostal pominiety salon, ktory rok wczesniej byl przez wesola dame wychwalany bardzo mocno - ciekawi mnei zatem co mialo wplyw na to, ze teraz został wymieniony jako ostatni i jednak nie zostalo o nim napsiane prawie nic zwlaszcza, ze autorka wypowiedzi kupowala tam swoja suknie w 2012 roku... zazwyczaj ejst tak, że o miejscu gdzie była w końcu zakupiona "ta wymarzona" jesteśmy w stanie napisać najwięcej ;)

moze np dali ciala wybitnie, ze brak slow? to tez mozna by o tym napisac na forum :)

ps. madonna jedzie juz chyba tylko na "marce" - na forum opinie ma po raz kolejny tragiczne (i sama bylam w zelszym roku zniesmaczona strasznie po wizycie tam..), a jednak klientek maja duzo w dalszym ciagu...... :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziewczyny ja tez bylam zachwycona salonem Ave Art i chyba kupie tam jakas krotka sukienke na dzien po :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Magda - wiesz, ja swoją suknię odebrałam ponad trzy lata temu. A teraz znów latam po salonach. Strasznie podejrzane to pewnie dla niektórych forumek i nie tylko! Za półtora roku robimy odnowienie ślubu, no i, niestety potrzebna mi suknia. Więc latam.

Dla zainteresowanych:
Agnes- rzeczywiście duży wybór sukienek, najwięcej modeli litera A, więc nie w moim stylu, ale atmosfera ok.

Marietta - nie spotkałam sie tam z nietaktownym traktowaniem ale pochwalic też nie mogę. Panie tam jakby za karę siedzą. Na każde pytanie o cenę sukni odpowiadały że od 1990zł, nadal nie wiem ile konkretnie, a podoba mi się tam jedna niestety.

Elisabeth Passion - obsługa rewelacyjna, chyba najlepsza. Suknie piękne i w przystepnych cenach. Mam tam faworytkę.

Madonna - tragedia!!! obsługa fatalna a suknie w stanie "terminalnym". Byłam przypadkiem w Madonnie w Krakowie i w Wilnie, więc ten w Gdyni wygląda przy nich gorzej niż lumpeks.

Celebrity Bridal - obsługa taka sobie, ale "pani szefowa" namówiła mnie do przymierzenia jednej sukni, na którą bym nie spojrzała, bo przeważnie w takich wyglądam jak w koszuli nocnej. No więc przymierzyłam i przeżyłam szok bo tak pięknie nie wyglądałam jeszcze w zadnej sukni. Pronovias Daga - suknia the best!

Beauty - suknie nawet ładne i obsługa ok, ale ustawienie lustra i8 koła dla panny młodej jest w fatalnym miejscu bo przy drzwiach. Bardzo to nie przemyślane szczególnie gdy ktoś wchodzi a na dworze mroz,

Langoria - tam nawet nie ma miejsca poogladać suknie z odpowiedniej odległości bo taka ciasnota.

Ave Art - bardzo fajne miejsce, suknie niespotykane gdzie indziej, obsługa profesjonalna.

Wesoladama - a po co od 3 dni biegasz po salonach, skoro juz w zeszlym roku zakupiłaś swoją wymarzoną ??? :)

w watku:
http://forum.trojmiasto.pl/SUKNIE-SLUBNE-2012-wasze-suknie-t322316,1,11.html

z zeszlego roku napisałaś:

wesoladama

2012-05-06 15:55

Re: SUKNIE ŚLUBNE 2012 - wasze suknie

Właśnie odebrałam moją sukienkę, jest prześliczna i dokladnie taka jak sobie wymarzyłam, ostatecznie wybrałam sukienke nr. 2 model Avril. Z czystym sumieniem mogę polecić Atelie Sukien Slubnych we wrzeszczu. Postaram się jak najszybciej wrzucić fotki ze ślubu.

tak mi akurat zapadł w pamięć Twój nick i dylematy z sukienkami :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej ,
Od 3 dni latam po salonach i moje opinie są następujące :)
Agnes - mega wybór sukienek , pani Alicja swietnie dobrala modele do mojej sylwetki , ceny przystępne, klimat tez przyjemny

Madleine - Pani bardzo miła jednak sukienki pochodzą chyba z zeszlych lat , wyglądają na stare i brudne, przymierzylam tylko jedną i to tylko dlatego żeby tej Pani nie było przykro

