Słomki konstrukcyjne Bamp - posiada ktoś?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Ostatnio natknęłam się na słomki konstrukcyjne Bamp, na zdjęciach w internecie wyglądają fajnie, ale czy takie są w rzeczywistości?

Zastanawiam się nad kupieniem dla 4 latka pod choinkę i dlatego bym chciała się czegoś o nich dowiedzieć.

Czy są wytrzymałe? Czy się nie rozpadają, nie lecą na boki jeśli zbuduje się coś wysokiego?
Jeśli zbuduje się np. domek i położy na to jakiś lekki koc nie rozleci się?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Słomki konstrukcyjne Bamp - posiada ktoś?

Szukam jakiś opinii w internecie, ale nie mogę nic znaleźć.

Dlatego jeśli ktoś posiada te słomki to proszę bardzo coś o nich powiedzieć :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

też zamierzam kupić :-) Może ktoś ma jakieś doswiadczenie?
Lilu, kupiłaś już?

a gdzie to można kupić? :-)
Czy to takie słomki, które są w Experymencie?

no właśnie szukałam słomek, które są w experymencie i to chyba to bo takie same elementy. Kupić można na allegro i w niektórych sklepach on line.

Ja już kupiłam te słomki.
Konkretnie o takie mi chodziło http://www.inwestment.info.pl/index.php?p=2_1

Na razie jeszcze nie wypróbowane, ale z tego co udało mi się sprawdzić, słomki prosto wchodzą w krzyżyki, są giętkie, próbowałam coś na szybko zbudować, to się dosyć dobrze trzymało.

Na razie mało mogę o nich powiedzieć, porządnie sprawdzone będą dopiero na święta.

Ale już widzę że synkowi na pewno się spodoba i będzie się z tego bardzo cieszył.

Też kupiłam.
Na opakowaniu to zaoszczędzili, łamie się w rękach(300el), moje połamało się w paczce już, ale już same słomki z porządnego plastiku. Za pierwszym razem słomka bardzo ciężko wchodzi w krzyżyk, 3 latek nie dałby rady wcisnąć, ale już po pierwszym użyciu słomka jest dopasowana do krzyżyka i wchodzi łatwo.

My już słomki wypróbowaliśmy. Są super :)

Synek już sobie zbudował rakietę i się świetnie bawił, gdyby nie pora snu to dalej by się nimi bawił.

Nie miał problemów z łączeniem słomek z krzyżykami, dosyć łatwo wchodzą, niektóre mają lekkie opory, więc czasem pomagałam synkowi dociskać je do końca.
Zbudowana rakieta była wyższa niż synek, stawał na palcach żeby u góry połączyć.
Dosyć stabilne, rakieta była szerokości 2 słomek z trzech stron, jedna była nie połączona aby było wejście, wysokość była z 6 słomek, na dole nie mieliśmy połączonego aby dziecko mogło swobodnie stać w środku, jedynie u góry jakby dach był.
Nie przewracało się. Łatwo dało się przenieść naszą konstrukcję.

Już widzę ile różności można z tego zrobić.
Jutro zrobimy rakietę na dwie osoby.
Kolejnym razem zrobimy domek i spróbuje przykryć go lekkim kocem żeby był dach, ale już widzę że będzie się dobrze trzymać, nie powinno się rozlatywać, przynajmniej mam taką nadzieję.

Prezent okazał się być idealny :)
Warto było wydać ponad 100 zł.

Polecam wszystkim
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

http://mojedziecikreatywnie.blogspot.com/2014/02/klocki-konstrukcyjne-bamp.html

Witam ile elementow Pani zamowila w internecie sa rozne 200,400 ,800 tak zeby wlasnie rakiete zbudowac lub domek

Mamy, korzystamy, polecamy - dzieciaki lat 2,5 oraz 4, a także starsi kuzyni i rodzice.

Inne tematy z forum

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

fizjoterapeuta OWI Gdynia M.Morawski (6 odpowiedzi)

hej. czy ktoś uczęszczał z dzieckiem do tego pana? Jakie wrażenia?

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...