Skuteczny odplamiacz??

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Dziewczyny potrzebuje skutecznego odplamiacza, mozecie jakis zaproponowac?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Skuteczny odplamiacz??

to zależy od czego masz plamy, ja mam w łazience vanish do kolorów,do białego, mydełko do plam i odplamiacz w kulce:P a niektórych plam nie mogę wywabić, na inne przeważnie działa albo vanish albomydełko, albo oba naraz, czasem piorę po 2-3 razy, zmniejszam/zwiększam temperaturę w pralce, a i to nie pomaga;)

podobno z Biedronki jest dobry OXY , ostatnio miałam Tupperware bez zachwytów ale w połączeniu z Persilem w kostkach sprały mi się paskudne ślady po trawie na spodniach młodego ...ależ sie zdziwiłam , ze sie udało.

właśnie się czaiłam na ten persil w kostkach, bo akurat żel mi się kończy, ale cena mnie odstrasza, może jednak warto/

ja wzięłam ten Persil w kostkach na próbę 2 zł /op w którym masz 2 szt czyli na 1 pranie ... chyba pójdę po jeszcze :-) zwłaszcza że przeważnie piorę w żelach a w proszku sporadycznie .

Przetestowalam rozne vanishe, ariele, drogie mydelka odplamiajace itd. dla mnie super jest oxy z biedronki. nakladam na plame, namaczam na noc. i plam nie ma
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

mi się rewelacyjnie sprawdził Ariel, takie próbki można było jakiś czas temu dostać :)

Ariel miałam i trawy ze spodni nie sprał - miałam ten oryg. niemiecki odplamiacz Ariel ...ale być może zrobiłam błąd , ze po nalaniu odplamiacza na plame wyprałam w żelu a pewnie powinnam wyprac w proszku chyba jednak są mocniejsze i lepeij proszek dopiera plamy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ariel profesional ,ale polski kupiłam niemiecki i niestety jest do bani

a jak z kolorami przy tym odplamiaczu oxy? Strasznie się tego boję od czasu kiedy zostawiłam na noc namoczonąu w vanish kurtkę męża która kosztowała kupę kasy, a odplamiacz zosawił plamy jak od wybielacza:/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja pamiętam że jak młody był mały i smarowałam mu buzię gancjaną to plamy miał na kolorowych i białych rzeczach... i nie z nimi się nie działo :) ani z kolorami ani z białymi :)
polecam polecam :)

koza zrób test najpierw :) zależy z czego ta kurtka...
nanieś troche odplamiacza i poczekaj czy coś złego się nie stanie :) ten z biedronki jest w przystępnej cenie :) więc w razie co nie wykosztujesz się:)

odplamiacz jak odplamiacz, bardziej się wykosztuję na te rzeczy co ew. poniszczy;) ale juz gdzieś na innym forum też go bardzo kobitki chwaliły więc coś musi być na rzecz

btw. w lidlu chyba nie ma żadnego "firmowego" odplamiacza co? bo bardzo lubię chemię z lidla właśnie

ja używam biedronkowego oxy również.Teraz jest za niecałe 4zł,ale boję się,że producent się zmienił i będzie gorszy.Wcześniej był droższy.
Na innych potaniałych rzeczach też się z biedronki przejechałam,bo producent się zmienił........:(((
Ale spróbuj,

też się męczę z plamami, ale np. na marchewkę lub pomidory polecam ekspozycję na słońce - niezawodne i za darmo :)))

w Lidlu jest, a raczej bywa bardzo fajny odplamiacz - w płynie, w zielonej butelce z W5, żel z aktywnym tlenem czy jakoś tak.
U mnie daje radę ze wszystkim ;) ale niestety pojawia się w Lidlu tylko kilka razy w roku - gazetkowo.

http://allegro.pl/clovin-tlenowy-odplamiacz-oxy-power-polecam-i1531336673.html

biedronkowy?

Dzieki za rady :) bede probowac walczyc z plamami :)

No właśnie, ja ostatnio pierwszy raz stwierdziłam, że spróbuję użyć odplamiacza. Wyprałam rzeczy z vaniszem i plamy były, ale jak powisiały cały dzień na słońcu, to spora część zniknęła. Podsumowując - najskuteczniejszy i najtańszy sposób to słońce.

w Lidlu jest taki odplamiacz w proszku w pudelku, ktory daje sie do prania do proszku, jedna miarke, lub stosuje miejscowo na plamy po dodaniu odrobiny wody, robiac taka paste. mozna i namaczac przez noc w roztworze. mi sie sprawdza.
http://www.e-commerce.pl/Lidl-W5-Uniwersalny-odplamiacz,33778.html

Inne tematy z forum

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (22 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...