Marietta - zdecydowanie zalecam właścicielą zatrudnienie nowych konsultantek, Panie były opieszale, szczególnie ta młodsza, wymsknelo jej sie, ze jestem za stara do niektórych modeli( chciałam poprostu zobaczyć jak wyglądam w sukience do kolan z tiulu) ( na Boga mam 27 lat;)) , nie potrafiły dobrać sukienkę do mojej sylwetki i wciskaly mi sukienki w których od początku mówiłam im ze będę złe wyglądać , jednak one sie upieraly żebym spróbowała , były rownież nie przyjemne dla mojej mamy , na szczęście nic mi sie tam nie spodobało więc nie muszę tam wracać :)

Elizabeth Passion - miła obsługa , ciekawe modele

Ave Art - przepiękne miejsce, cudowne sukienki , ceny tez nie są jakieś wysokie , Właścicielka zna sie na rzeczy , potrafiła fajnie doradzić a co najważniejsze nic nie wciskala , jedny minus to to ze na etapie wybierania sukienki juz nie trzyma sie terminów,

Cymbeline - bardzo ladny salon, jednej nielicznych w którym poczułam ze to salon z sukniami a nie zwykle sklep :) Sukienki przepiękne, ceny tez ;) ale do przyjęcia , natomiast obsługa to jakaś masakra , kazano mi czekać ponad pól godziny , niekt sie nami nie zajął , 3 konsultantki obsługiwały 2 panie , a ja z moja mama i teściowa staliśmy i czekaliśmy bo nawet samemu nie wolno oglądać sukienek, gdy doszło juz do przymierzalnia to było widać ze Pani która trafiłam ma mnie ogólnie w D. I daje mi wszystkie sukienki jak leci , zero pomocy, jakiej porady w których bym mogła dobrze wyglądać,

Lisa Ferrera - bardzo ale to bardzo przemija obsługa ( pani w ciemnych włosach ) sukienki niestety nie w moim stylu ale ładne i duszy wybór,

Art Trend w Oliwie - piękne suknie , miła obsługa
Liviana Przymorzu duży wybór , ceny przystepne bardzo miłe panie,
Langoria we Wrzeszczu -mały wybór ,przystępne ceny , miła Pani :)
Atelier Sukien Slubnych na Morenie - dużo fajnych sukienek,bardzo miła i pomocna Pani i dość tanio :)
Sie rozpisalam ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja w przyszłym tygodniu zaczynam wycieczkę po salonach,wasze opinie na pewno będą dla mnie przydatne,mniej więcej wiem co bym chciała i na pewno podzielę sie z wami swoimi wrażeniami
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja nie polecam Memolii choć Pani twierdzi ze wszystko się da zrobić i przerobić to nie jest to profesjonalne, strona internetowa daje odczucie że trafię na salon sukni ślubnych , a w rzeczywistości to zlepek bazarku i sklepu. Szukam dalej - obrałam kierunek na arttrend, livia i langoria - jak wrócę to opiszę

Ja również jestem pod wrażeniem salonu Cymbeline (choć wcześniej naczytałam się negatywnych opinii).
Wybór sukienek jest bardzo duży, panie są przeuprzejme, ale tez potrafią doradzić i nie wciskają czegoś, w czym brzydko wyglądamy. Jedynie ceny dość wysokie...

Natomiast najbardziej polecam salon Biała Dama w Sierakowicach. Warto przejechać te kilkadziesiąt kilometrów, bo salon ma bardzo duży wybór sukienek, w różnych stylach. Panie są bardzo profesjonalne i miłe, przymierzalnia (korzystałam z tej u góry) bardzo dobrze naturalnie oświetlona i przestronna. No a przede wszystkim ceny- naprawdę warto wydać kilkadziesiąt złotych na benzynę ;)

Ja również polecam salon Cymbeline. Profesjonalna i miła obsługa, Panie super doradzają. Polecam wszystkim Panną Młodym, zwłaszcza tym, które nie wiedzą do końca czego chcą jak ja :) Panie idealnie potrafią dopasować sukienki do sylwetki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja polecam Aspena - Wejherowo :))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam Wam Cymbeline :) rewelacja, Panie sa mile, i az chce sie wracać:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja kupilam suknie 2 miesiace temu w celebrity bridal na wielkopolskiej nie planowalam wydac 4 tys. ale kiedy weszlam do salonu nie mialam wyjascia musialam przeznaczyc 4 tys. na sukienke. Pani włascicielka super kobitka , potrafi doradzic , nie wciskala mi najdrozszych kiecek skoro widziala ze wygladam super w tych tanszych , nie chcialam sukienki z tafty bo dla mnie sa tandentne i guaniane wiec wcale takiej mi nie pokazywala , przymierzalam 3 razy bylam u nich kilka razy i nigdy zadnych problemow nie robily. Bardzo polecam ten salon! za to salon Madonna zdecydowanie nie polecam! Weszlam z tesciowa i narzeczonym pani spytala czego szukamy , po czym pokazała mi najbrzydsze i najdrozsze zarazem modele sukienek. moi towarzysze spojrzeli na mnie zabronili cokolwiek przymierzac , pani jakby obrazona a i jeszcze wielkie pretensje ze przyjechalismy z biegu sie nie umowilismy na konkretna godzine chodz salon byl pusty nikogo nie bylo nawet zapisany nikt nie byl na godzine pozniej a ona do mnie wielkie pretensje miala . NIGDY W ZYCIU WIECEJ NIE WEJDE DO TEGO SALON, I NIKOMU GO NIE POLECE Z MOICH ZNAJOMYCH!

