Szczęśliwe mamusie listopadowo-grudniowe 2018

Zapraszam do nowego watku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czesc dziewczyny :)

Dolaczam do Was. Spodziewam sie drugiego dziecka. Mam juz piekna i kochana coreczke :)

Dopisuje sie do listy:
Monika 2 listopad szpital Zaspa
Ewelina 8 listopad szpital Wojewodzki
Aśka 7 listopad szpital Zaspa
Mia 25 listopad szpital Zaspa
Magda 25 listopad szpital.
Devil - 5 grudnia - Zaspa
Dzoana1 - 20 grudnia, szpital Kliniczna

U mnie druga ciaza, ja do niedawna tez sie miescilam w swoje jeansy, z tym ze lubie dosc obcisle z wysokim stanem, uznalam ze szkoda uciskac malenstwo, prace mam siedzaca i jednak bylo mi juz troche niewygodnie z reszta jutro zaczynam juz 17 tydzien :) wiec powoli mozna zaczac zmieniac garderobe :)

Dziewczyny wybieracie sie do szkoly rodzenia albo czy w poprzednich ciazach chodzilyscie?

Ja się w swoje mieszczę, ale u mnie 12 tydzień się zaczął, więc jeszcze mam czas ;) aczkolwiek to 3 ciąża, więc w każdej chwili może brzuchola zacząć wywalać :) z resztą już mam wrażenie, że nie jestem w stanie "wciągnąć" brzucha jak normalnie ;)

Ja już w jeansy się nie dopinam:) Na razie chodzę w spodniach takich luźniejszych elastycznych z wysokim stanem.

Dzieciaczki pewnie niedlugo dadza o sobie znac :)
Ja już powoli zamieniam zwykłe jeansy na ciążowe. Brzuch robi się troszkę większy... Zwłaszcza po obiedzie :P

Mi leci 16 tydzień, ale też nic jeszcze nie czuję, a już nie mogę się doczekać tego uczucia, to moja pierwsza ciąża i jestem ciekawa:)

Hej :)
Ja jeszcze ruchów nie czuje ... w drugiej ciąży ponoć wcześniej czuć ruchy niż w pierwszej to może za tydzień lub dwa coś będzie czuć :)
W mojej firmie znaleźli już osobę na zastępstwo, ma przyjść do pracy z początkiem czerwca... więc pewnie od połowy czerwca będę miała sporo wolnego czasu ... Akurat będą wakacje, mam nadzieje że ładna pogoda to będę korzystać i chodzić na spacerki :)
A jak Wam dni mijają? Pracujecie jeszcze czy relaksujecie się już na zwolnieniu lekarskim? :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No u mnie jeszcze za wcześnie, bo 11 tydzień leci ;)
Ale pamiętam pierwsze ruchy swoich poprzednich maluchów, jak je uwielbialam i tylko na nie czekałam :) teraz też jestem ciekawa kiedy poczuje pierwsze :)

Witajcie dziewczyny jak samopoczucie u mnie różnie jest mi już coraz ciężej ruchy dzidziusia czuje co prawda delikatne ale są a jak u was dzidzie kopia ;)

A mi leci 15 tydzień i ciągle samopoczucie takie średnie, jakby zgaga połączona z mdłościami, ciągłe odbijanie i uczucie głodu, ssania. No cóż mam nadzieję, że to w końcu kiedyś minie..

Oooo zapomniałam euthyroxie ;) biorę obecnie 100 :/

fajnie że już się lepiej czujecie ;) ja też czekam na ten stan ;)

U mnie pojawila sie niedoczynnosc tarczycy... Dostalam euthyrox 25. Ale ogolnie samopoczucie okej, na poczatku ciazy juz o 20-21 czulam sie zmeczona, aktualnie jest lepiej :) juz nawet lepiej z apetytem. Ale smakuja mi zupelnie inne rzeczy niz przed ciaza. Kanapki ewentualnie sandwiche z serem i dzemem :) i ziemniaki, ktorych prawie w ogole nie jadlam :)

eeee tam... te wszystkie terminy to i tak tylko orientacyjne są ;) i tak wszystko w praniu wychodzi, a te kilka dni w tą czy w tamtą to żadna różnica ;)

nadrobiłam nieco wasz poprzedni wątek i mniej więcej wiem kto kim jest ;) to czas na mnie...
to moje 3 dzieciątko :) mam już syna i córę, właśnie oscyluję pomiędzy 11 a 12 tygodniem (OM i USG mówią coś z lekka innego ;) ), czuję się różnie... popołudniami mi niedobrze, ale na szczęście bez wymiotów. no i zaczęłam walkę z cukrzycą :/

U mnie wg USG niby 3 dni później a gin jeszcze nie wyliczyla terminu moje przeczucie jest jednak że pozniej

Ewelina zauważyłam że termin czy się przesunął na 4 listopada

Super może teraz tabela się trochę powiększy ;) czyżby wiekszosc mam planowały swoje pociechy na lato

Spoko spoko ;) cały grudzień do zapełnienia :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Powoli nas przybywa :)
Jeszcze pol roku przed nami ;)

To pozwólcie, że się dopiszę ;)

Monika 2 listopad szpital Zaspa
Ewelina 8 listopad szpital Wojewodzki
Aśka 7 listopad szpital Zaspa
Mia 25 listopad szpital Zaspa
Magda 25 listopad szpital.
Devil - 5 grudnia - Zaspa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Szczęśliwe mamusie listopadowo-grudniowe 2018

https://m.trojmiasto.pl/forum/Mamusie-listopadowe-2018-t803990,1,160.html

Link do poprzedniego watku

Inne tematy z forum

Co na piknik? (45 odpowiedzi)

W weekend wybieramy się ze znajomymi na piknik, taki 'z prawdziwego zdarzenia'. Nie mam...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Dr Kijuć czy to dobry lekarz? (81 odpowiedzi)

Co sądzicie o nim? Wiem, że tylko do niego w LX na następny tydzień jest dużo wolnych terminów,...