nie polecam za to Avanti we Wrzeszczu, miałam tam problem z butami co prawda, ale strach pomyśleć co by było z suknią, Zamówiłam buty ok 2 miesiące przed ślubem, miały być nieco zmodyfikowane, więc specjalnie potem dzwoniłam do właścicielki upewnić się czy takie producent zrobi. Odpowiedź była twierdząca. 3 tygodnie przed ślubem dzwoniłam by się dowiadywać czy już przyszły. Doszlo do tego, że w ostatnich tygodniach Pani nawet nie odbierała odemnie telefonu. Dodzwoniłam się do producenta i od niego 2 dni przed ślubem dowiedziałam się, że buty nie zostały wcześniej zrobione, ale już są i będą wysłane w piątek czyli dotrą 2 dni po ślubie. Dodam, że płatność była z góry na szczęście potem dostałam zwrot tych pieniędzy, ale stresu i biegania, dzwonienia było co nie miara
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam, ja szyłam w BJ w Wejherowie w 2012, wymyśliłam sobie projekt i tylko tam został zrealizowany tak jak chciałam, nikt mi nie narzucał swojej wizji, a doradził rozwiązania techniczne, i rzeczywiście było najtaniej w porównaniu do Gdańska, Gdyni

Ja mogę się wypowiedzieć o salonach w WEJHEROWIE, a więc tak...
- SALON MAGDA
ogólnie pani miła ale jak zobaczyłam że mam przymierzać sukienkę a wszyscy przechodnie oglądają mnie to dziękuję no i miałam wrażenie, że suknie są jakieś przybrudzone i są to stare modele
- SALON ASPENA
pani bardzo miła i chętna do pomocy, fajnie doradzała, sukienki ładne i czyste, warto tam zajrzeć
- SALON BJ
trochę dla mnie przegięcie, panie myślały, że trafiły na idiotkę, wszystko uszyją, wszystko mają najlepsze, najtańsze i powiedziały wprost że mam iść do innych salonów mierzyć, robić zdjęcia a później przyjść do nich i one to uszyją... dla mnie to brak profesjonalizmu na maksa i żałosne podejście. a jeżeli chodzi o suknie to moim zdaniem są marnie odszyte i za nic nie leżą dobrze
-SALON JOANNA
warto tam zajrzec, pani bardzo profesjonalne i chętne w doradzeniu, nie ma się wrażenia, że chcą coś wypchnąć na siłe, a co najważniejsze suknie na prawdę sa ładne, wydaję mi się ze jak suknie sa firmowe to od razu inaczej leza
-MARDAN
niby ok ale nic ciekawego takze nie wiem czy warto sie fatygowac po tych schodach ;)
tak na prawde to jedynie warto sie wybrac do Joanny i Aspeny :)
to na tyle, jak bede w gdyni totez postaram sie szczegolowo napisac opinie ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja kupilam suknie od Pani z saloniku sukni z pokazow.
Jestem bardzo zadowolona . Suknie piekne , nowe i od razu kupilam caly komplet z welonem i halka. Jestem naprawde zadowolona i bede ten salonik polecac kazdemu. Jesli nie chcecie wydac kroci i miec piekna suknie to serdecznie polecam. Mam juz suknie wymarzona i w zadnym salonie nie spodobala mi sie suknia az tak jak moja .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja też byłam w kilku salonach w Gdyni i w Gdańsku, ale wybrałam z salonu w Żukowie polecam cena przystępna i bardzo miła obsługa nikt mi nie mówił że dla mnie nie ma rozmiaru

Ja natomiast polecam Salon Sukien ślubnych "Grażyna" w Gdańsku Zabiance, ul. Subisława 27c (po schodkach w górę), tuż obok przystanku SKM Żabianka-AWFiS.

Sukienkę już mam - sukienka prześliczna !!!

POLECAM =)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Garnitur ślubny dobrej jakości gdzie mogę kupić??? (99 odpowiedzi)

szukamy z moim przyszłym mężem dobrej jakości garnituru.... czy ktoś coś wie??

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...